search
Absolute filmklassieker krijgt welverdiende remake als serie
Series / Nieuws

Absolute filmklassieker krijgt welverdiende remake als serie

Na 33 jaar pakt dezelfde regisseur de camera op om zijn liefde voor cinema opnieuw op beeld te vatten.

Na HBO's Irma Vep krijgt ook deze filmklassieker een remake in de vorm van een serie: Cinema Paradiso. De Italiaanse film uit 1989 zal door dezelfde regisseur Giuseppe Tornatore worden omgevormd tot een limited series.

Variety meldde dat de Oscarwinnende regisseur en scenarist van plan was om een serie van zes afleveringen te maken, gebaseerd op zijn eerdere, succesvolle film. De klassieker over een Italiaanse bioscoop haalde destijds veel internationale prijzen op en staat ondertussen in de geschiedenisboeken als één van de beste films over de liefde voor cinema en de bioscoop.

Tornatore zal zelf de televsieserie gaan schrijven en regisseren. Marco Belardi, die ook Perfect Strangers onder zijn hoede had, zal de serie gaan produceren via Bamboo Productions. Volgens Tornatore heeft een grote Amerikaanse streamingdienst al interesse getoond in de distributierechten.

Waar zal de serie over gaan?
Het originele verhaal van Cinema Paradiso gaat over een oud Siciliaans filmhuis, waar de jonge Toto verliefd wordt op de cinema. Op Cannes won de film de Speciale Juryprijs in 1989, gevolgd door de Academy Award voor Beste Buitenlandse Film in 1990.

Ennio Morricone verzorgde de soundtrack van de originele film; iets wat door zijn recente dood helaas niet zal kunnen gebeuren voor de remake.

De plannen lopen om de serie in 2023 in première te laten gaan. Bekijk de trailer van de originele film uit 1989 hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen