Schokkende dramaserie al wekenlang in Netflix top 10

Schokkende dramaserie wekenlang in Netflix top 10

Al wekenlang blijft het eerste seizoen van deze Spaanstalige serie Nederlandse kijkers fascineren.

Mitchell van Vuren, 11 augustus 2022 om 06:00

Op Netflix staan vaak buitenlandse series hoog op de kijklijstjes, maar deze serie is wel erg speciaal qua nationaliteit. De succesvolle Spaanstalige serie Alba is een remake van een Turkse serie, en weet wereldwijd kijkers te boeien.
De Spaanse dramaserie is geproduceerd door Atresmedia en Boomerang TV, en is een bewerking van de Turkse serie Fatmagül'ün Suçu Ne?. Het ging in première op Atresplayer Premium op 28 maart 2021, maar vond enige tijd terug zijn weg naar Netflix.

Sinds vier weken prijkt de dramaserie al in de Nederlandse Top 10, evenals in de internationale top 10. Het eerste seizoen is ondertussen al meer dan 17 miljoen uur bekeken.

Waar gaat de serie over?
In dertien afleveringen wordt het verhaal van Alba verteld, die wakker wordt op het strand. Ze ontdekt verkracht te zijn, maar weet niet langer door wie. Langzaam begint het vermoeden te heersen bij haar dat bekenden het moeten hebben gedaan, maar hoe kan ze het bewijzen?

De serie is geen rechtbankdrama of een actierijke thriller, maar het biedt eerder inzichten over alle vooroordelen en stereotype connotaties, die wij als maatschappij hebben ten opzichte van verkrachtingsslachtoffers. Het opzettelijke lage tempo maakt de thematiek des te meer schrijnend en voelbaar, wat mogelijk ook de grote populariteit van de serie verklaart.

Bekijk de trailer van Alba hieronder.

Bron: -

Lees meer over: alba, netflix, top 10, turkije, spaans, Fatmagul un Sucu Ne

Populair nieuws