search

Ons nieuws van woensdag 22 april 2015

'Daredevil' seizoen 2 in 2016 op Netflix
Series / Nieuws

'Daredevil' seizoen 2 in 2016 op Netflix

Het eerste seizoen is dusdanig succesvol, dat een vervolg niet lang op zich laat wachten.

Netflix heeft aangekondigd dat na het succesvolle eerste seizoen van Marvels Daredevil, het tweede seizoen al in 2016 te zien zal zijn. Doug Petrie (American Horror Story) en Marco Ramirez (Sons of Anarchy), die tijdens het eerste seizoen nauw samenwerkten met producenten Steven S. DeKnight en Drew Goddard, zullen fungeren als showrunners van het nieuwe seizoen. DeKnight kan deze rol dit seizoen niet vervullen door andere projecten.

De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Charlie Cox (Matt Murdock), Deborah Ann Woll (Karen Page), Elden Henson (Foggy Nelson), Rosario Dawson (Claire Temple), Bob Gunton (Leland Owlsely alias The Owl), Vondie Curtis Hall (Ben Urich), Toby Leonard Moore (Wesley, Wilson Fisks rechterhand), Ayelet Zurer (Vanessa Fisk) en Vincent D'Onofrio (Wilson Fisk),

In Daredevil volgen we Matt Murdock, een man die als kind blind werd en daardoor buitengewone zintuigen kreeg. Als volwassene neemt hij het overdag op tegen het onrecht als advocaat, en 's nachts als superheld Daredevil in het moderne Hell's Kitchen in New York City.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie 'Galaxy Quest' in ontwikkeling
Series / Nieuws

Tv-serie 'Galaxy Quest' in ontwikkeling

De sci-fi komedie uit 1999 naar televisie.

Volgens de website Deadline werkt Paramount Television aan een tv-versie gebaseerd op de film Galaxy Quest. De originele scriptschrijver Robert Gordon is aangesteld als uitvoerend producent en naar verwachting zal hij ook het script schrijven. Ook regisseur Dean Parisot en producent Mark Johnson zijn betrokken.

Het is onduidelijk welke insteek de serie krijgt. Het zou een vervolg kunnen zijn, maar ook een reboot. Ondanks dat er jarenlang werd gesproken over een vervolgfilm, is deze er nooit gekomen. Wel zijn er verschillende Galaxy Quest-comics verschenen, bijvoorbeeld het huidige 'Galaxy Quest: The Journey Continues'.

De film Galaxy Quest uit 1999 bevat rollen van onder meer Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell en Daryl Mitchell en gaat over een groep acteurs van de fictieve sf-avonturenshow Galaxy Quest. Zij belanden in de wereld van de buitenaardse Thermians, waardoor de wereld uit de tv-show opeens werkelijkheid wordt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adrianne Palicki en Nick Blood in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'-spinoff
Series / Nieuws

Adrianne Palicki en Nick Blood in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'-spinoff

De twee zijn momenteel te zien in het tweede seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D.

Twee van de beste nieuwe toevoegingen aan de cast van Agents of S.H.I.E.L.D. in het tweede seizoen zijn ongetwijfeld Adrianne Palicki en Nick Blood. Nu is bekend geworden dat zij na dit huidige seizoen de serie zullen verlaten en de hoofdrollen zullen spelen in de nieuwe spinoff-serie, die onlangs door Marvel en ABC werd aangekondigd. Palicki en Blood spelen respectievelijk de personages Barbara 'Bobbi' Morse en Lance Hunter.

De personages zijn een gescheiden koppel die de nodige discussies heeft in de serie, iets wat waarschijnlijk alleen maar meer zal worden in de spinoff. In het huidige seizoen van 'S.H.I.E.L.D.' zitten al elementen die een aanloop zijn naar de spinoff, die door Jeffrey Bell en Paul Zbyszewski geschreven en geproduceerd zal worden. ABC geeft pas het officiële groene licht voor de serie wanneer ze het script hebben gezien. Als dit het geval is, dan zal Zbyszweski waarschijnlijk fungeren als showrunner.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Full House' keert terug op Netflix als 'Fuller House'
Series / Nieuws

'Full House' keert terug op Netflix als 'Fuller House'

De spin-off 'Fuller House' begint met een reünie van de oude cast.

In de jaren tachtig en negentig kon je gewoonweg niet om Full House heen. Het verhaal draaide om alleenstaande vader Danny (Bob Saget) en zijn drie dochters D.J., Stephanie en Michelle. Hulp bij de opvoeding werd geboden door Joey en zwager Jesse. De serie was razend populair en liep maar liefst acht jaar lang. Hierdoor zag je de jongere castleden letterlijk op tv opgroeien. In 1995 stopte de serie, maar nu komt deze terug met een spin- off op Netflix genaamd Fuller House.

De serie zal gaan over D.J. (Candace Cameron), haar zus Staphanie (Jodie Sweetin) en haar beste vriendin Kimmy (Andrea Barber). John Stamos produceert de serie en heeft daarnaast als Uncle Jesse een gastrol. Acteurs Bob Saget, Mary-Kate en Ashley Olsen, Dave Coulier en Lori Loughlin zijn ook in gesprek over een terugkeer.

