search
'The Mandalorian' nog steeds de populairste 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

'The Mandalorian' nog steeds de populairste 'Star Wars'-serie

Ondanks dat Obi-Wan Kenobi onlangs verscheen, is The Mandalorian nog steeds de meest populaire Star Wars-serie.

Dat The Mandalorian al sinds de eerste aflevering in 2019 een doorslaand succes is, is geen geheim meer. Maar ook na het onlangs verschenen Obi-Wan Kenobi is de serie nog steeds de nummer één Star Wars-serie.

Dat blijkt nieuwe data van Nielsen. De reacties op Obi-Wan Kenobi waren gemixt, maar vanwege de grote hype vooraf was de verwachting dat de serie toch erg veel bekeken zou worden. Maar genoeg om The Mandalorian voorbij te streven, was het niet.

Star Wars op Disney Plus
De eerste vier afleveringen van Obi-Wan Kenobi werden in totaal 3,3 miljard minuten gekeken in de Verenigde Staten, terwijl de eerste vier afleveringen van The Mandalorian seizoen 1 voor 2,2 miljard minuten bekeken werden met slechts de helft van het aantal Disney Plus-abonnees.

Afleveringen van Obi-Wan Kenobi duren gemiddeld langer dan The Mandalorian-afleveringen, wat ook een rol speelt. The Mandalorian was overigens wel de meest populaire serie van het moment toen de serie in première ging, wat Obi-Wan Kenobi niet kan zeggen.

Nadelig voor Obi-Wan Kenobi is dat de release van de serie ongeveer tegelijk viel met de release van Ms. Marvel en het immens populaire Stranger Things op Netflix.

Het derde seizoen van The Mandalorian is momenteel in ontwikkeling, en moet begin 2023 een keer verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen