search
Ultieme rampenfilms-regisseur Roland Emmerich gaat gladiatorenserie maken!
Series / Nieuws

Ultieme rampenfilms-regisseur Roland Emmerich gaat gladiatorenserie maken!

Met de maker van '2012' en 'Independence Day' aan het hoofd kan de serie rekenen op een hoop spektakel.

De beroemde regisseur Roland Emmerich heeft vele rampenfilms gemaakt, maar buigt zich nu over een heel ander project. In een aankomende gladiatorenserie duikt hij in het bloederige verleden van de arena's uit het klassieke Rome.

Peacock heeft bekendgemaakt dat ze een 'straight-to-series'-productie hebben beklonken met de regisseur van onder anderen Midway, Moonfall en White House Down. De serie zal een bewerking zijn van Daniel Mannix's non-fictieboek Those About To Die uit 1958.

Het gladiatorenepos zal niet de eerste productie van Emmerich zijn uit het historische genre. In 2008 maakte hij al 10,000 BC over een grootschalige strijd gedurende de prehistorie. Hij kan dus met meer dan explosies laten zien hoe samenlevingen radicaal kunnen omvallen…

Wie werken er mee aan de gladiatorenserie?
Tijdens het project, dat zich afspeelt in het oude Rome, zal Emmerich herenigd worden met Robert Rodat, scenarist van Emmerichs eerdere film The Patriot. Beiden zullen ook uitvoerend producent zijn.

Emmerich heeft het volgende gesteld over de serie: "In de kern is het een sportepos, geleid door sterke en diverse personages. Ze verkennen de weg naar glorie, vallen uit de gratie en vechten met de behoefte om bij iets groters dan zichzelf te horen."

Een releasedatum is er helaas nog niet voor de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen