'Wolf Hall' verovert de wereld

BBC- serie over Cromwell verkocht in vele landen.

Michelle Iwema, 19-04-2015 17:29

Het succes van The Tudors toonde aan dat een historisch kostuumdrama ook door een breder publiek leuk gevonden kon worden. Niet gek dus, dat de BBC besloot een serie te maken gebaseerd op de succesvolle boeken van Hilary Mantel genaamd Wolf Hall en Bring Up the Bodies. Deze hadden namelijk al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht in Engeland en Amerika en als basis gediend voor een succesvol toneelstuk, dat vervolgens ook op Broadway te zien was. De zesdelige serie die op BBC 2 te zien was (en waarvan de eerste aflevering maar liefst 4 miljoen Britse kijkers wist te trekken), is inmiddels door BBC Wordwide aan vele landen verkocht.
Wolf Hall speelt zich af in het Engeland van 1520. Een ramp ligt op de loer als Koning Henry VIII geen erfgenaam achterlaat. Zijn vrouw heeft echter enkel een dochter gekregen en daarbij is Henry verliefd op Anne Boleyn en wil hij met haar trouwen. Thomas Cromwell adviseert de koning in deze roerige tijd. Mark Rylance speelt de rol van Thomas Cromwell, Damien Lewis is te zien als Henry. Het grote verschil met The Tudors, is dat het vooral verteld wordt vanuit het standpunt van Cromwell en een kortere periode beslaat (in tegenstelling tot The Tudors waarin het gehele volwassen leven van Henry werd uitgelicht en Cromwell slechts even voorbij komt).

Onder meer Arte in Frankrijk en Duitsland, SVT in Zweden, DR in Denemarken, YLE in Finland, BBC First in Australië, Israël, Griekenland, Slovenië en Kroatië kochten de serie.

Bron: Variety

Lees meer over: Wolf Hall, wereldwijd, BBC serie, Thomas Cromwell, Henry, Koning Henry, The Tudors, Damien Lewis

Populair nieuws