search
Helen Mirren niet opnieuw de koningin
Series / Nieuws

Helen Mirren niet opnieuw de koningin

Actrice zal niet onderdeel vormen van de Netflix- serie 'The Crown'.

Helen Mirren heeft in het radioprogramma Front Row van BBC Radio 4 aangegeven dat ze niet opnieuw de rol van Koningin Elizabeth II zal spelen in de Netflix- serie The Crown. Mirren won in 2007 een Oscar voor de film The Queen en speelt momenteel opnieuw de rol van deze monarch in de Broadway- productie genaamd The Audience.


The Crown zal een dramaserie worden gebaseerd op The Audience, waarin de relatie van Koningin Elizabeth II met de premiers van Engeland centraal staat. De serie wordt gecreƫerd door regisseur Stephen Daldry en schrijver Peter Morgan, het team dat ook The Audience bedacht.

"Natuurlijk speel ik niet [in The Crown]," zei Mirren in het radio-interview. "We moeten allemaal verder en ik het meest van allen. Ze zullen vele geweldige actrices weten te vinden, die een geweldige tijd zullen beleven met deze rol."

Mirren gaf ook aan dat ze niet gevraagd was om de rol van Elizabeth ook in de serie te vertolken. "Het was een compliment dat ze me niet vroegen," zei ze. "Eerlijk waar, omdat ze wisten dat dit niet het juiste zou zijn om te doen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen