Tv-serie op Dvd: Danni Lowinski (seizoen 1-3)

Tv-serie op Dvd: Danni Lowinski (seizoen 1-3)

Succesvolle Nederlandse komedieserie met flink wat volgers.

Bram de Groot, 20 april 2015 10:03

Bedenker: Joe Weisberg | Cast: Marlijn Weerdenburg (Danni Lowinski), Michiel Romeyn (Piotr Lowinski), Nyncke Beekhuyzen (Lieke Beers), Christopher Parren (Niels Burggraaf), Frederik Brom (Olivier Smits), Gürkan Küçüksentürk (Fuat Cetin Taruk Tanriverdi), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zenders: SBS6
Niet iedereen zal het weten, maar er zijn maar liefst drie versies van de komedieserie Danni Lowinski (IMDb = 7,1). Ten eerste is er de originele Duitse serie die startte in 2010. Het succes van Sat. 1 kreeg snel een Vlaamse 'remake' en verscheen in 2012 op VTM. Niet veel later maakte John de Mol een Nederlandse versie en liet deze in 2013 vertonen op de televisiezender SBS6 die hij in 2011 aankocht. Overigens moest er ook Amerikaanse versie komen, maar na de pilot werd de productie gestaakt. De Nederlandse Danni is ondertussen drie seizoenen verder.

Ondanks dat de kijkcijfers van 'de leukste advocate van Nederland' wat schommelen, mogen ze redelijk netjes genoemd worden. Het tweede seizoen opende zelfs met 1,1 miljoen kijkers en met gemiddeld zo'n 900 duizend kijkers heeft Danni ondertussen de nodige volgers. Source 1 Media bracht onlangs de eerste drie seizoenen uit op een nette en basic Dvd-uitgave.

Seizoen 3
Danni ontvangt ook dit seizoen weer haar cliënten in het winkelcentrum achter haar vertrouwde tafel. Zelf krijgt Danni de Belastingdienst achter zich aan, opent Niels zijn nieuwe winkel en komt er in het winkelcentrum een nieuwe beveiliger. Vader Piotr verrast Danni met een eigen huis en een baan. Danni kan haar geluk niet op.


Serie: Danni Lowinski - Seizoen 1 t/m 3 | Aantal discs 9 x Dvd | Afleveringen: 37 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: geen | Extra's: geen | EAN: 8717662571138 | Release: april 2015 | Met dank aan: Source 1 Media

De negen Dvd-schijven van deze uitgave van het eerste t/m derde seizoen van Danni Lowinski zitten in een enorm dikke boxset-keepcase, met daaromheen een stevige kartonnen sleeve. Op de schijven staat netjes aangegeven welke afeveringen erop staan en aan de binnenkant van de boxset staat per aflevering een korte synopsis vermeld.

Waarschijnlijk is de komedieserie Danni Lowinski niet de meest ingrijpende productie. Dit valt enigszins terug te zien in het eindproduct. Via deze Dvd-uitgave is het beeldvullende beeld overigens erg netjes, met natuurgetrouwe kleuren en een redelijke scherpte. Het geluid wordt afgeleverd door een stereo-geluidstrack.

Geen extra's
Ondanks dat het geheel heel netjes aanvoelt en prima in de kast zal staan bij de liefhebber, hoeft er niet gerekend te worden op bonusmateriaal. Source 1 Media levert alleen de 37 losse afleveringen aan. Hieronder dan maar de promo van het eerste seizoen:


Vierde seizoen nog niet aangekondigd
Het derde seizoen werd eind juni 2014 aangekondigd en - als deze er komt - dan zal een vierde seizoen waarschijnlijk pas juni dit jaar officieel groen licht krijgen. De fan van Danni Lowinski kan zich tot de komst van een volgend seizoen vermaken met deze complete Dvd-uitgave. Hieronder de allereerste aflevering van de serie:


Lees meer over: danni Lowinski, Marlijn Weerdenburg, John de Mol, Michiel Romeyn, Nyncke Beekhuyzen, seizoen 1, recensie, dvd, review

Informatie over de serie: Danni Lowinski

Populair nieuws