search
'Star Trek: Strange New Worlds' verbrijzelt records op grote streamingdienst

'Star Trek: Strange New Worlds' verbrijzelt records op grote streamingdienst

Op Paramount+ heeft de serie een weergaloos debuut gehad met meerdere gebroken records.

Mitchell van Vuren
Star Trek: Strange New Worlds heeft het beste debuut van de hele franchise op Paramount+, zo stelt de Amerikaanse streamingdienst. De razende populariteit van de serie toont aan dat de klassieke scifi-serie zeker nog meespeelt in het huidige millenium.

Op woensdag kondigde Paramount+ aan dat Star Trek: Strange New Worlds het beste streamingdebuut voor een originele Star Trek-serie ooit had. Daarnaast brak het ook het record voor meest bekeken originele serie op het platform van de scifi-franchise gedurende de eerste negentig dagen.

De serie staat nu nog in de top 2 van meest bekeken originele Paramount-series in het Verenigd Koninkrijk, en wordt op Rotten Tomatoes geprezen met de hoogste score voor een Star Trek-serie ooit.

Trots op de saga
Chief programming officer van Paramount Streaming Tanya Giles zei over de gunstige cijfers van de serie in een persbericht: "'Star Trek'-fans van over de hele wereld hebben deze ongelooflijke nieuwe 'Star Trek'-reis omarmd. We zijn dolblij dat het 'Star Trek'-universum een van de meest bekeken franchises bij onze de dienst blijft."

George Cheeks, president en chief executive officer bij CBS, zei over de serie: "Elke [Star Trek-]serie is een succes op zich, en nu is de nieuwste editie van de franchise, 'Strange New Worlds', lovend ontvangen door de critici en levert het opmerkelijke prestaties, zowel in eigen land als internationaal. We kijken uit naar de voortzetting van de reis van de franchise op Paramount+ in de VS en wereldwijd, waar we, in het geval van 'Strange New Worlds', net aan begonnen zijn."

Het tweede seizoen van de succesvolle serie is inmiddels al opgenomen en zal waarschijnlijk in 2023 uitgebracht worden.

Aanbevolen artikelen