Megaserie van makers 'Game of Thrones' komt uit andere hoek dan verwacht!

Wat kan je verwachten van megaserie makers GoT

Met aliens, bizarre technologieën en complottheorieën wordt deze enorme Netflix-serie een wereldsensatie.

Mitchell van Vuren, 19 juli 2022 07:17

De makers van Game of Thrones hebben een nieuwe uitdaging gevonden, en keren zich daarvoor weg van fantasy én van het Westen. Deze scifi-serie komt namelijk van Chinese bodem en zal met een internationale cast en crew een enorme prestatie gan neerzetten. In de aankomende Netflix-serie The Three-Body Problem zal namelijk het gevaar van de overname van de Aarde door een buitenaards ras dreigen. Dit kan jij verwachten van The Three-Body Problem!
Het verhaal van The Three-Body Problem komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is gebaseerd op een boekentrilogie van de Chinese scifi-schrijver Liu Cixin. De auteur werd wereldberoemd als de eerste niet-Engelstalige schrijver, die de prestigieuze Hugo Award won voor Beste Internationale Scifi-boek. Sindsdien kent zijn werk een globaal fandom, en ruikt Netflix nieuwe kansen voor een megaserie!

Waar gaat de serie over?
Zoals verteld zal de serie gaan over de bestaande trilogie en neemt voor het eerste seizoen ook boek een voor zijn rekening. Schrijver Liu Cixin liet weten bijzonder enthousiast te zijn over de Netflix-adaptatie, maar hij was verder niet uitgebreid betrokken bij de productie.

Zonder teveel spoilers weg te geven, zal de serie starten middenin de Culturele Revolutie (1966-1976). Tijdens deze duistere periode uit de recente Chinese geschiedenis raakt de Chinese wetenschapster Ye Wenjie haar vertrouwen in de mensheid kwijt.

Wanneer zij contact legt met een buitenaards ras, de ‘Trisolarians’, is ze dan ook meer dan bereid om de locatie van haar planeet te vergeven. Het zal enkel nog wel enkele decennia duren, voordat de aliens de Aarde kunnen bereiken na een lichtjarenlange tocht.

Wie is allemaal bij de serie betrokken?
De productie is een significante samenwerking tussen meerdere Chinese productiemaatschappijen en de makers van Game of Thrones, David Benioff and D. B. Weiss. Als regisseurs en producenten zijn Alexander Woo (True Blood) en Derek Tsang betrokken, waarvan de laatste nog een Oscarnominatie ontving voor Beste Buitenlandse Film voor Better Days in 2019.

Qua cast zijn er veel Chinese en Amerikaanse acteurs betrokken bij het project, waarvan veel gegadigden uit Game of Thrones. Onder andere zitten John Bradley, Liam Cunningham en Jonathan Pryce erbij. Maar ook Tsai Chin, Zine Tseng en Benedict Wong zullen te zien zijn.

De productie van de serie
De productie startte met opnemen in november 2021 op locaties in het VK en China, en zou door moeten lopen tot augustus 2022. Rond september zouden volgens geruchten al de eerste beelden uitgebracht moeten worden.

In ieder geval maakte iemand in april 2022 in Londen al de claim de eerste beelden van de serie te pakken te hebben. Zie de Tweet hieronder.Kortom belooft The Three-Body Problem een episch project te worden, die een cast en crew met een wereldallure bij elkaar heeft gebracht. Het budget moet enorm zijn geweest, aangezien in de eerste plaats Amazon aan het onderhandelen was in 2018 over de rechten van de scifi-serie met bedragen rond de 1 miljard dollar. En blijkbaar moet Netflix daar overheen zijn gegaan…

Het is nog even wachten, maar het Chinese scifi-epos is er zeker een om naar uit te kijken!

Bron: -

Lees meer over: the three body problem, benedict wong, derek tsang, alexander woo, netflix, amazon, liu cixin

Populair nieuws