Netflix komt met zeer onpopulaire aanpassing

Netflix komt met zeer onpopulaire aanpassing

Downloaden van series is niet mogelijk als je straks kiest voor een reclameabonnement.

Bram de Groot, 18 augustus 2022 09:59

Er komt een grote verandering aan op streaminggebied. Alle grote diensten lijken goedkopere versies van hun platformen te gaan lanceren. Het nadeel van een voordeligere prijs is dat je ook reclames te zien krijgt.
Nu meldt Bloomberg dat het downloaden van series en films niet meer mogelijk zal zijn als je in de toekomst kiest voor een reclameabonnement van Netflix. Dit betekent dat je altijd verbonden moet zijn met internet. Series downloaden en offline kijken is dan dus onmogelijk.

Geen downloads met advertenties
Softwareontwikkelaar Steve Moser ontdekte het in de software. In de app waren al berichten te lezen dat downloads beschikbaar zijn "op alle abonnementen behalve Netflix met advertenties".

De nieuwe abonnementsvorm is vanaf volgend jaar af te nemen en is bedoeld om meer klanten binnen te hengelen in een tijd dat de concurrentie met Disney+, HBO Max en Amazon Prime toeneemt.

De prijzen van Netflix zijn nog niet bekend. Disney+ kwam onlangs met het nieuws dat Disney+ ook een reclameabonnement krijgt. Het huismuis verhoogt echter ook de prijzen.

Bron: bloomberg

Lees meer over: Netflix, Disney

Populair nieuws