search
Deze 'Young Sheldon'-aflevering kreeg dikke boete opgelegd
Series / Nieuws

Deze 'Young Sheldon'-aflevering kreeg dikke boete opgelegd

De bekende 'The Big Bang Theory' spin-off is toch niet zodanig controversieel?

De serie over het leven van de opgroeiende Sheldon Cooper wordt over het algemeen beschouwd als een toegankelijke en familievriendelijke serie. Toch heeft de Amerikaanse mediawaakhond de serie in 2019 een behoorlijk fikse boete opgelegd.

Na het succes van The Big Bang Theory werd in 2017 de spin-off Young Sheldon uitgebracht. De serie gaat over het leven van de wetenschapper Sheldon Cooper, een van de meest populaire personages uit The Big Bang Theory, en zijn leven als opgroeiend kind in Texas. Niet echt een formule dat zodanig controversieel zal zijn dat de serie op de vingers wordt getikt.

Boete voor mogelijke alarmmoeheid
De Federal Communications Commission (FCC), de Amerikaanse mediawaakhond, heeft in aflevering 18 van seizoen 1 een tornadowaarschuwing bestempeld als zodanig waarheidsgetrouw dat dit zou kunnen leiden tot 'alarmmoeheid'. Oftewel de waakhond achtte de kans aanwezig dat kijkers minder alert zouden zijn als er een echte tornadowaarschuwing zou luiden.

Ze vonden het derhalve nodig om de familievriendelijke Young Sheldon een boete van $272.000,- op te leggen. Dit was gebaseerd op de hoeveelheid kijkers waarbij alarmmoeheid op zou kunnen treden. Op het moment van uitzenden keken 11,7 miljoen mensen naar de uitzending.

Zelf eens kijken of die waarschuwing echt zo waarheidsgetrouw klinkt? Kijk alle afleveringen van Young Sheldon op HBO Max of Videoloand.



Aanbevolen artikelen