search

Ons nieuws van donderdag 18 augustus 2022

Eerste indruk 'She-Hulk: Attorney at Law'
Series / Featured

Eerste indruk 'She-Hulk: Attorney at Law'

Hoe de nicht van de Hulk zelf ook groen, groot en sterk wordt, wordt er als feministisch fastfood ingegooid.

Regie: Kat Coiro | Cast: Tatiana Maslany (Jennifer Walter/She-Hulk), Mark Ruffalo (Bruce Banner), Ginger Gonzaga (Nikki Ramos), Drew Matthews (Dennis Bukowski), Jameela Jamil (Titania), e.a. | Speelduur: 38 minuten | Jaar: 2022

Een van de leukste aspecten van de start van een superheldenverhaal is zien hoe de hoofdpersoon omgaat met de verandering van normaal mens naar buitengewoon wezen. In het recente Ms. Marvel kreeg de jonge titelfiguur meerdere afleveringen van elk zo'n driekwartier om deze ontwikkeling te laten zien. In She-Hulk: Attorney at Law moet het gelijk binnen de eerste aflevering en die duurt slechts een halfuur. Zoals dat gaat bij een snelle hap: je zit gauw vol en snakt niet naar meer.

Jennifer Walters is behalve advocaat ook de nicht van Bruce Banner, beter bekend als de Hulk. Een voorval tijdens een gezamenlijk autoritje zorgt ervoor dat zij voortaan ook zit opgezadeld met de vloek/gave een hulk te zijn. Bruce neemt haar mee naar zijn afgelegen woning om haar op te leiden, maar Jennifer blijkt zowel ongeduldig als oprecht anders dan hij.

Dat komt mooi uit, want dat houdt in dat deze ontstaansgeschiedenis kan worden versneld. Dit is immers een Marvel-serie, gesitueerd in een wereld waarin zich al de nodige films en series hebben afgespeeld, waarmee je bekend moet zijn om sommige grapjes te begrijpen. Los daarvan schatten de makers de kijker net zo ongeduldig in als Jennifer zelf, waardoor in minder dan dertig minuten alles is verteld wat betreft het ontstaan van She-Hulk.

Of deze haast aanhoudt zullen we merken in de komende afleveringen, maar of je die wil zien is een tweede. De makers hopen uiteraard van wel en pogen dit aantrekkelijk te maken door twee vreemde voorvallen neer te plompen. Deze komen volledig uit het niets, maar zijn zo willekeurig dat ze niet zozeer mysterieus zijn maar eerder verwarrend.

Als dit een doodserieuze serie zou zijn, was dit een mislukte eerste aflevering geweest. Maar dat is het niet. She-Hulk: Attorney at Law is puur Marvel, waarbij stripactie wordt afgewisseld met humor. Er valt ook wat te lachen als je niet bekend bent met wat er allemaal in eerdere Marvel-films en -series heeft plaatsgevonden. De makers zeggen inspiratie te hebben gehaald uit de komedieserie Fleabag, al zorgt dat helaas niet voor scherpe humor maar alleen voor het gegeven dat Jennifer recht in de camera kijkt en opmerkingen maakt tegen de kijker.

Het is minimaal, maar het werkt wel omdat She-Hulk wordt neergezet door Tatiana Maslany, die haar talent en veelzijdigheid eerder bewees door in elke aflevering van Orphan Black in haar eentje een hele reeks personages te spelen. Vanaf het eerste moment past ze helemaal in haar rol van advocaat en nicht van een beroemde Avenger, terwijl haar personage ook al redelijk driedimensionaal is. Ze is charmant en zelfverzekerd, koppig en ongeduldig, plat en leergierig.

De feministische boodschap is niet subtiel, maar dat is haast onvermijdelijk in een serie over een vrouwelijke krachtpatser. Gelukkig wel op een eerlijke manier: She-Hulk beheerst haar krachten op een andere manier dan Hulk, ze leert sneller en heeft een andere manier van omgaan met woede (wat voor menig vrouw erg herkenbaar zal zijn), maar qua fysieke kracht is ze niet gelijk aan haar mannelijke tegenhanger, die niet alleen meer ervaring heeft maar ook bijna twee keer zo breed uitvalt.

She-Hulk: Attorney at Law is misschien geen serie waarbij je na de eerste aflevering niet kan wachten op de volgende, maar ook geen die je direct afschrijft. Wat intrigeert is dat Jennifer een advocate is met een lopende zaak, die ineens een superheld wordt en daarmee de bijbehorende duistere zaken gaat aantrekken. Het titelpersonage herinnert je er zelf meermaals aan dat dit een advocatenserie is, wat toch de vraag oproept hoe dat genre zich gaat mengen met het superheldenrecept.

She-Hulk: Attorney at Law is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onherkenbare topacteur als Boris Johnson in trailer 'This England'
Series / Trailer

Onherkenbare topacteur als Boris Johnson in trailer 'This England'

Het land krijgt de leider die het verdient: het VK doet het met Boris Johnson

Er zijn heel wat opvallende wereldleiders en daar is Boris Johnson er zeker eentje van. De premier van het Verenigd Koninkrijk maakte al heel wat opvallende blunders en maakt net zoveel vrienden als vijanden.

Ondanks dat Johnson nog altijd premier is, komt er nu een miniserie over hem. De titel is This England en het is niemand minder dan acteur Kenneth Branagh (Tenet, Murder on the Orient Express), onder een berg make-up, die de hoofdrol speelt als de binnenkort vertrekkende Britse premier.

Serie over premier Boris Johnson
Michael Winterbottom en Julian Jarrold regisseerden de miniserie van vijf afleveringen die Johnson volgt vanaf zijn eerste termijn als premier tot het begin van de COVID-19-pandemie, ook toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen.

Ophelia Lovibond, Andrew Buchan, Carrie Symonds, Tim Goodman en Simon Paisley Day zijn ook te zien in de serie die op 21 september in première gaat op de Britse zender Sky.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met verrassende beelden uit nieuwste hitserie 'The Sandman'
Series / Nieuws

Netflix komt met verrassende beelden uit nieuwste hitserie 'The Sandman'

Maar de beelden zijn ook zo weer verwijderd. Foutje bedankt!

Eerder deze maand ging de goed ontvangen serie The Sandman in première op Netflix. Het tiendelige eerste seizoen werd erg goed ontvangen en wordt ook veel bekeken. Opeens was er een snelle blik op seizoen 2.

The Sandman is nog niet officieel verlengd voor een tweede seizoen. Maar op basis van spontaan opgedoken beelden wordt er gespeculeerd dat er mogelijk al minstens één aflevering van seizoen 2 is opgenomen.

De meest recente aflevering van I Like To Watch op het YouTube-kanaal van Netflix, waarin Trixie Mattel en Katya Zamolodchikova The Sandman toelichten, bevat beelden uit wat een "bonusaflevering" van de serie wordt genoemd.

A Dream of a Thousand Cats
De YouTube-video is ondertussen op privé gezet, maar er zijn uiteraard foto's opgedoken. Deze lijken op gebeurtenissen in nummer 17 van de strip "A Dream of a Thousand Cats" en nummer 18 "Calliope" waarin Dream herenigd wordt met een oude vlam.

De tijd zal uitwijzen waar deze beelden vandaan komen en of ze onderdeel uitmaken van seizoen twee van The Sandman.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max kegelt zomaar weer tientallen series offline
Series / Nieuws

HBO Max kegelt zomaar weer tientallen series offline

De streamer maakt zich niet populair onder de leden van de dienst.

Ondanks dat HBO Max nog niet zo heel lang bestaat, komen er grote veranderingen aan. Beter gezegd: er zijn grote veranderingen. Sinds het ontstaan van Warner Bros. Discovery wordt er flink gesleuteld aan het platform.

Nu heeft HBO Max een aantal titels van tv-series van zijn streamingservice gehaald, vooral op het gebied van reality en animatie. Het nieuws volgt op een handvol titels die de afgelopen weken zijn getrokken, waaronder originele HBO live action-series zoals Mrs. Fletcher en Vinyl tot Run en Camping.

De wijzingen worden gedaan in aanloop naar het samenvoegen van HBO Max-service met Discovery+. Het is nog onduidelijk wanneer dit zal gebeuren.

Aanpassingen aan HBO Max en Discovery+
In een verklaring zegt de streamer: "Terwijl we werken aan het samenbrengen van onze contentcatalogi onder één platform, zullen we wijzigingen aanbrengen in het contentaanbod dat beschikbaar is op zowel HBO Max als Discovery+. Dat omvat het verwijderen van bepaalde inhoud van beide platforms."

Bijna veertig titels zijn of zullen tegen het einde van de week van HBO Max worden verwijderd, waaronder 20 originele HBO Max-producties. Er is geen idee waar deze titels uiteindelijk weer zullen verschijnen. Het gaat deze keer om de titels, volgens Variety:

HBO Max Original Programs
12 Dates of Christmas
About Last Night
Aquaman: King of Atlantis
Close Enough
Ellen's Next Great Designer
Esme & Roy
The Fungies!
Generation Hustle
Genera+ion
Infinity Train
Little Ellen
My Mom, Your Dad
Odo
Ravi Patel's Pursuit of Happiness
Summer Camp Island
The Not-Too-Late Show with Elmo (and select Sesame Street specials)
The Runaway Bunny
Theodosia
Tig n' Seek
Yabba Dabba Dinosaurs

HBO Original Programs
My Dinner with Herve
Share

Cartoon Network Programs
Dodo
Elliott From Earth
Mao Mao, Heroes of Pure Heart
Mighty Magiswords
OK K.O.! - Let's Be Heroes
Uncle Grandpa
Victor and Valentino

Acquired Programming
Detention Adventure
Messy Goes to Okido
Mia's Magic Playground
The Ollie & Moon Show
Pac-Man and the Ghostly Adventures
Make It Big, Make It Small
Squish
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 ijzersterke scifi-series op Netflix die het heel goed doen
Series / Netflix Kijktip

3 ijzersterke scifi-series op Netflix die het heel goed doen

Met deze drie scifi-series kan je er weer even tegenaan.

De redactie van SerieTotaal zet voor jou weer drie keiharde aanraders van Netflix op een rijtje. Met deze drie scifi-series zit je in ieder geval weer voor even goed.

Sense8 | Kijk nu! | 2 seizoenen
Een groep vreemdelingen beleeft een wedergeboorte, die hen op onverklaarbare wijze intellectueel, emotioneel en sensueel verbindt. Tegelijkertijd worden ze achtervolgd door een geheimzinnige groep die hen wil elimineren om een evolutionair pad te voorkomen, waarvan zij niet willen dat de toekomst van de mensheid wordt.V Wars | Kijk nu! | 2 seizoenen
Dr. Luther Swann komt in een wereld van verschrikking terecht wanneer een nieuw virus vrijkomt. Deze ziekte verandert zijn beste vriend, Michael Fayne, in een moordzuchtig roofdier dat zich voedt met menselijk bloed. Naarmate de ziekte zich verspreidt en meer mensen worden geïnfecteerd, valt de samenleving uiteen in kampen waarin normale mensen het opnemen tegen het groeiende aantal van deze vampiers.Cowboy Bebop | Kijk nu! | 10 afleveringen
Een groep premiejagers jaagt op de gevaarlijkste criminelen van het heelal. Ze moeten de wereld redden, maar alleen voor de juiste prijs.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met zeer onpopulaire aanpassing
Series / Nieuws

Netflix komt met zeer onpopulaire aanpassing

Downloaden van series is niet mogelijk als je straks kiest voor een reclameabonnement.

Er komt een grote verandering aan op streaminggebied. Alle grote diensten lijken goedkopere versies van hun platformen te gaan lanceren. Het nadeel van een voordeligere prijs is dat je ook reclames te zien krijgt.

Nu meldt Bloomberg dat het downloaden van series en films niet meer mogelijk zal zijn als je in de toekomst kiest voor een reclameabonnement van Netflix. Dit betekent dat je altijd verbonden moet zijn met internet. Series downloaden en offline kijken is dan dus onmogelijk.

