search
Derde seizoen komedieserie 'Rick and Morty' krijgt veel kritiek, schrijver reageert
Series / Nieuws

Derde seizoen komedieserie 'Rick and Morty' krijgt veel kritiek, schrijver reageert

Het derde seizoen van de komedieserie kon rekenen op bijzonder veel kritiek, die de schrijvers op hun dak kregen.

De populaire animatieserie Rick and Morty is op weg naar seizoen 6, maar het doorlopende succes was gedurende het derde seizoen niet zo vanzelfsprekend. Sara Carbiener, die onderdeel is van de writer's room van de serie, reageert op de felle kritiek, die het team toen over zich heen kreeg van de fans.

In retrospectie was seizoen 3 van Rick and Morty een keerpunt in de serie, maar ook buiten de inhoud om waren er veel veranderingen gaande. Achter de schermen werd de bezetting van de writer's room ook aangepast om ruimte te maken voor meer vrouwelijke schrijvers.

Deze keuze van de makers leidde tot een opmerkelijke tegenreactie vanuit de kijkers. Zowel fans als buitenstaanders vonden deze keuze onzin, en uitten hun twijfels over de toekomst van de serie. Carbiener vertelde over de ontvangst van deze kritiek vanuit de schrijvers tijdens een interview met Screenrant.

Omgaan met kritiek op de serie
Carbiener verklaarde: "Ik denk dat de meningsverschillen voornamelijk kwamen uit een kleine groep aan mensen, die - en misschien herinner ik het me verkeerd - boos waren over een aantal van de nieuwe schrijvers in de show om verschillende redenen."

Carbiener vervolgde: "Dus het voelde altijd alsof een deel van het verzet alleen maar ging over veranderingen, die werden gemaakt aan de creatieve kant. Het voelde niet echt aan alsof de show dat verdiende, maar meer als beslissingen die de show nam over wie ze in de schrijverskamer zetten…"

Een exacte releasedatum voor seizoen 6 is er nog niet, maar dat het gedurende 2022 zal zijn lijkt vast te staan!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen