Opvallende 'The Sandman'-aflevering is enorm belangrijk

Volgens de auteur van de beroemde stripboeken is de geanimeerde aflevering meer dan een geinige special.

Mitchell van Vuren, 23-08-2022 06:40

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De bonusaflevering van fantasyhit The Sandman verbaasde vele Netflix-kijkers, doordat de eerste helft ervan volledig geanimeerd was. Deze mix van liveaction en animatie is niet een eenmalige stunt, volgens auteur Neil Gaiman, maar zal nog voor een langere tijd invloed gaan hebben op de Netflix-serie.
De bonusaflevering was onorthodox te noemen, aangezien die verdeeld was in een geanimeerd en in een liveaction gedeelte. Het geanimeerde deel, genaamd A Dream of a Thousand Cats, kende de introductie van veel bekende acteurs in de serie, waaronder Neil Gaiman zelf als Kraai/Schedelvogel.

Ook andere bekenden waren te horen. Zo sprak David Tennant het personage Don in, en was Georgia Tennant te horen als Laura Lynn. Oplettenden konden verder Michael Sheen herkennen als Paul en Anna Lundberg als Marion.

Terugkeer in de toekomst van The Sandman
In een interview met Entertainment Weekly zei Neil Gaiman dat een deel van de deal, die hij maakte met een aantal van de stemacteurs, was dat het participeren in de geanimeerde aflevering niet zou uitsluiten dat ze later terug zouden kunnen komen in de rest van de serie.

Gaiman: "Ik had al met David Tennant en Michael Sheen gewerkt aan 'Good Omens', dus het was een eitje [om hen te regelen]. Ze zitten allebei in 'The Sandman' omdat ze van 'The Sandman' houden."

Hij vervolgde: "Het belangrijkste was dat we hen beiden moesten beloven dat als ze hun stemmen hieraan leenden, het niet betekende dat ze later niet konden terugkomen om in de serie te spelen. Dit was niet hun enige kans. Daar moesten ze allebei van gerustgesteld worden."

De speciale aflevering is nu te streamen bij Netflix.

Bron: We Got This Covered

Lees meer over: the sandman, netflix, david tennant, michael sheen, neil gaiman

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix