search

Ons nieuws van zaterdag 27 augustus 2022

Recensie Netflix-serie 'Mo'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Mo'

De bureaucratische strijd om een verblijfsvergunning ontaardt in achtervolgingen door gewelddadige gangsters.

Regie: Solvan Naim | Cast: Mohammed Amer (Mo Najjar), Teresa Ruiz (Maria), Omar Elba (Sameer Najjar), Farah Bsieso (Yusra Najjar), Tobe Nwigwe (Nick), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 21-31 minuten | Jaar: 2022

Het dagelijks leven van een immigrant zonder verblijfsvergunning kan erg lastig worden gemaakt. Mo wacht samen met zijn moeder en broer al tweeëntwintig jaar op asiel. Hij kan geen werk vinden, heeft moeite om aan de strenge eisen van zijn Palestijnse familie te voldoen, heeft de nodige cultuurverschillen met zijn Mexicaanse vriendin en weet zich geen weg te vinden door de Amerikaanse bureaucratie. Mo belicht deels deze problemen, maar vliegt onnodig vaak uit de bocht met veel te grote verhaallijnen.

Mo wordt in de eerste aflevering al ontslagen omdat de immigratiedienst ICE achter hem aan zit. Om rond te komen verkoopt hij namaakproducten vanuit de kofferbak van zijn oude Cadillac. De druk om voor zijn broer en moeder te zorgen is groot. Als hij kattenvoer voor zijn broer gaat kopen, komt Mo in het winkelcentrum in een willekeurige schietpartij terecht, waarbij hij ook wordt geraakt. Als zijn moeder vervolgens de wond probeert te verzorgen wordt ze vooral boos over de tatoeage die ze bij haar zoon ontdekt.

Er ligt een grote nadruk op de cultuurverschillen die Mo dagelijks ondervindt. De vriendenkring van Mo is dan ook zeer divers. Mo praat Arabisch, Engels en Spaans, maar lijkt zich in geen van de culturen helemaal thuis te voelen. Vooral in zijn relatie met de Mexicaanse Maria ondervindt hij problemen, alhoewel deze vooral weggelachen worden. Maria is katholiek en Mo moslim. Mo ziet Maria het liefst bekeren tot de islam. Toch ondervindt Mo een van zijn meer oprechte momenten in de biechtstoel bij een priester.

Door de flinke laag ironie die over de meeste interacties van de personages ligt, lijkt oprechtheid vaak schaars. Echter, wanneer het gaat over de jeugdtrauma's van Mo en het moeten ontvluchten van Palestina, vindt de serie zijn sterkste momenten. Hoewel een groot deel van deze herinneringen in vrij clichématige flashbacks wordt gebracht, spreekt hier een grote pijn uit. Komiek Mo Amer, de maker en hoofdrolspeler van de serie, is zelf als kind Palestina ontvlucht en weet deze herinneringen in Mo een plek te geven.

Het is jammer dat deze culturele problemen en trauma's al snel plaats moeten maken voor totaal ongeloofwaardige wendingen en een reeks karikaturale personages. Mo komt in de problemen met gangsters die allemaal wel heel overdreven eng zijn. Daar komen ook nog de Mo's verslavingsproblemen bovenop. Als dan ook nog het kartel opduikt, is duidelijk dat de schrijvers echt uit de bocht zijn gevlogen.

De grote makke van de serie lijkt vooral te zijn dat de makers te veel issues hebben willen aankaarten in acht afleveringen. Vuurwapengeweld, geloof, vluchtelingenproblematiek, criminaliteit, verslaving en asielaanvraag komen allemaal aan bod, maar de meeste onderwerpen worden heel zwak of niet uitgewerkt. De asielaanvraag van Mo is al moeilijk genoeg zonder dat daar ook nog verhaallijnen van allerlei andere vluchtelingen bij hoeven te komen, hoe schrijnend die verhalen ook zijn.

