search
Netflix met advertenties wordt waarschijnlijk flink goedkoper
Series / Nieuws

Netflix met advertenties wordt waarschijnlijk flink goedkoper

Door advertenties wordt de streamer mogelijk een flink aantal euro's voordeliger.

Zou jij advertenties accepteren op Netflix waardoor de prijs aanzienlijk daalt? Zo ja, dan heb je geluk. De streamer werkt namelijk aan een abonnement waarvoor je minder betaalt, maar waarbij je wel advertenties te zien krijgt.

Die advertenties verschijnen dan tijdens het kijken van series en films voor volwassenen en mogelijk niet voor kinderen. Hiermee zorgt Netflix ervoor dat de kosten voor de abonnee kan dalen.

Mogelijk tot 7 dollar in de States
Volgens Bloomberg denkt Netflix erover na om de prijs in de States te laten dalen tot misschien wel zeven dollar. De dienst overweegt een prijs tot maximaal 9 dollar voor vermoedelijk het huidige 'standaard' abonnement dat in de States 15,49 dollar per maand kost.

Wanneer de advertentieversie van Netflix verschijnt is nog niet bekend, maar dat is waarschijnlijk aan het einde van het jaar. Wat de impact op de Nederlandse prijzen is, is uiteraard ook nog niet bekend.

Het is ook nog afwachten wanneer advertenties in beeld komen en hoe vaak. Duidelijk is wel dat de dienst hierdoor steeds meer op een betaalde tv-zender gaat lijken met advertenties en het voordeel dat je content kan streamen wanneer jij dat wilt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen