search

Ons nieuws van vrijdag 29 juli 2022

Recensie Apple TV+-serie 'Surface' (2)
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Surface' (2)

Gugu Mbatha-Raw kan het hoofd niet boven water houden in deze chaotische serie.

Regie: Sam Miller | Cast: Gugu Mbatha-Raw (Sophie), Oliver Jackson-Cohen (James), Stephan James (Baden), Ari Graynor (Caroline), François Arnoud (Harrison), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 44-54 minuten | Jaar: 2022

Het leven van Sophie is een puinhoop. Ze heeft ogenschijnlijk zelfmoord proberen te plegen door van een veerboot af te springen. Door het ongeluk is ze al haar herinneringen kwijt, maar één ding weet ze zeker: ze zou zich nooit van het leven beroven. Met hulp van haar vrienden en echtgenoot probeert ze haar leven weer op te pakken en bij elkaar te puzzelen. Er ontstaan onregelmatigheden en barsten in de verhalen van haar naasten, waardoor Sophie begint te twijfelen of het perfecte leven dat haar wordt voorgeschoteld wel echt het leven is dat ze had.

In de eerste aflevering verwoordt Sophie zelf perfect de centrale vraag van het hele seizoen: "If my life was so perfect, why did I try to end it?" De opening van de serie begint aardig en bevat precies genoeg momenten waardoor vragen naar boven komen borrelen. De intrige en mystiek worden mondjesmaat toegevoegd en zo worden de eerste paar afleveringen een effectieve 'slow build'. Toch mist er gevoelsmatig een aflevering hiervoor, want de kijker wordt flink in het diepe gegooid. Iets meer context had niet misstaan.

Helaas wordt deze secure opbouw halverwege de serie ineens overboord gegooid. Het tempo en vooral de beslissingen en gedragingen van de personages belanden in een plotse stroomversnelling die enorm misplaatst voelt ten opzichte van alles wat daarvoor kwam. Vooral Sophie lijkt ineens van dingen overtuigd te zijn zonder een specifieke reden of oorzaak. Dit lijkt alleen te zijn gedaan om het verhaal wat meer spanning te geven, maar komt zo uit het niets dat het alleen maar zorgt voor verwarring.

Na dit rare middenstuk, lijkt Surface zich weer te herpakken en eindelijk het hoofd boven water te houden. Dit is echter van korte duur en zowel Sophie als het verhaal worden weer opgeslokt in een willekeurige stroomversnelling, waardoor het geheel weer kopje onder gaat. De tempoverschillen door de hele serie werken gewoonweg niet en wat de serie aanvankelijk aan plotwendingen mistte lijkt in de laatste paar afleveringen ineens te moeten worden ingehaald.

De tweede helft bevat wel de wendingen die welkom waren geweest door de hele serie. Het had de makers gesierd wanneer de toon volop campy was geweest. Surface neemt zichzelf hiervoor veel te serieus en door de omslag in de tweede helft komen er weer veel te veel plotwendingen. In de laatste afleveringen worden het er zóveel dat het bijna weer voorspelbaar wordt. "Er komt zeker over enkele minuten weer een plotwending?" wordt elke keer volmondig met ja beantwoord.

Helaas is de premisse al vaker aan het publiek voorgeschoteld en in de meeste gevallen een stuk beter. Doordat Sophie haar geheugen kwijt is dat daar verder geen context wordt gegeven riekt het geheel naar gemakzuchtig schrijfwerk. Hoe veel ze niet meer weet en wat ze precies niet meer weet komt allemaal voor het verhaal net even te makkelijk uit.

De hele opzet leent zich ook niet voor een langere serie en zou in een film meer tot zijn recht gekomen. Het is bijna knap dat de serie zoveel tijd neemt om zijn verhaal te vertellen, om vervolgens in de laatste afleveringen alsnog haastig over de eindstreep te sprinten. Sommige belangrijke conflicten zijn uit het niets ineens opgelost zonder echte toelichting. En na acht lange afleveringen is het verhaal nog steeds niet rond.

Wat het verhaal ook niet doet vloeien zijn de enorm slecht geschreven dialogen, waarvan erg duidelijk is dat ze zijn geschreven zijn voor een serie. Mensen zouden in het echt nooit zo met elkaar zouden praten. Ook is er vaak een vage omlijning te vinden in het scherm waarbij het middelpunt scherp is. Wellicht een representatie van de staat van Sophie met de onduidelijkheid die om haar heen dwaalt, maar het leidt enorm af.