Zo drijft de focus steeds verder af van de reële problemen waar Mo en zijn familie tegenaan lopen, naar totaal uit de hand gelopen achtervolgingen op motoren. Als de makers het verhaal kleiner hadden gehouden door zich toe te spitsen op de onderwerpen die wél werken, dan had Mo een goede duistere komedie kunnen worden over het gevecht van vluchtelingen tegen een ontembare bureaucratie. Mo blinkt nu vooral uit in de hoeveelheid ideeën en plotpunten die wordt gepresenteerd, al krijgt bijna geen enkele daarvan een degelijke uitwerking.

★★☆☆☆

Mo is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'The Sandman' onthult dat deze wereldster ooit de rol van Dream had kunnen spelen
Series / Nieuws

Maker 'The Sandman' onthult dat deze wereldster ooit de rol van Dream had kunnen spelen

Aan populariteit heeft de serie geen gebrek. Had het 26 jaar geleden ook zo kunnen zijn?

Neil Gaiman, de maker van de nieuwe hitserie The Sandman op Netflix, weet de fans regelmatig van nieuws en informatie te voorzien over van alles wat met de serie te maken heeft. Dit keer onthult hij dat de hoofdrolspeler gespeeld had kunnen worden door niemand minder dan Michael Jackson.

Als het over zijn serie The Sandman gaat is Neil Gaiman niet verlegen zijn mening te geven of wat anekdotes te delen. Zo liet hij onlangs weten dat mocht Netflix de serie annuleren, deze hoe dan ook door zou gaan. In een interview heeft hij nu bekend gemaakt dat het zomaar had gekund dat Michael Jackson betrokken bij het project was geweest.

King of pop
Het was 1996 toen Neil Gaiman in gesprek met Warner Bros. hoorde dat de studio een telefoontje kreeg van Michael Jackson met de vraag of hij de rol van Dream/Morhpeus mocht spelen. Er was destijds erg veel interesse in het idee vanuit Warner Bros. Ze dachten dat ze met het toevoegen van Michael Jackson een enorme troef in handen zouden hebben.

Hoe dan ook is nu jaren later de huidige versie met Tom Sturridge in de hoofdrol een enorme hit. Je kijkt alle afleveringen op Netflix.

Overigens benieuwd naar Neil Gaiman's reactie op het casten van Michael Jackson? Kijk hieronder zijn reactie:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers van 'Brooklyn Nine-Nine' en 'Superstore' komen met 'Blockbuster', de nieuwe sitcom van Netflix
Series / Nieuws

Makers van 'Brooklyn Nine-Nine' en 'Superstore' komen met 'Blockbuster', de nieuwe sitcom van Netflix

Een streamingdienst die een komedieserie maakt over de laatste videotheek in Amerika, dat belooft wat.

Netflix is druk bezig met het afronden van de nieuwe sitcom Blockbuster. Zoals de titel al doet vermoeden gaat deze show over het reilen en zeilen in de laatste videotheek van Amerika. Van wat eens de grootste videotheek franchise in Amerika was blijft er in deze serie nog maar één winkel open. In Blockbuster krijgt het publiek te zien hoe het daar aan toe gaat.

De serie komt met zwaargewichten uit de komedie. Zo is de serie bedacht door Vanessa Ramos. Zij was verantwoordelijk voor het schrijven van series als Superstore en Brooklyn Nine-Nine. Daarnaast spelen onder andere bekende acteurs mee als Randal Park (The Office, WandaVision) en Melissa Fumero (Gossip Girl, Brooklyn Nine-Nine).

Eerste beelden uitgebracht
Ondertussen is Netflix bezig met de promotionele campagne. Eerste beelden zijn naar buiten gekomen waarbij promotionele foto's en beelden uit scènes de kijker een indruk moeten geven wat we kunnen verwachten van Blockbuster. De beelden laten onder meer zien welke castleden we gaan tegenkomen en wat de sfeer zal zijn.

Tegelijkertijd heeft Netflix ook aangekondigd wanneer de serie te bekijken is. Blockbuster is vanaf 3 november te streamen. Kijk hieronder mee naar de nieuwe beelden:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo gaat 'The Walking Dead' definitief eindigen
Series / Trailer

Zo gaat 'The Walking Dead' definitief eindigen

Het laatste gevecht in de zombieserie is onderweg en start 2 oktober.

Op 31 oktober 2010 startte de serie The Walking Dead op de Amerikaanse zender AMC. Het was het begin van een van de succesvolste tv-series ooit. Tijdens het vierde en vijfde seizoen werden er enorme kijkcijfers genoteerd.

De afgelopen jaren kelderen de kijkcijfers aanzienlijk, vermoedelijk deels ingegeven doordat mensen er gewoon geen zin meer in hadden en anderzijds doordat streamingdiensten de kijkers de mogelijkheid geeft de serie op een andere manier te volgen.

Ondertussen komt de moederserie met zijn elfde seizoen aan zijn eind, maar leeft ook voort via vele spin-offs zoals Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City en spin-offs over Daryl en Rick & Michonne.

Het laatste gevecht in The Walking Dead
In de tv-trailer verschijnen achtereenvolgens de teksten "12 jaar, 169 afleveringen leiden allemaal tot dit punt. We eindigen het gevecht gezamenlijk."

Vanaf 2 oktober start het derde deel van het elfde en laatste seizoen van The Walking Dead met de aflevering "Lockdown" De allerlaatste aflevering staat gepland voor 20 november.



In Nederland volg je de zombieserie op de zender FOX of op Disney+. Ook op Netflix staan vele seizoenen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix met advertenties wordt waarschijnlijk flink goedkoper
Series / Nieuws

Netflix met advertenties wordt waarschijnlijk flink goedkoper

Door advertenties wordt de streamer mogelijk een flink aantal euro's voordeliger.

Zou jij advertenties accepteren op Netflix waardoor de prijs aanzienlijk daalt? Zo ja, dan heb je geluk. De streamer werkt namelijk aan een abonnement waarvoor je minder betaalt, maar waarbij je wel advertenties te zien krijgt.

Die advertenties verschijnen dan tijdens het kijken van series en films voor volwassenen en mogelijk niet voor kinderen. Hiermee zorgt Netflix ervoor dat de kosten voor de abonnee kan dalen.

Mogelijk tot 7 dollar in de States
Volgens Bloomberg denkt Netflix erover na om de prijs in de States te laten dalen tot misschien wel zeven dollar. De dienst overweegt een prijs tot maximaal 9 dollar voor vermoedelijk het huidige 'standaard' abonnement dat in de States 15,49 dollar per maand kost.

Wanneer de advertentieversie van Netflix verschijnt is nog niet bekend, maar dat is waarschijnlijk aan het einde van het jaar. Wat de impact op de Nederlandse prijzen is, is uiteraard ook nog niet bekend.

Het is ook nog afwachten wanneer advertenties in beeld komen en hoe vaak. Duidelijk is wel dat de dienst hierdoor steeds meer op een betaalde tv-zender gaat lijken met advertenties en het voordeel dat je content kan streamen wanneer jij dat wilt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto uit nieuwe 'Supernatural'-serie toont Dean in levende lijve
Series / Foto's

Eerste foto uit nieuwe 'Supernatural'-serie toont Dean in levende lijve

Jensen Ackles keert terug als Dean in de Supernatural-serie The Winchesters.

In 2020 kwam er een einde aan de succesvolle fantasyserie Supernatural van de zender The CW. Niet veel later werd er een prequelserie aangekondigd en nu hebben we de eerste foto.

De foto komt via TV Insider en we krijgen hiermee de eerste foto uit The Winchesters te zien. Daarop zien we acteur Jensen Ackles die terugkeert als Dean. Naar verwachting zien we Dean niet doorlopend en zal hij vooral dienen als de verteller / voice-over.