Netflix heeft van het vervolg in totaal dertien afleveringen besteld. Over de nieuwe verhaallijnen is al enige informatie naar buiten gebracht. Zo zal D.J. recent haar man hebben verloren, twee jonge kinderen hebben en daarnaast zwanger zijn, Stephanie probeert aan de bak te komen als muzikant en Kimmy is een alleenstaande moeder van een tienerdochter genaamd Ramona. Omdat D.J. het zwaar heeft met het zorgen voor twee kinderen met een derde op komst na de dood van haar man, besluiten Stephanie en Kimmy bij D.J. in te trekken om haar te helpen. Klinkt aardig bekend in de oren niet?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dominic Sherwood in 'The Mortal Instruments'-spinoff 'Shadowhunters'
Series / Nieuws

Dominic Sherwood in 'The Mortal Instruments'-spinoff 'Shadowhunters'

Hij speelt Jace Wayland, een rol die in de film werd neergezet door Jamie Campbell Bower.

ABC Family heeft aangekondigd dat Dominic Sherwood (Vampire Academy, 2014) de rol van Jace Wayland gaat spelen in Shadowhunters. Net zoals de speelfilm The Mortal Instruments: City of Bones (2013) wordt de tv-serie gebaseerd op de young adult-/fantasyboekenreeks The Mortal Instruments van Cassandra Clare.

Het verhaal volgt Clary Fray, een schijnbaar normaal tienermeisje. Toch blijkt ze anders, aangezien ze afstamt van de Schaduwjagers: jonge krijgers, die op hun beurt afstammen van engelen. Zij strijden al eeuwen tegen demonen die de Aarde trachten te verwoesten. Clary sluit zich aan bij een groep Schaduwjagers en reist naar een gevaarlijk alternatief New York, dat Downworld heet. Daar wonen demonen, krijgsheren, vampiers, weerwolven en andere dodelijke wezens.

De narcistische, aantrekkelijke Jace, in de film gespeeld door Jamie Campbell Bower, is een vastberaden en deskundige Shadowhunter. Hij is een getalenteerde soldaat in de strijd tegen demonen. Nadat zijn vader werd vermoord, maakte Jace er zijn levensmissie van om wraak te nemen op de dader.

Shadowhunters wordt geregisseerd door McG.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review: 'Undercover' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review: 'Undercover' seizoen 2

Bulgaarse actieserie nu ook in Nederland te kijken.

Cast: Vladimir Penev (Popov), Zahary Baharov (Ivo), Mihail Bilalov (Petyr Tudjarov - Djaro), Milena Nikolova (Adriana), Marian Valev (Rosen Gatzev - Kukata) | Jaren: 2011 "“ heden | TV-release: BNT1

In Bulgarije heb je het niet makkelijk als undercover politieagent. Dat blijkt wel uit de serie Pod Prikritie, die in Nederland bekend staat als Undercover. Centraal in de actieserie staat het verhaal van agent Martin Hristov, die een Bulgaarse bende infiltreert. Het tweede seizoen van de show is nu in Nederland op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar.

In het eerste seizoen zagen we hoe de speciaal opgeleide agent Martin Hristov undercover ging in de bende van maffiabaas Djaro en hoe hij zich opwerkte in de hiërarchie van het criminele milieu. In dit tweede seizoen zien we hoe Martin al snel een moeilijke beslissing moet nemen om zijn levensgevaarlijke missie te kunnen voortzetten. Het wordt nog een stuk lastiger als er een machtige nieuwe speler ten tonele verschijnt die hem een aantrekkelijk aanbod doet. En als Djaro vastberaden op zoek gaat naar verraders binnen zijn organisatie, lijkt het een kwestie van tijd voordat Martin zal worden ontmaskerd. Hoe ver zal de undercoveragent gaan om zijn loyaliteit aan de topcrimineel te bewijzen?

De ontvangst van de serie is erg positief in Bulgarije. De dynamiek onder de castleden en de grote spanning van diverse afleveringen zijn allemaal erg knap. Daarnaast zou de serie geen standaard verhaal vertellen, maar juist af durven wijken van reeds gebaande paden.



Blu-ray: Undercover seizoen 2 | Duur: 660 sminuten | Release: april 2015 | Video: 1080p HD (1.78:1) | Audio: Russisch, Bulgaars DTS-HD Master Audio 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Blu-Ray | EAN: 8-711983-443013 | Met dank aan: Bridge Entertainment

De Blu-ray uitgave van Undercover is een standard Blu-ray keepcase, zoals je die vaker tegenkomt bij films. Voorop de standaardposter van de serie, met daarop enkele hoofdpersonen. Achterop tref je verder de gebruikelijke informatie aan: over de cast en het verhaal. Binnen in de uitgave verder twee schijven, eentje links en de ander rechts.

Over de audio en beelden kunnen we verder kort zijn bij deze uitgave. De taal is goed te verstaan, al kan je het Bulgaars uiteraard niet volgen als je de taal niet spreekt. Dat doet er niet aan af, dat dialoog goed te onderscheiden is van de rest van de audio. En ook de beeldkwaliteit is eigenlijk meer dan je misschien zou verwachten van dit soort serie. Het niveau is gewoon hoog en dat is te zien.

Toekomst
Waar in Nederland nu het tweede seizoen van de serie verkrijgbaar is, is Undercover in Bulgarije ondertussen al toe aan het vijfde seizoen. De opnames daarvan gingen in de herfst van 2014 van start en de uitzendingen hebben ook al plaats gevonden. Het is nog wachten op een verdere release van andere seizoenen hier in Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.