Gugu Mbatha-Raw trekt met alle macht die ze kan opbrengen aan een dood paard. Het is zonde om zo'n talent te zien verdrinken in een serie als deze. En al helemaal omdat de potentie toch af en toe bijna plagend boven komt drijven. Maak je borst maar vast nat, want het pad lijkt helemaal open te staan voor seizoen twee. Maar wat je beter kunt doen, is deze serie lekker laten varen.

★★☆☆☆

Surface is te zien bij Apple TV+.

Lees hier onze eerste recensie van deze serie, door Ruby Dijk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max onthult veel nieuwe series voor augustus
Series / Featured

HBO Max onthult veel nieuwe series voor augustus

De streamingdienst HBO Max voegt nog heel wat nieuwe series toe in augustus.

HBO Max kondigde zojuist aan welke series allemaal nieuw toegevoegd gaan worden in de maand augustus. We zetten al het nieuws dat eraan zit te komen voor je op een rij!

VANAF 1 AUGUSTUS
PENNYWORTH: DC-serie over de legendarische butler van Bruce Wayne, Alfred Pennyworth.

VANAF 2 AUGUSTUS
INDUSTRY (seizoen 2)
INDUSTRY volgt een groep jonge bankiers terwijl ze hun identiteit smeden binnen de heksenketel van het Londense kantoor van de internationale bank Pierpoint & Co.

VANAF 11 AUGUSTUS
Sherlock (seizoen 1-3): Een moderne update over de beroemde detective Sherlock Holmes en zijn partner John Watson. Samen lossen ze misdrijven op in het 21ste eeuwse Londen.

VANAF 13 AUGUSTUS
Misfits (seizoen 1-5): Een groep jonge delinquenten krijgt een werkstraf. Tijdens een bliksemstorm worden ze geraakt door de bliksem en krijgen ze ineens superkrachten.

VANAF 15 AUGUSTUS
The Office US (seizoen 1-9): Het verhaal van een kantoor dat mogelijk gesloten wordt, omdat het bedrijf besluit in te krimpen. De crew van een documentaire filmt de medewerkers en manager David Brent, terwijl ze hun dagelijkse levens leiden.

The Big C (seizoen 1-4): Een moeder uit de suburbs krijgt de diagnose kanker. Ze besluit te zoeken naar humor en geluk.

VANAF 22 AUGUSTUS
HOUSE OF THE DRAGON (seizoen 1): HOUSE OF THE DRAGON is gebaseerd op Fire & Blood van George R.R. Martin. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De meeslepende serie 'Keep Breathing'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De meeslepende serie 'Keep Breathing'

In de reeks volgen we een vrouw die alleen moet zien te overleven in de wildernis...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tijdens een vlucht loopt het voor Liv helemaal fout. Haar vliegtuigje stort neer in de Canadese wildernis waarna ze op zichzelf is aangewezen om te overleven. Hoe dat precies verloopt zie je in de gloednieuwe miniserie Keep Breathing op Netflix.

De eerste reacties op deze gloednieuwe miniserie mogen dan enigszins gemengd zijn, toch lijkt het plot heel wat mensen best aan te spreken. Op moment van schrijven is het kort na de lancering van de miniserie op Netflix wel zo dat ze op IMDB slechts een score krijgt van 5,4/10.

Melissa Barrera
Wie de trailer bekijkt zal natuurlijk meteen kunnen vaststellen dat de hoofdrol in deze miniserie is weggelegd voor de Mexicaanse actrice Melissa Barrera. Zij was eerder al te zien in onder meer de film Scream.

De cast van de reeks bestaat naast Barrera ook uit namen als Jeff Wilbusch, Florencia Lozano en Juan Pablo Espinosa.

Ben jij wel te vinden voor een spannende serie die zich afspeelt in de wildernis en ben je benieuwd of deze Keep Breathing mogelijks iets is voor jou? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer.

Wil je liever meteen aan de slag met de volledige reeks? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Ze staat namelijk vanaf nu op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Never have i ever' binnenkort te streamen
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Never have i ever' binnenkort te streamen

Het derde seizoen is volgende maand te bekijken op 's werelds grootste streamingdienst...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor iedereen die fan is van de serie Never have i ever heeft deze zomer nog heel wat moois in petto. Het derde seizoen van deze vermakelijke serie is namelijk vanaf volgende maand te streamen op Netflix.