Dean op foto The Winchesters
De foto laat zien dat Dean een dagboek vasthoudt terwijl hij tegen zijn Chevy Impala "Baby" leunt. De fans speculeren al dat het boek de bron zou kunnen zijn voor het verhaal over de serie.

The Winchesters moet in het najaar op The CW in première gaan. Op HBO Max zie je alle seizoenen van de moederserie Supernatural.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topacteur voor 'The Boys' seizoen 4 hilarisch aangekondigd
Series / Nieuws

Topacteur voor 'The Boys' seizoen 4 hilarisch aangekondigd

Watchmen-acteur Jeffrey Dean Morgan gaat een rol spelen in The Boys.

Het derde seizoen van The Boys verscheen nog niet zo heel lang geleden op Prime Video. Nu draaien de camera's alweer voor het vierde seizoen en nu is duidelijk dat een grote naam zich bij de cast van de bikkelharde superheldenserie heeft gevoegd.

En dat is Jeffrey Dean Morgan, bekend uit onder meer de superheldenfilm Watchmen en de zombieserie The Walking Dead. Het is nog niet bekend welke rol Morgan gaat spelen.

Poster met Morgan
De acteur bevestigde zijn aandeel in de serie door een poster van seizoen één van The Boys te bewerken door zijn eigen gezicht erin te plakken.

"De poster is klaar voor seizoen 4. Goed werk mensen. Het heeft [The Boys] wat geld bespaard," schreef de acteur erbij.



Eric Kripke bevestigt Jeffrey Dean Morgan
Ook showrunner Eric Kripke maakte het nieuws bekend dat Morgan een rol heeft in het volgende seizoen dat hopelijk in 2023 op Prime Video verschijnt.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-ster toch terug in gekraakte hitserie 'The Terminal List' van Prime Video
Series / Nieuws

Marvel-ster toch terug in gekraakte hitserie 'The Terminal List' van Prime Video

Ondanks de matige recensies was het publiek zeer te spreken over de spannende actie-serie.

TV Insider wit gisteren te melden dat Chris Pratt (Guardians of the Galaxy) in onderhandeling is met Prime Video om een tweede seizoen van de spannende actie-serie The Terminal List te maken.

The Terminal List is gebaseerd op het gelijknamige boek van Navy SEAL Jack Carr uit 2018. Pratt speelt de rol van Lt. Cmdr. James Reece, een Navy SEAL die wraak zoekt nadat zijn vrouw en dochter worden vermoord.

Hoofdrolspelers in het eerste seizoen zijn Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz en Jeanne Tripplehorn.

Reece is back!
Auteur Carr werkte mee aan de serie als uitvoerend producent en onthulde onlangs aan de Britse pers dat er plannen zijn voor een tweede seizoen. Als dit doorgaat, zal het een acht-delig tweede seizoen worden dat gebaseerd wordt op het tweede boek True Believer.

Het eerste seizoen van The Terminal List kreeg overigens matige recensies, maar was met name in Amerika een enorme hit. In de eerste week werd er al 1,6 miljard (!) minuten gekeken naar de eerste acht afleveringen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix schrapt weer een bekende serie na één seizoen
Series / Nieuws

Netflix schrapt weer een bekende serie na één seizoen

Het lijkt maar niet te lukken om een fatsoenlijke verfilming te maken van de beroemde game-franchise...

De live-action Resident Evil-serie van Netflix is na slechts één seizoen geschrapt. Dat maakte de streamingdienst gisteren bekend.

Het eerste seizoen bestond uit acht afleveringen en was losjes gebaseerd op de gelijknamige gamereeks van Capcom.

De serie werd gelanceerd op 14 juli dit jaar, maar kreeg zeer zwakke recensies. Hoofdrolspelers zijn Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nunez en Lance Reddick.

Het wil maar niet lukken
Resident Evil werd in 2020 besteld door Netflix en geldt opnieuw als een flinke tegenslag voor pogingen om de gamereeks tot leven te brengen. Begin dit jaar verscheen ook de film Resident Evil: Welcome to Raccoon City, die slechts 42 miljoen dollar wist op te brengen (tegenover een budget van 25 miljoen dollar). Het is nog maar de vraag of iemand zich de komende jaren zal branden aan live-action Resident Evil-project.

Van de games zijn er wereldwijd 100 miljoen exemplaren verkocht, terwijl de films door de jaren heen 1,2 miljard dollar binnen hebben geharkt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste veelbelovende details 'Horizon Zero Dawn'-serie van Netflix
Series / Nieuws

Eerste veelbelovende details 'Horizon Zero Dawn'-serie van Netflix

Opnieuw een megaserie voor de streamingdienst die oneindig geld lijkt te hebben.

Een aantal vroege details over de nieuwe Netflix-serie gebaseerd op PlayStation-franchise Horizon Zero Dawn zijn online geslopen. Lees hieronder wat we al weten over het grootse project.

Tijdens een gesprek met Tudum liet The Umbrella Academy-bedenker Steve Blackman een en ander los over wat hij van plan is met Horizon, maar ook dat hij een serie met de titel Orbital zal maken.

In de game Horizon Zero Dawn volgen we Aloy, een jonge buitenstaander die de mysteries achter de met robot-dinosaurussen gevulde post-apocalyptische wereld waarin ze leeft moet zien te ontrafelen.

Toen Blackman door Games Radar werd gevraagd hoe zowel Horizon als Orbital zullen verschillen van Umbrella Academy, reageerde hij als volgt:

"Horizon Zero Dawn en Orbital zijn aan de oppervlakte totaal verschillende series, maar ook totaal anders dan The Umbrella Academy. Een speelt duizenden jaren in de toekomst in een wereld die opnieuw gemaakt is door enorme machines. En de andere heeft ons huidige International Space Station als setting.

En wat betreft de personages en het bouwen van werelden is het duidelijk dat ik houd van personages die realistisch zijn, maar ook buitenstaanders. Buitenstaanders die hun plek in een wereld van conformiteit en structuur proberen te vinden."

Blackman bevestigde daarnaast dat Aloy, het hoofdpersonage uit de games, in de serie te zien zal zijn:

[i]"Het moge duidelijk zijn dat Aloy een hoofdpersonage in ons verhaal wordt. Michelle Lovretta, mijn schrijfpartner, en ik kunnen niet wachten om deze wereld tot leven te brengen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 HBO-megahit 'House of the Dragon' komt er officieel
Series / Nieuws

Seizoen 2 HBO-megahit 'House of the Dragon' komt er officieel

De recordbrekende eerste aflevering was meer dan genoeg reden voor HBO Max om de stap te nemen.

Nog geen week na de recordbrekende première van het eerste seizoen, heeft HBO laten weten dat Game of Thrones-prequel/-spinoff House of the Dragon officieel een tweede seizoen krijgt.

Het nieuws komt enkele dagen nadat bekend werd dat er alleen al in Amerika meer dan 10 miljoen mensen naar de eerste aflevering van de serie keken. Dit is gelijk aan de kijkcijfers van de eerste aflevering van het zesde seizoen van Game of Thrones.

In de dagen erna zijn de kijkcijfers opgeklommen naar 20 miljoen Amerikaanse kijkers op streamingdienst HBO Max.

Meer draken!
HBO heeft overigens nog niet laten weten uit hoeveel het tweede seizoen van House of the Dragon moet bestaan, maar het zal naar alle waarschijnlijkheid niet veel afwijken van het 10 afleveringen durende eerste seizoen.

De opnames van het eerste seizoen duurden ruim een jaar, en nog steeds wordt er gewerkt aan de post-productie van een aantal afleveringen. Je hoeft het tweede seizoen van House of the Dragon dan ook niet eerder dan 2024 te verwachten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gloednieuwe streamingfilms kwamen deze week uit
Films / Streaming-diensten

Deze gloednieuwe streamingfilms kwamen deze week uit

Bekijk hier een overzicht van alle streamingfilms, die bij de grote platformen uitkwamen!

Wekelijks komen er een hoop streamingfilms online bij meerdere streamingdiensten. De redactie van SerieTotaal zet het weekoverzicht van vorige week voor je op een rijtje, gebundeld met de recensies van de collega's bij FilmTotaal!

Samaritan | Prime Video | Kijk nu!
Terence Shea gaf de superheldenfilm met Sylvester Stone 3 uit de 5 sterren.

Hij deelde over de film: "'Samaritan' heeft alle elementen van een maffe actiefilm van veertig jaar geleden, deels bewust en deels onbewust. De productie is op sommige momenten redelijk knullig: scènes die lomp eindigen, hakkelige montage en gevechten die simplistisch in beeld zijn gebracht."

Lees hier de volledige recensie.


The Assistent | Netflix | Kijk Nu!
Filmrecenst Arjan Welles gaf de film een magere 1 uit de 5 sterren.

Hij zei: "Deze Maleisische productie is ongeïnspireerd formulewerk met weliswaar een hoge productiewaarde, maar met eendimensionale personages. De vechtscènes zijn nog wel aardig uitgevoerd, maar blijken ingebed in veel voorspelbaarheden en nog meer onzinnigheden."

Lees hier de volledige recensie.

Inside the Mind of a Cat | Netfllix | Kijk nu!
Van Naomi kreeg de film een nette 4 uit de 5 sterren.

Zij meldde: "'Inside the Mind of a Cat' kan niet anders worden omschreven dan een fijne, vrolijke spreekbeurt over katten."

Lees hier de volledige recensie.

Katrina Babies | HBO Max | Kijk nu!
Filmrecensent Arjan Welles gaf de film een uitstekende 4 uit de 5 sterren.

Hij stelde: "Debuterend filmmaker Edward Buckles Jr. was dertien toen Katrina het leven van zijn familie, zijn vrienden en hemzelf compleet overhoopgooide. Voor de indringende documentaire 'Katrina Babies' interviewde de filmmaker mensen die ten tijde van de allesvernietigende orkaan tussen de drie en negentien jaar oud waren. Deze portretten laten een uiteenlopend beeld zien.".

Lees hier de volledige recensie.

The Next 365 Days | Netflix | Kijk nu!
Zadok Samson van FilmTotaal was niet te spreken over deze hitsige, maar doodsaaie film en beoordeelde die met 1 uit de 5 sterren.

Hij vertelde: "Zo halverwege de film sijpelt het besef binnen dat er werkelijk niets van waarde gebeurt. Gewoon seks, slap gelul en nog meer seks, ondersteund door een zwoele soundtrack."

Lees hier de volledige recensie.

Untold: The Rise and Fall of And1 | Netflix | Kijk nu!
Richard van FilmTotaal gaf de sportdocumentaire een mooie 3.5 uit de 5 sterren.

Hij vroeg zich af: "'The Rise and Fall of AND1' draait om de opkomst en ondergang van het alternatieve basketbalkledingmerk AND1, maar is dit onvertelde verhaal wel echt het vertellen waard?"

Lees hier de volledige recensie.

Fullmetal Alchemist: The Revenge of Scar | Netflix | Kijk nu!
Jip Strijpbos was niet te spreken over de anime-remake en gaf de film slechts 1 ster uit de 5 sterren.

Ze beargumenteerde: "Het verhaal gaat zo enorm van de hak op de tak dat het geheel totaal niet te volgen is, vooral niet voor nieuwkomers. Het lijkt alsof terugkerend regisseur Fumihiko Sori een stuk of twintig momenten die iconisch waren in de manga en anime heeft uitgekozen en deze in twee uur heeft proberen te proppen."

Lees hier de volledige recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.