Backlash van Tatiana Maslany (She-Hulk) over troop 'sterke vrouwelijke hoofdrol'

Tatiana Maslany (She-Hulk) boos over vooroordelen

Maslany zei over de bekende filmtroop: 'Alsof we dankbaar moeten zijn dat we dat mogen spelen.'

Mitchell van Vuren, 16 augustus 2022 om 09:46

Tatiana Maslany, de hoofdrolspeelster uit de Disney Plus-serie She-Hulk: Attorney at Law, heeft geen labels nodig om goed uit de groene verf te komen. In een interview zet ze zich flink af tegen de filmtroop van de ‘sterke vrouwelijke hoofdrol’.
Maslany speelt de hoofdrol als She-Hulk in de aankomende en gelijknamige Marvel-serie, samen met Mark Ruffalo als Bruce Banner, oftewel The Hulk en de neef van She-Hulk. In de serie moet She-Hulk niet enkel strijden door middel van haar nieuwe krachten, maar ook middels haar kennis van de wet als advocate.

De filmtroop over de ‘sterke vrouwelijke hoofdrol’, die haast uitgegroeid is tot een genre bij Netflix, is volgens de Marvel-ster volstrekt onnodig voor vrouwen in film. De Emmy-winnares voor Orphan Black sloeg het idee van de troop hard neer tijdens een interview met The Guardian.

De mening van Tatiana
Maslany zette uiteen: “[De troop] is beperkend. Het is net alsof alle nuances van het personage worden weggeschoren…Het is een hokje waar niemand in past. Zelfs de uitdrukking is frustrerend. Het is alsof we dankbaar moeten zijn dat we dat mogen spelen.”

Ze vervolgde over de werkelijke invulling van haar rol naast het feit dat het toevallig een vrouw is: “Wat me aantrok in de rol is hoe menselijk en hoe onheroïsch ze is, en hoe weinig interesse ze heeft om dat allemaal na te streven.”

Vanaf 18 augustus is de serie te zien op Disney+.

Bron: IndieWire

Lees meer over: she hulk attorney at law, the hulk, tatiana maslany, marvel, mcu, disney plus, sterke vrouwelijke hoofdrol

Populair nieuws