De serie Never have i ever draait in het bijzonder om een Indaas-Amerikaanse tiener die graag terug populair wil worden. Niet alleen haar gevoelens, maar ook haar vrienden en familie maken dat echter vaak behoorlijk moeilijk.

Het lijkt er in ieder geval naar uit te zien dat het derde seizoen weer heel wat uitdagingen met zich meebrengt voor Devi (gespeeld door Maitreyi Ramakrishnan).

12 augustus
De serie Never have i ever is een hersenspinsel van Mindy Kaling. Zij is onder meer bekend van The Office. Voor deze serie sloeg ze wel de handen in elkaar met Lang Fisher. Zij is niet alleen de mede-bedenker, maar ook de showrunner en producer van de reeks.

Het derde seizoen is met zekerheid ook niet het laatste voor de reeks. Eerder werd namelijk reeds bekend gemaakt dat er ook nog een vierde en finale seizoen zal verschijnen.

Het derde seizoen van Never have i ever is te bekijken op Netflix vanaf 12 augustus 2022.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Uncoupled' met Neil Patrick Harris
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Uncoupled' met Neil Patrick Harris

De romantische dramaserie is afkomstig van de hand van de makers van 'Emily in Paris'...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een gloednieuwe romantische dramaserie met niemand minder dan Neil Patrick Harris? Dat kan haast niet slecht zijn. Dat is al helemaal het geval wanneer de reeks ook nog eens afkomstig is van de makers die eerder onder meer verantwoordelijk waren voor Sex and the City en Emily in Paris.

We hebben het natuurlijk over de serie Uncoupled waarin we het leven van Michael volgen. Michael is een veertiger die in New York woont en worstelt met zijn vrijgezellenbestaan. Hij leidt een op zich best stabiel en bovendien ook gelukkig leven tot zijn beste vriend hem na zeventien jaar plots verlaat.

Langzaam maar zeker beslist Michael om het terug anders aan te gaan pakken. Het resultaat is dat hij opnieuw het zwoele uitgangsleven gaat ontdekken.

How I Met Your Mother
Neil Patrick Harris zal natuurlijk voor altijd vooral worden geassocieerd met het personage van de rokkenjager Barney Stinson uit de serie How I Met Your Mother. Eerder was de acteur echter ook al aan de slag voor Netflix in A Series of Unfortunate Events.

De cast van Uncoupled bestaat naast Harris ook uit namen als Tisha Campbell, Marcia Gay Harden, Emerson Brooks en Brooks Ashmanskas.

[i]Uncoupled/i] bestaat uit in totaal 8 afleveringen en is vanaf nu te streamen op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jessica Jones'-actrice scoort hoofdrol in 'Orphan Black'-spinoff
Series / Nieuws

'Jessica Jones'-actrice scoort hoofdrol in 'Orphan Black'-spinoff

Net als veel andere succesvolle series krijgt ook AMC-serie Orphan Black een spinoff-project.

Krysten Ritter, die we vooral kennen door haar rollen in de Marvel-serie Jessica Jones en Breaking Bad zal de hoofdrol spelen in Orphan Black: Echoes, een nieuwe serie die zich afspeelt in het Orphan Black-universum van AMC Networks[/i].

De getalenteerde actrice zal tevens dienst doen als producent van de serie, die gaat over een groep vrouwen die tegen wil en dank met elkaar te maken krijgen en het mysterie rondom hun identiteit moeten oplossen.

[b]Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ritter speelt de rol van Lucy, een vrouw met een 'ongelooflijk verhaal' die er alles aan doet om haar geplaagde leven weer op de rails te krijgen. Verdere castleden moeten nog aangekondigd worden.

Echoes[/i[ is een spinoff van de oorspronkelijke Canadese scifi-thriller [i]Orphan Black, een serie die liep van 2013 tot en met 2017. Tatiana Maslany, die binnenkort She-Hulk speelt, was de hoofdrolspeler.

Het is nog onduidelijk wanneer Orphan Black: Echoes zijn debuut beleeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jon Bernthal toch terug als 'The Punisher' in MCU?
Series / Nieuws

Jon Bernthal toch terug als 'The Punisher' in MCU?

Het lijkt er sterk op dat we Bernthals Punisher in Daredevil: Born Again gaan zien.

Frank Castle komt (zeer waarschijnlijk) terug! Volgens bronnen zou Jon Bernthals Punisher namelijk niet alleen te zien zijn in Daredevil: Born Again, maar ook een nieuwe eigen serie krijgen.

Het feit dat dit nieuws is gelekt kan duiden op een hoop dingen die zich achter de schermen bij Disney afspelen. In november werd al geopperd dat er een grote kans was dan Bernthals Punisher terug zou keren, maar gedoe achter de coulissen zou dit toen tegen hebben gehouden.

Meer volwassen content
Disney-CEO Bob Chapek wilde indertijd dat de content op Disney+ zou worden uitgebreid met volwassen content. En nu Chapek zijn contract heeft hernieuwd en tegenstanders van zijn idee heeft 'uitgeschakeld' in de laatste maanden, lijkt zijn strategie werkelijkheid te worden.

Natuurlijk hebben we hier al wat van gemerkt door de release van een serie als Moon Knight en het toevoegen van Marvels live-action series van Netflix aan Disney+. waaronder ook The Punisher. Ook werden succesvolle R-rated films als Deadpool, Deadpool 2 en Logan toegevoegd om te streamen.

Er is dus nog niks officieels aangekondigd over de terugkeer van The Punisher, maar dit lijkt nu slechts een kwestie van tijd. Uiteraard zullen we alle nieuwtjes hierover direct met jullie delen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Naaktscènes Euphoria hebben dramatisch effect op carrière Sydney Sweeney
Series / Nieuws

Naaktscènes Euphoria hebben dramatisch effect op carrière Sydney Sweeney

De actrice van Cassie Howard kan haar imago als sekssymbool door de HBO-serie maar niet kwijtraken.

Sydney Sweeney heeft grote naamsbekendheid verkregen door haar rol als Cassie in de HBO-serie Euphoria. Maar aan al die faam plakt een nare bijkomstigheid. Mensen lijken haar enkel nog te associëren met seks, en dat doet haar loopbaan niet veel goeds, zo vertelt zij in een interview.

Cassie Howard, het personage dat Sweeney speelt in de populaire dramaserie, heeft vaak in seksueel expliciete scènes gezeten gedurende de eerste seizoenen. Binnen de serie zelf is er een overdaad aan seks, drugs en alles wat erbij komt kijken, maar alsnog lijkt buiten de serie om de rol ook een invloed te hebben op de actrice.

Volgens Sweeney hebben de naaktscènes niet alleen haar carrière beïnvloed, maar hebben ze ook op een persoonlijk niveau effect op haar leven.

Sweeney deelt haar ervaringen in een interview
De actrice, die dit jaar in aanmerking komt voor twee Primetime Emmy Awards voor haar spel in Euphoria en The White Lotus, sprak met THR over haar carrière en de wijze waarop mensen haar nog steeds zien als enkel een personage.

Sweeney: "Mensen vergeten dat ik een personage speel, ze denken: 'Oh, ze gaat naakt op een scherm, ze is een sekssymbool.' En daar kan ik niet mee omgaan."

Ze vervolgde: "Ik heb geen problemen met die scènes, en ik zal er niet mee stoppen, maar ik wou dat er een makkelijkere manier was om een open gesprek te hebben over wat we veronderstellen over acteurs in de industrie."

Naast haar rol in Euphoria heeft Sweeney veel andere rollen in haar portfolio staan om trots op te zijn. Ze speelde onder andere in het tweede seizoen van The Handmaid's Tale en de eerdergenoemde The White Lotus. Ook had ze gastrollen in Pretty Little Liars en Grey's Anatomy.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topweek op Netflix boordevol nieuwe series
Series / Featured

Topweek op Netflix boordevol nieuwe series

Meer dan tien nieuwe toevoegingen kunnen we deze week melden op Netflix.

Het was flink druk op Netflix deze week. We zetten alle nieuwe series die de streamingdienst in deze uiterst drukke week online zette voor je op een rij.

Better Call Saul (S06E21): In Omaha probeert Gene de lont uit het kruitvat te halen met een denkbeeldige hond en kaneelbroodjes.