Geen downloads met advertenties
Softwareontwikkelaar Steve Moser ontdekte het in de software. In de app waren al berichten te lezen dat downloads beschikbaar zijn "op alle abonnementen behalve Netflix met advertenties".

De nieuwe abonnementsvorm is vanaf volgend jaar af te nemen en is bedoeld om meer klanten binnen te hengelen in een tijd dat de concurrentie met Disney+, HBO Max en Amazon Prime toeneemt.

De prijzen van Netflix zijn nog niet bekend. Disney+ kwam onlangs met het nieuws dat Disney+ ook een reclameabonnement krijgt. Het huismuis verhoogt echter ook de prijzen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloederige trailer voor Addams Family-serie 'Wednesday' van Netflix
Series / Nieuws

Bloederige trailer voor Addams Family-serie 'Wednesday' van Netflix

De regisseur is Tim Burton en in de hoofdrol zien we actrice Jenna Ortega.

Deze week zagen we al een duidelijke blik op de Addams Family die centraal staat in de serie Wednesday van Netflix en regisseur Tim Burton. Nu hebben we ook de bloederige eerste teaser trailer voor de serie.

De bovennatuurlijke, komische en spannende nieuwe serie van heeft Jenna Ortega in de hoofdrol als de 16-jarige Wednesday Addams. We volgen haar schooljaren aan de Nevermore Academy terwijl ze haar paranormale gaven onder de knie probeert te krijgen.

Daarnaast probeert ze een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden die haar stad terroriseert en is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook nog haar nieuwe en ingewikkelde relaties op Nevermore moet onderhouden.

Eerste trailer voor Wednesday van Netflix
Hieronder zie je de opvallend bloederige trailer voor de serie die in het najaar in première gaat op de streamer.Er zijn heel wat andere acteurs in de serie, met bijvoorbeeld Gwendoline Christie (Principal Larissa Weems), Jamie McShane (Sheriff Galpin), Percy Hynes White (Xavier Thorpe), Hunter Doohan (Tyler Galpin), Emma Myers (Enid Sinclair), Joy Sunday (Bianca Barclay), Naomi J Ogawa (Yoko Tanaka), Moosa Mostafa (Eugene Ottinger), Georgie Farmer (Ajax Petropolus), Riki Lindhome (Dr. Valerie Kinbott), Christina Ricci (Marilyn Thornhill), Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams), Luis Guzmán (Gomez Addams) en Isaac Ordonez (Pugsley Addams).


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grimmige miniserie schiet Netflix Top 10 binnen
Series / Netflix Kijktip

Deze grimmige miniserie schiet Netflix Top 10 binnen

Een gruwelijke, waargebeurde situatie wordt opnieuw geconstrueerd door de filmmakers.

De miniserie I Just Killed My Dad schoot naar de tiende plek in de Netflix Top 10 met een serieus onderwerp. De titel van de docuserie verraadt de inhoud al: de film zet de afschuwelijke misdaad van Anthony Templet uiteen, die zijn eigen vader doodschoot.

De synopsis van de serie luidt als volgt: "'I Just Killed My Dad' is een waargebeurde misdaaddocumentaireserie over een tienerjongen, die in de gevangenis zit omdat hij zijn vader heeft vermoord."

De synopsis eindigt met: "Wat op het eerste gezicht een simpele zaak lijkt, blijkt een zaak te zijn over een kind dat gedwongen wordt om een complexere situatie van isolatie en misbruik te doorstaan."

De recensie van SerieTotaal
Onze recensent Lydia van Vliet-Meeuwissen gaf in haar recensie de serie vier uit de vijf sterren en gaf onder andere het volgende waardeoordeel.

Van Vliet-Meeuwissen: "Het verhaal van Anthony Templet raakt de kijker diep in het hart. Een eenzame, verwaarloosde jongen wiens jeugd volledig is afgenomen; hoe kun je die als moordenaar zien en veroordelen? Het verhaal wekt medelijden voor de situatie waarin de jongen is opgegroeid en zelfs sympathie voor wat hij uiteindelijk heeft gedaan."

Bekijk de serie nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.