Amazon wil duurste serie ooit maken

Amazon wil duurste serie ooit maken

Het zou de verfilming van een van de grootste sci-fi hits in China worden.

Jim Pedd, 29 maart 2018 om 08:00

Chinese media berichten dat Amazon bereid is om grof geld te betalen voor de filmrechten voor de geliefde sci-fi trilogie Remembrance of Earth’s Past. Toen schrijver Liu Cixin zijn hit The Three-Body Problem in 2006 in China publiceerde wist het gelijk de status van een moderne sci-fi klassieker te bemachtigen. De trilogie, waaronder ook de opvolgende delen The Dark Forest en Death’s End zijn enorm geliefd in Azië. De Engelse vertaling The Three-Body Problem wist gelijk de Hugo Award voor beste sci-fi boek binnen te halen en een enorme groep Amerikaanse en Europese fans te bereiken. De trilogie die door sommige met Dune wordt vergeleken, kan zelfs Barack Obama tot zijn fans rekenen.
Ondanks dat Amazon nog niet gereageerd heeft op berichten in Chinese media weet de Financial Times te melden dat de webgigant zeker interesse heeft. Momenteel onderhandelt Amazon over de filmrechten en hiermee proberen zij Chinese productiemaatschappijen af te troeven. Zij weten te berichten dat Amazon zo veel vertrouwen heeft in de populariteit van de boeken dat zij 1 miljard dollar wil investeren in de productie van een nieuwe serie op basis van deze trilogie. Dit is een enorm bedrag als je het vergelijkt met de $250 miljoen die zij investeren in de ontwikkeling van een nieuwe serie op basis van Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien.

The Three-Body Problem is een aangrijpend sci-fi mysterie dat zich afspeelt tijdens de Culturele Revolutie en in de nabije toekomst. Cixin Liu grijpt terug op het gouden tijdperk van sci-fi en auteurs als Clake en Asimov om je mee te nemen in een complot rondom het eerste contact met aliens dat de toekomst van de mensheid ingrijpend kan veranderen.


Bron: Financial Times

Lees meer over: Amazon, Serie, Lord of the Rings, The Three Body Problem, Cixin Liu

Populair nieuws