Riverdale (S06E21): Als het niet lukt met Percival te onderhandelen, breken de gevechten dan toch eindelijk uit. Strijdende krachten staan tegenover elkaar en parallelle universums botsen.

Gabby's Poppenhuis (5 seizoenen): Schattige katjes, grappig geknutsel en kleurrijke magie. Beleef geanimeerde avonturen samen met kattenliefhebster Gabby en haar maatje Pandy Poek.

Street Food: USA (1 seizoen): Proef de heerlijkste hapjes in de straten van Amerika en ontdek daarbij het hart, de ziel en de verschillende echte mensen achter het eten.

DI4RIES: Eerste liefdes, eerste kussen, plezier met vrienden ... en ruzies met rivalen. In de gangen van de middelbare school Galileo Galilei gebeurt er elke dag iets verrassends.

Dream Home Makeover (seizoen 3): Echte gezinnen zoeken naar het perfecte huis dat bij hun eigen unieke stijl past. Shea en Syd McGee van Studio McGee maken hun dromen waar.

Car Masters: Rust to Riches (seizoen 4): Het team van Gotham Garage renoveert een bonte verzameling auto's en trucks die ze steeds inruilen om uiteindelijk een prachtauto te bouwen en voor veel geld te verkopen.

Rebelde (seizoen 2): Wanneer op Elite Way School een nieuw schooljaar begint, bedreigt een bekende vijand, het geheime genootschap de Loge, de muzikale hoop van eerstejaarsleerlingen.

The Most Hated Man on the Internet: Een volhardende moeder is vastbesloten om de foto's van haar dochter van een wraakpornowebsite te verwijderen en onderneemt online een kruistocht om de wrede oprichter te stoppen.

Another Self: Drie vrienden arriveren in een badplaats. Ze komen er in contact met hun spirituele zelf en worden plotseling geconfronteerd met onopgeloste trauma's uit hun familieverledens.

Keep Breathing: Wanneer een vliegtuigje in de Canadese wildernis neerstort, moet de enige overlevende tegen de elementen en haar innerlijke demonen strijden om in leven te blijven.

Fanático: Als de grootste fan van een artiest probeert de persoonlijkheid van zijn idool aan te nemen, komt hij erachter dat het bestaan van een superster niet zo makkelijk is.

Uncoupled: Een makelaar in New York is stomverbaasd als zijn vaste vriend hem verlaat. Nu zal hij opnieuw moeten beginnen en als veertiger weer moeten gaan daten.

Rebel Cheer Squad: A Get Even Series: Drie cheerleaders op een chique privéschool blazen de antipestclub van hun oud-klasgenoten nieuw leven in. Samen gaan ze de strijd aan tegen onrechtvaardigheid.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote fantasyserie van Netflix komt snel met 2e seizoen
Series / Nieuws

Grote fantasyserie van Netflix komt snel met 2e seizoen

Fate The Winx Saga gaat in de maand september verder met een nieuwe reeks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen het eerste seizoen van tiener-fantasydrama Fate: The Winx Saga debuteerde op Netflix in januari 2021, was dat met een publiek dat voorzichtig enthousiast was.

Fate: The Winx Saga was gebaseerd op de acht seizoenen tellende animatieserie Winx Club van Nickelodeon. Er was daarmee veel bronmateriaal, en het bleek een succesvolle verfilming! Fate: The Winx Saga was best trouw aan het origineel en het eerste seizoen kreeg een prima 75 procent op Rotten Tomatoes van de kijker.

Fate: The Winx Saga seizoen 2
Slechts een maand na de première kondigde Netflix al een terugkeer naar de Alfea School of Magic aan. Tijdens Geeked Week is aangekondigd dat Fate: The Winx Saga op 16 september 2022 te zien zal zijn.

Fate: The Winx Saga brengt ons in seizoen twee Bloom (Abigail Cowen), Terra (Eliot Salt), Stella (Hannah van der Westhuysen), Aisha (Precious Mustapha), Beatrix (Sadie Soverall), Musa (Elisha Applebaum), Dane (Theo Graham), Riven (Freddie Thorp), Sky (Danny Griffin), Sam (Jacob Dudman), Saul Silva (Robert James-Collier) en Andreas (Ken Duken).

En we zien ook nieuwe personages: Brandon Grace speelt Grey, een transgender man; Éanna Hardwicke is te zien als Sebastian; en Paulina Chávez speelt de langverwachte Flora.

Fate: The Winx Saga kwam ook al met een teaser:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie mikt wel heel erg hoog
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie mikt wel heel erg hoog

The Lord of the Rings The Rings of Power wil een tijdloze serie gaan zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Lord of the Rings: The Rings of Power is de grote fantasyserie en franchise van Prime Video. Jeff Bezos stopte er maar liefst een miljard dollar in. De komende maand gaan we veel over de serie horen en veel nieuws zien.

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich duizenden jaren voor de reis van Frodo af, in de Tweede Era van Midden-Aarde. De serie is gebaseerd op de appendices van het werk van J.R.R. Tolkien.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Prime Video brengt ons heel wat bekend materiaal in The Lord of the Rings: The Rings of Power, waaronder personages als Elrond, Galadriel en Sauron.

Maar tot nu toe waren de reacties nog best wat gemengd; fans hebben de indruk dat de serie iets te veel gericht is op het opleveren van veel geld. Zo ziet Sauron er niet bepaald vriendelijk uit, terwijl hij zo charmant zou zijn dat hij zelfs de elven ervan wist te overtuigen de Ringen te helpen maken.

Toch willen de producenten de serie zo langdurig mogelijk maken. "Elke keuze die we maken is zo trouw aan het bronmateriaal en onze eigen aspiraties, omdat dat is wat wij als kijkers willen. We willen tijdloos zijn. Daarom spreken deze boeken de mensen nog zo aan, omdat ze geen dag ouder zijn geworden."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huh? Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender' maakt crossover met animatieserie
Series / Nieuws

Huh? Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender' maakt crossover met animatieserie

Avatar: The Last Airbender doet het heel slim voor de fans van het origineel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Avatar: The Last Airbender is een van de grootste animatieseries die ooit gemaakt zijn. De wederopstanding hiervan heeft de franchise weer volledig op de kaart gezet.

Met heel wat nieuwe projecten, waaronder animatiefilms en -series op komst, zijn de ogen ook gericht op het nieuwe project van Netflix: een live-action verfilming van Avatar: The Last Airbender. En vandaag leren we dat men de Cabbage Merchant, de kolenman, gecast heeft.

Avatar: The Last Airbender
De acteur die deze rol mag spelen is naar verluidt niemand minder dan James Sie. Hij was ook de stemacteur die het personage in de oorspronkelijke animatieserie Avatar: The Last Airbender verzorgde.

Dat meldt Avatar News vandaag. Sie zou toegevoegd zijn als de Cabbage Merchant in de live-action serie. Extra grappig is dat het personage van Sie ook in zekere vorm een rol had in vervolgserie The Legend of Korra, waarin Sie de stem van de zoon van de verkoper insprak, de CEO van Cabbage Corp.

Sie is een Chinees-Amerikaanse acteur die heel wat bekend stemwerk gedaan heeft, waaronder rollen naast Jackie Chan, Master Monkey en Eddy Raja.

Ook verzorgde Sie live-action werk voor de film Chain Reaction uit 1996.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' gaat helemaal terug naar het begin
Series / Nieuws

'The Walking Dead' gaat helemaal terug naar het begin

Tales of the Walking Dead duikt straks in het begin van het einde van de wereld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tales of the Walking Dead zet de klok terug, helemaal naar het jaar 2010. De serie vertelt straks zes volledig op zichzelf staande verhalen, elk met een eigen toon en gevoel en gezichtspunt.

De eerste trailer van Tales of the Walking Dead werd tijdens de San Diego Comic-Con vrijgegeven en liet zien dat we terugkeren naar de Jackson Street Bridge van Atlanta. Die was helemaal verlaten op het moment dat Rick Grimes de stad betreedt te paard, in het eerste seizoen van The Walking Dead.

Terug naar het begin
Uit de synopsis voor de aflevering Blair/Gina van Tales of the Walking Dead blijkt dat de serie helemaal terug gaat naar augustus 2010.

"Het is het begin van de apocalypse in Atlanta, Georgia, 2010. Alledaagse mensen proberen de bizarre gebeurtenissen die zich rond hen ontvouwen te begrijpen, en het is daarom alles behalve business-as-usual in het Circle of Trust Insurance Company. Blair en Gina zijn twee collega's die elkaar haten en tegelijk voor levensbedreigende keuzes te staan komen, die hen zich doen afvragen wie ze willen zijn aan het einde van de wereld. Al snel realiseren ze zich dat ze hun eigen waarheid onder ogen moeten komen als ze zouden kunnen overleven op de dag die niemand mee wil maken."

De eerste reeks afleveringen van Tales of the Walking Dead bestaat straks uit zes delen.

Tales of the Walking Dead is vanaf 14 augustus te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties 'House of the Dragon': waardige opvolger 'Game of Thrones'?
Series / Nieuws

Eerste reacties 'House of the Dragon': waardige opvolger 'Game of Thrones'?

House of the Dragon lijkt in elk geval te starten met een goed begin.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie House of the Dragon van HBO Max is een belangrijke. Na het tegenvallende laatste seizoen van hitserie Game of Thrones moet deze de franchise opnieuw neerzetten. Deze week was dan eindelijk de wereldpremière en hebben we de eerste reacties.

Het lijkt erop dat House of the Dragon helemaal niet voelt als Game of Thrones, maar dichter bij A Song of Ice and Fire komt, de boeken van schrijver George R.R. Martin. De serie voelt volgens critici realistisch, maar ook bruut en zwaar. De personages hebben nuance en zijn daarmee goed gemaakt.

House of the Dragon is goed
Volgens een van de critici is House of the Dragon bijvoorbeeld een goede serie. "Het wordt geweldig. Het wordt anders dan Game of Thrones. Het voelt gewoon anders. Voor mijn gevoel behandelen ze ons echt als volwassenen."

House of the Dragon is vanaf 21 augustus te zien op HBO en op HBO Max.



In House of the Dragon zien we de burgeroorlog in de familie Targaryen om de opvolging van de Iron Throne. Wie wint uiteindelijk deze zware politieke strijd? Blijven de gewone bewoners van Westeros wel gespaard in het komend zwaargekletter waarbij draken met draken vechten?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 topseries met Nederlands talent, die je NU kan kijken!
Series / Nieuws

3 topseries met Nederlands talent, die je NU kan kijken!

Met deze drie series heb je weer wat topmateriaal in jouw watchlist staan van Nederlandse bodem!

Op het gebied van series komt er steeds betere materiaal van Nederlandse productiemaatschappijen en acteurs, en dan hoeven we het niet enkel over megaproducties te hebben van Netflix. We zetten drie series voor je op een rijtje met Nederlands talent, die zeker de moeite waard zijn om ook te gaan kijken!

De meeste Nederlandstalige series zijn nog steeds te vinden op Videoland en NPO Plus, maar langzaamaan komen ook de internationale VOD-platformen met meer Nederlandse content. Kortom, er is steeds meer het overwegen waard. Kijk zelf eens of er in dit lijstje wat tussen zit om dit weekend te kijken!

1. Bad Banks | 2020 | Binge de serie nu op Netflix
Seksisme in de bankenwereld wordt in deze Duitse serie eens flink aan de tand gevoeld, en daarbij mocht Barry Atsma niet missen na zijn hoofdrol in Bankier van het Verzet! Voor zijn hoofdrol in deze Duitse dramaserie verdiende hij de prestigieuze Deutscher Schauspielpreis. Plots begint onze Barry wel heel erg op Leonardo DiCaprio uit Wolf of Wall Street te lijken...

2. Jos | 2022 | Kijk de serie meteen op NPO Start
Hoofdpersonage Jos is een typische antiheld, die in deze komedieserie zijn pad moet banen door de doodgewone maar bijzonder lastige grotemensenwereld. Gespeeld door Diederik Ebbinge en bijgestaan door Pierre Bokma en Ellie de Lange maken de acteurs er een vrolijk potje van. Voor een avond goed vermaak zeker aan te raden!

3. Ik weet wie je bent | 2018 | Begin nu met kijken op NPO Plus
In deze remake van de Spaanse serie Sé Quién Eres verliest Daan Schuurmans als strafadvocaat zijn geheugen en moet hij de zaak van zijn eigen leven weer zien op te helderen. Gaite Jansen speelt de verdwenen Anna van Leer, die klaarblijkelijk betrokken is bij het auto-ongeluk, dat leidde tot het geheugenverlies. De grote vraag voor onze advocaat is: hoe dan?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.