Dit kun je verwachten van 'House of the Dragon'

Dit kun je verwachten van 'House of the Dragon'

Drakengevechten, intriges en seks; precies wat George R.R. Martin ook in gedachten had voor 'Game of Thrones'.

Mitchell van Vuren, 14 juli 2022 om 12:28

De prequel-serie van Game of Thrones, genaamd House of the Dragon, staat in augustus op de agenda van HBO Max. Fans wereldwijd kijken reikhalzend uit naar de nieuwste serie over Westeros, en vandaar zetten wij voor nu alle feiten even op een rijtje. Dit kan jij verwachten van House of the Dragon!
De serie zal zich driehonderd jaar afspelen voor de gebeurtenissen tijdens Game of Thrones, en zal verhalen over de voorgeschiedenis van de familie Targaryen. De leden van dit Huis zijn nog het meest bekend als de voorvaderen van Daenerys Targaryen, die in de oorspronkelijke serie de ‘Mother of Dragons’ werd. In de nieuwe serie zullen deze dieren weer veelvuldig te zien zijn in een oudere strijd om de Iron Throne - ditmaal tussen verschillende nazaten uit hetzelfde Huis.

Waar zal de serie over gaan?
In een blog onthulde maker George R.R. Martin waarop de serie gebaseerd is. Game of Thrones bouwde voort op de gelijknamige boekenreeks, maar de gebeurtenissen uit House of the Dragon vinden hun bestaansrecht in meerdere, afzonderlijke werken van de schrijver: Dangerous Women, Rogues en Fire and Blood.

Dangerous Women is een boek van Martins hand over de bloederige oorlog, genaamd de Dance of Dragons, die tweehonderd jaar voor de bekende gebeurtenissen uit Game of Thrones plaatsvond. In Rogues vertelt Martin meer over het turbulente leven van prins Daemon Targaryen, die terug zal komen in de serie. En in Fire and Blood komt de langere geschiedenis aan bod van Huize Targaryen binnen Westeros, beginnende bij de legendarische Aegon the Conqueror, die als eerste op de Iron Throne zetelde.

Wie speelt erin?
Al vele acteurs zijn bekend gemaakt, waarvan we enkele uitlichten met interessante rollen. Paddy Considine zal Koning Viserys Targaryen spelen, die de oude koning Jaehaerys Targaryen opvolgde.

Zijn eerstgeborene is Prinses Rhaenyra Targaryen, gespeeld door Emma D’Arcy. Ze is een drakenrijder en van puur Valyrisch bloed, maar helaas is ze geen mannelijke erfgenaam…

Matt Smith speelt de eerder genoemde Prins Daemon Targaryen, de jongere broer van Viserys en zijn opvolger. Hij is een groot strijder en een drakenrijder, met veel wispelturige trekjes.

De serie zal verhalen over de breuk tussen de personages wie de opvolger zal worden van Viserys, en zal beginnen, zo zei Martin, met de Great Council van 101 AC. Hierbij besluit Jaehaerys dat Viserys zijn opvolger zal zijn, waardoor kansmaker Rhaenys Targaryen wordt gepasseerd. Dit zet kwaad bloed, en zal in de serie waarschijnlijk leiden tot een stuk meer bloed, vuur en draken.De productie van de serie
HBO Max zet flink in op deze serie, die op 20 miljoen dollar mag rekenen per aflevering. Dit is 5 miljoen dollar meer dan de budgetten van de afleveringen van Game of Thrones uit het laatste seizoen. In totaal telt dit bij elkaar op tot een budget van 200(!) miljoen dollar voor het eerste seizoen van de serie, die zal bestaan uit tien afleveringen.

Een eerste trailer is al uitgebracht, die je hieronder kan bekijken. Naar verluidt zal vanaf 22 augustus de serie te volgen zijn op HBO Max.


Bron: -

Lees meer over: house of the dragon, hbo max, targaryen, dit kan je verwachten van, game of thrones

Populair nieuws