search
Première seizoen 5 'Game of Thrones' zet record
Series / Nieuws

Première seizoen 5 'Game of Thrones' zet record

Serie trok 1.4 miljoen meer kijkers dan de seizoensfinale van seizoen 4.

Ondanks dat de eerste vier afleveringen te downloaden waren voor de start van het nieuwe seizoen van Game of Thrones, wist de première van seizoen 5 een nieuw kijkrecord te zetten voor de serie. In totaal keken zo'n acht miljoen mensen naar de serie. Dat waren 1.2 miljoen meer kijkers dan de seizoenspremière van het vorige seizoen.


Keer op keer weet de serie meer kijkers te trekken in vergelijking met het seizoen ervoor. Dat laat zien hoe het cultfenomeen rond Game of Thrones blijft groeien. Al maanden is er een hype rond het nieuwe seizoen van de serie, maar deze liep door de lek even in de soep te lopen.

De gelekte afleveringen werden zondagmiddag online gezet, voordat dat vijfde seizoen zondagnacht Nederlandse tijd in première ging op de betaalzender en videostreamingdienst HBO. Binnen een mum van tijd waren de afleveringen al meer dan een miljoen keer gedownload. De afleveringen zijn waarschijnlijk gelekt door mensen die de afleveringen mochten zien om daar voor online publicaties wat over te schrijven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen