Naaktscènes Euphoria hebben dramatisch effect op carrière Sydney Sweeney

De actrice van Cassie Howard kan haar imago als sekssymbool door de HBO-serie maar niet kwijtraken.

Mitchell van Vuren, 29-07-2022 10:28

Sydney Sweeney heeft grote naamsbekendheid verkregen door haar rol als Cassie in de HBO-serie Euphoria. Maar aan al die faam plakt een nare bijkomstigheid. Mensen lijken haar enkel nog te associëren met seks, en dat doet haar loopbaan niet veel goeds, zo vertelt zij in een interview.
Cassie Howard, het personage dat Sweeney speelt in de populaire dramaserie, heeft vaak in seksueel expliciete scènes gezeten gedurende de eerste seizoenen. Binnen de serie zelf is er een overdaad aan seks, drugs en alles wat erbij komt kijken, maar alsnog lijkt buiten de serie om de rol ook een invloed te hebben op de actrice.

Volgens Sweeney hebben de naaktscènes niet alleen haar carrière beïnvloed, maar hebben ze ook op een persoonlijk niveau effect op haar leven.

Sweeney deelt haar ervaringen in een interview
De actrice, die dit jaar in aanmerking komt voor twee Primetime Emmy Awards voor haar spel in Euphoria en The White Lotus, sprak met THR over haar carrière en de wijze waarop mensen haar nog steeds zien als enkel een personage.

Sweeney: "Mensen vergeten dat ik een personage speel, ze denken: 'Oh, ze gaat naakt op een scherm, ze is een sekssymbool.' En daar kan ik niet mee omgaan."

Ze vervolgde: "Ik heb geen problemen met die scènes, en ik zal er niet mee stoppen, maar ik wou dat er een makkelijkere manier was om een open gesprek te hebben over wat we veronderstellen over acteurs in de industrie."

Naast haar rol in Euphoria heeft Sweeney veel andere rollen in haar portfolio staan om trots op te zijn. Ze speelde onder andere in het tweede seizoen van The Handmaid's Tale en de eerdergenoemde The White Lotus. Ook had ze gastrollen in Pretty Little Liars en Grey's Anatomy.

Bron: Cinemablend

Lees meer over: euphoria, sydney sweeney, seks, cassie howard, hbo

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix