search
Blu-ray review: 'Undercover' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review: 'Undercover' seizoen 2

Bulgaarse actieserie nu ook in Nederland te kijken.

Cast: Vladimir Penev (Popov), Zahary Baharov (Ivo), Mihail Bilalov (Petyr Tudjarov - Djaro), Milena Nikolova (Adriana), Marian Valev (Rosen Gatzev - Kukata) | Jaren: 2011 "“ heden | TV-release: BNT1

In Bulgarije heb je het niet makkelijk als undercover politieagent. Dat blijkt wel uit de serie Pod Prikritie, die in Nederland bekend staat als Undercover. Centraal in de actieserie staat het verhaal van agent Martin Hristov, die een Bulgaarse bende infiltreert. Het tweede seizoen van de show is nu in Nederland op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar.

In het eerste seizoen zagen we hoe de speciaal opgeleide agent Martin Hristov undercover ging in de bende van maffiabaas Djaro en hoe hij zich opwerkte in de hiërarchie van het criminele milieu. In dit tweede seizoen zien we hoe Martin al snel een moeilijke beslissing moet nemen om zijn levensgevaarlijke missie te kunnen voortzetten. Het wordt nog een stuk lastiger als er een machtige nieuwe speler ten tonele verschijnt die hem een aantrekkelijk aanbod doet. En als Djaro vastberaden op zoek gaat naar verraders binnen zijn organisatie, lijkt het een kwestie van tijd voordat Martin zal worden ontmaskerd. Hoe ver zal de undercoveragent gaan om zijn loyaliteit aan de topcrimineel te bewijzen?

De ontvangst van de serie is erg positief in Bulgarije. De dynamiek onder de castleden en de grote spanning van diverse afleveringen zijn allemaal erg knap. Daarnaast zou de serie geen standaard verhaal vertellen, maar juist af durven wijken van reeds gebaande paden.



Blu-ray: Undercover seizoen 2 | Duur: 660 sminuten | Release: april 2015 | Video: 1080p HD (1.78:1) | Audio: Russisch, Bulgaars DTS-HD Master Audio 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Blu-Ray | EAN: 8-711983-443013 | Met dank aan: Bridge Entertainment

De Blu-ray uitgave van Undercover is een standard Blu-ray keepcase, zoals je die vaker tegenkomt bij films. Voorop de standaardposter van de serie, met daarop enkele hoofdpersonen. Achterop tref je verder de gebruikelijke informatie aan: over de cast en het verhaal. Binnen in de uitgave verder twee schijven, eentje links en de ander rechts.

Over de audio en beelden kunnen we verder kort zijn bij deze uitgave. De taal is goed te verstaan, al kan je het Bulgaars uiteraard niet volgen als je de taal niet spreekt. Dat doet er niet aan af, dat dialoog goed te onderscheiden is van de rest van de audio. En ook de beeldkwaliteit is eigenlijk meer dan je misschien zou verwachten van dit soort serie. Het niveau is gewoon hoog en dat is te zien.

Toekomst
Waar in Nederland nu het tweede seizoen van de serie verkrijgbaar is, is Undercover in Bulgarije ondertussen al toe aan het vijfde seizoen. De opnames daarvan gingen in de herfst van 2014 van start en de uitzendingen hebben ook al plaats gevonden. Het is nog wachten op een verdere release van andere seizoenen hier in Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen