search

Ons nieuws van maandag 29 augustus 2022

Recensie Netflix-serie 'Lost Ollie'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Lost Ollie'

Deze familieserie schuwt de duisternis niet, maar daardoor schijnt het licht alleen maar helderder.

Regie: Peter Ramsey | Cast: Jonathan Groff (Ollie - stem), Tim Blake Nelson (Zozo - stem), Mary J. Blige (Rosy - stem), Kessler Talbot (Billy), Gina Rodriguez (Momma), Jake Johnson (Daddy), e.a. | Aantal afleveringen: 4 | Speelduur: 41-51 minuten | Jaar: 2022

Als volwassene schrik je er soms van hoe ver men kan gaan in verhalen die voor kinderen zijn bedoeld, totdat iemand je erop wijst dat wat jij als kind keek ook niet altijd even mak was. En juist die boeken, films en series die wat verder gingen maakten de meeste indruk. Lost Ollie bevat wat zwarte donderwolken, maar de eerste zonnestraal die daar doorheen breekt, is mooier dan een strakblauwe lucht.

Knuffelkonijn Ollie belandt in een kringloopwinkel, maar hoe hij daar terecht is gekomen is voor hem een mysterie. Het enige dat hij weet is dat hij terug moet naar zijn eigenaar en beste maatje Billy, om hem een belangrijke boodschap te geven. Samen met twee andere stukken vergeten speelgoed trekt hij eropuit. Gaandeweg komen de herinneringen bovendrijven, maar die zijn niet altijd zo hoopvol als Ollie zou willen.

De vergelijking met Toy Story is snel gemaakt en dat is niet zo gek. Deze serie is gebaseerd op een boek van William Joyce, die als conceptueel artiest was betrokken bij het eerste deel van die bekende Pixar-reeks. Het boek is overigens ouder dan Toy Story 4, dus mogelijk heeft de animatiestudio voor dat meest recente deel wat inspiratie uit het werk van Joyce gehaald.

Het eerste dat opvalt is hoe fotorealistisch Ollie is, wat ook geldt voor zijn twee reismaatjes Zozo en Rosy. Deze drie personages zijn perfect geanimeerd. In elk weertype en bij alle soorten belichting klopt alles precies. Als dit geen speelgoedfiguren waren geweest, zou je geloven dat ze echt zijn. Het beroemde effectenbedrijf Industrial Light & Magic mag zichzelf flink op de borst kloppen.

Maar net als bij Toy Story is het niet slechts visueel genieten, maar pleegt de film ook een aanval op je hart. De flaporige Ollie zelf is vanaf de eerste blik al te schattig voor woorden (en zijn zachte stemgeluid maakt het er niet minder op), maar het verhaal lokt je mee op de queeste die de drie afgedankte speeltjes aangaan.

En voor je het weet krijg je wat emotionele klappen te incasseren die je niet alleen een brok in de keel geven, maar je ook echt laten schrikken. Lost Ollie is geen serie met uitsluitend actie en vrolijkheid, maar een die zijn pluchen poot over grens van grimmigheid steekt. Dat dat pas gebeurt wanneer je al volop betrokken bent, zorgt ervoor dat de shock des te harder aankomt.

Vrees niet, uiteindelijk blijft het een familieserie, dus is het geen aanhoudend onheil. Het is zo'n bijzonder soort werk dat geschikt is voor jong en oud (alhoewel misschien niet té jong). Het zuidelijke accent waar de personages mee spreken is zo Amerikaans dat het je in de eerste instantie een minder welkom gevoel geeft, maar ook dat slinkt naarmate je je laat meeslepen.

Het boek heeft een einde, dus ook deze serie heeft na vier afleveringen een volledig afgerond verhaal. De accenten en teksten als "Let's use our church voice" wekken eventjes het idee dat er een religieuze moraal zal volgen, maar dat blijkt niet het geval. Wel een mooie boodschap, maar een universele. Eentje die je hopelijk al geleerd hebt voordat je gaat kijken, want dat maakt Lost Ollie des te fijner.

★★★★☆

Lost Ollie is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegt deze films nieuw toe in september
Films / Featured

Prime Video voegt deze films nieuw toe in september

We zetten het nieuwe filmaanbod op Prime Video voor je op een rij.

Vanaf deze maand zetten we op deze site ook de nieuwe streamingfilms op een rij die je mag verwachten. Vandaag kijken we naar het nieuwe aanbod van Prime Video. Laten we er meteen in duiken!

VANAF 4 SEPTEMBER
SING: Koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten bereiden het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten 's werelds grootste rockster genaamd Clay Calloway ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

VANAF 5 SEPTEMBER
LICORICE PIZZA: 'Licorice Pizza' volgt de levens van Alana Kane en Gary Valentine. Beiden groeien gedurende de jaren 70 op in San Fernando Valley en worden verliefd op elkaar. Gary timmert daarnaast aan de weg om een acteercarrière op te bouwen.

VANAF 12 SEPTEMBER
LAST SEEN ALIVE: Wanneer Will (Gerard Butler) zijn (aanstaande) ex-vrouw Lisa (Jamie Alexander) naar het huis van zijn schoonouders rijdt, verdwijnt ze op mysterieuze wijze tijdens een stop bij een benzinestation. In een wanhopige poging om haar te vinden, schakelt Will zowel de lokale politie als Lisa's ouders in. Wanneer Will plots zelf de hoofdverdachte wordt, neemt hij het heft in eigen handen…

VANAF 16 SEPTEMBER
GOODNIGHT MOMMY: Wanneer tweelingbroers thuiskomen en de manier waarop hun moeder zich gedraagt verandert en haar gezicht bedekt is met chirurgisch verband, beginnen ze te vermoeden dat de vrouw onder het gaas misschien niet hun moeder is.

VANAF 19 SEPTEMBER
EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE: Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

VANAF 30 SEPTEMBER
MY BEST FRIEND'S EXORCISM: Het is 1988. Tweedejaars Abby en Gretchen zijn beste vriendinnen sinds de vierde klas. Maar nadat een avondje naaktzwemmen rampzalig misloopt, begint Gretchen zich... anders te gedragen. Ze is humeurig. Ze is prikkelbaar. En er gebeuren steeds bizarre dingen als ze in de buurt is. Abby's onderzoek leidt haar naar een aantal onthutsende ontdekkingen - en tegen de tijd dat het verhaal zijn angstaanjagende ontknoping bereikt, zal het lot van Abby en Gretchen bepaald worden door één enkele vraag: Is hun vriendschap sterk genoeg om de duivel te verslaan?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video maakt van september dé seriemaand
Series / Featured

Prime Video maakt van september dé seriemaand

Check hier al het nieuws dat je deze maand op Prime Video mag verwachten.

Vandaag hebben we het overzicht met alle nieuwe series die je in september op Prime Video kunt zien. Met uiteraard als grootste hoogtepunt Lord of the Rings: The Rings of Power! Maar er is meer, zo komt er ook een onverwachte special van The Grand Tour.

We duiken erin!

VANAF 2 SEPTEMBER
LORD OF THE RINGS: THE RINGS OF POWER: Dit meeslepende drama speelt zich af duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien's The Hobbit en The Lord of The Rings. Het neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Numenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.

VANAF 16 SEPTEMBER
A PRIVATE AFFAIR: Aan het eind van de jaren veertig in Galicië gaat Marina Quiroga (Aura Garrido), een moedige jonge vrouw uit de betere klasse met de bezieling van een politieagent, op jacht naar de seriemoordenaar die de stad al maandenlang achtervolgt, en ze doet dat met de hulp van haar trouwe butler, Hector (Jean Reno). Een discrete en behulpzame man die door zijn fijngevoeligheid en durf altijd in het middelpunt van het onderzoek staat. Samen zullen ze tegen alle obstakels opboksen om dit te bereiken en noch de gendervooroordelen van die tijd, noch het verzet van de nieuwe commissaris of de pogingen van Marina's moeder om haar uit te huwelijken, zullen hen ervan weerhouden om uiteindelijk de waarheid te achterhalen.

THE GRAND TOUR PRESENTS: A SCANDI FLICK: In hun eerste post-pandemische road trip trekken Jeremy, Richard en James naar de ijzige wildernis van de Scandinavische poolcirkel. Aan het stuur van hun drie favoriete rallyauto's beginnen de mannen aan een stormachtig avontuur langs onderzeeërbases uit de Koude Oorlog, racecircuits op bevroren meren, ongelukken en chaos in skioorden, terwijl ze hun zelfgebouwde huizen van de kust van Noorwegen naar de Russische grens slepen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ staakt opnames van serie met Natalie Portman na bedreigingen
Series / Nieuws

Apple TV+ staakt opnames van serie met Natalie Portman na bedreigingen

De hoofdrol in de serie is weggelegd voor niemand minder dan actrice Natalie Portman...

Er wordt behoorlijk wat verwacht van de aankomende serie Lady in the Lake op Apple TV+. Dit niet in het minst omwille van de sterrencast met onder meer actrice Natalie Portman. De opnames van de reeks moesten echter worden stilgelegd nadat er bedreigingen werden geuit door een groep locals.

Enkele maanden geleden werd begonnen met de productie van de nieuwe serie Lady in the Lake. Hiervoor werd Baltimore uitgekozen als productielocatie. Alles ging in eerste instantie goed tot de filmcrew plots geconfronteerd werd met een groep locals die dreigden terug te komen en iedereen op de set neer te schieten.

Wou de crew bovenstaande voorkomen? Dan moest er een significant geldbedrag worden betaald. Het spreekt voor zich dat de productie niet aan deze dreigementen wou voldoen waardoor de veiligheid van de cast- en crewleden in het gedrang kwam. Volgens de lokale politiediensten zou er met de dreigementen een bedrag gemoeid zijn van zo'n 50.000 dollar.

Nieuwe locatie
De productie van Lady in the Lake heeft inmiddels bekend gemaakt dat er wordt gezocht naar een nieuwe opnamelocatie. Tot die nieuwe locatie is gevonden wordt de productie tijdelijk on-hold geplaatst. De productie benadrukte dat de veiligheid van haar crew- en castleden de absolute topprioriteit is.

Wanneer deze gloednieuwe serie het levenslicht zal zien is uiteraard voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman' onverwachts onttroont door verrassende serie
Series / Nieuws

'The Sandman' onverwachts onttroont door verrassende serie

Na vier opeenvolgende weken is 'The Sandman' niet langer de populairste reeks op Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Maar liefst voor vier opeenvolgende weken was de gloednieuwe reeks The Sandman terug te vinden op de eerste plaats op streamingdienst Netflix. Ondanks het feit dat de serie (niet geheel onverwacht) razend populair is, is er nu toch een nieuwe nummer één opgestaan.

Dat The Sandman zou kunnen rekenen op een enorme populariteit hadden we eigenlijk best durven voorspellen. Er werd dan ook door ontzettend veel mensen uitgekeken naar de nieuwe serie die is gebaseerd op de Neil Gaiman comics.

Opvallend
Toch is er na vier weken een einde gekomen aan de nummer één positie van The Sandman op 's werelds grootste streamingdienst. De titel die daarvoor verantwoordelijk is zal vriend en vijand weten te verbazen. Het gaat namelijk om de recent verschenen reeks Echoes.

De serie met actrice Michelle Monaghan in de hoofdrol vertelt het verhaal van twee zussen die tijdens hun leven vaak van identiteit wisselen. Het lijkt ernaar uit te zien dat ze beiden het perfecte leven hebben tot één van hen plots verdwijnt.

Wellicht hadden maar weinigen verwacht dat Echoes erin zou slagen om The Sandman van de troon te stoten. Toch is ze daar wel degelijk in geslaagd. Heb je nog niets van deze serie gezien? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende schurk onthuld voor 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Verrassende schurk onthuld voor 'House of the Dragon'

De eerste schurk waar we in House of the Dragon mee te maken krijgen is heel anders dan wat we van Game of Thrones gewend zijn.

De eerste schurk van House of the Dragon heeft zijn gezicht laten zien (achter een masker, tenminste), en het is niet het type vijand dat Game of Thrones-fans gewend zijn.

We hebben het natuurlijk over de Crab Feeder uit House of the Dragon seizoen 1 aflevering 2. Deze vijand valt niet te vergelijken met een Joffrey of Jaime uit het eerste seizoen van Game of Thrones, mede vanwege zijn zeer mysterieuze aard.

De Crab Feeder
De tweede aflevering van House of the Dragon focust vooral op de nasleep van de keuze van koning Viserys, die aan het einde van de pilot zijn plan onthulde om met Alicent Hightower te gaan trouwen.

Terwijl het hof van King's Landing zich daar mee bezig houdt, voeren Daemon Targaryen en Corlys Velaryon, ook wel bekend als de Sea Snake, oorlog met een nieuwe vijand in de Stepstones, bij de Free Cities. Daar ontmoeten we de Crab Feeder, die - zoals zijn naam eigenlijk al weggeeft - zijn slachtoffers voert aan hongerige krabben.

Zijn gezicht laat hij door het masker nauwelijks zien, maar zijn acties zeggen genoeg. Welke rol gaat de Crab Feeder spelen in House of the Dragon? Een grote rol in het Targaryen-conflict dat broeit zal hij niet hebben, maar voorlopig is het genoeg om Daemon en zijn bondgenoten het leven zuur te maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijke Star Wars-planeet eindelijk in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Belangrijke Star Wars-planeet eindelijk in 'The Mandalorian'

Het zou zomaar kunnen dat we de planeet Mandalore gaan zien in The Mandalorian seizoen 3.

Fans wachten met smacht op het derde seizoen van The Mandalorian[i/]. Wellicht met nóg meer zin wanneer ze horen dat we mogelijk Mandalore gaan bezoeken in het volgende seizoen!

Mandalore is de planeet waar de Mandalorians oorspronkelijk vandaan komen, maar waarvan ze verbannen zijn. Nu willen ze niets liever dan er ooit terugkeren, maar of dit mogelijk is blijft de vraag.

[i]The Mandalorian seizoen 3
Misschien gaat ieders favoriete Mandalorian - tenzij dat Boba Fett is naar jouw mening - Mando, oftewel Din Djarin, de planeet in het aankomende seizoen wel bezoeken. Als trotse eigenaar van de Dark Saber zou hij over de planeet kunnen regeren, zoals velen voor hem in bezit van het wapen hebben gedaan.

Tijdens een recent interview met Entertainment Weekly spraken de uitvoerend producenten Jon Favreau en Dave Filoni over het derde seizoen van The Mandalorian. Favreau zei het volgende:

"In The Book of Boba Fett lieten we zien dat er een mogelijkheid is om gered te worden, aangezien hij zijn helm af heeft gezet wat tegen de regels van Creed is. Nu weten we dat er andere Mandalorians zijn die andere regels hanteren. Zo zagen we in The Clone Wars personages waarbij het anders is. Dus nu komen deze groepen bij elkaar en gaan we bekijken wat de verzamelplek is voor al deze gemeenschappen. En dat is, natuurlijk, hun thuiswereld waarvan ze verbannen zijn, Mandalore."

Betekent dit dat Mando terugkeert naar zijn thuisplaneet in The Mandalorian seizoen 3? Het is geen bevestiging, maar de kans lijkt zeker aanwezig te zijn.

We gaan het volgend jaar waarschijnlijk zien, wanneer The Mandalorian seizoen 3 op Disney Plus moet verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassing voor Hughie in 'The Boys' seizoen 3
Series / Nieuws

Verrassing voor Hughie in 'The Boys' seizoen 3

Het einde van seizoen 3 van The Boys bracht verrassingen met zich mee waar we de gevolgen nog van moeten meemaken.

Het derde seizoen van The Boys was een groot succes, maar bracht ook de nodige verrassingen met zich mee. Hoe de personages daar op gaan reageren, valt nog te bezien.

Zo heeft Jack Quaid, de acteur van Hughie, het over het nieuws waar Butcher aan het einde van het seizoen mee geconfronteerd wordt. Hij krijgt te horen niet meer lang te leven te hebben; iets wat hij (nog) niet deelt met The Boys.

The Boys seizoen 4
Maar toch gaat Hughie erachter komen. Omdat Butcher het vertelt, of omdat hij er op een andere manier achter komt, maar hij krijgt het te weten. En wanneer hij erachter komt, is Hughie niet blij. Dit zei Jack Quaid in een recent interview:

"Man, ik bedoel, we gaan het zien, maar het wordt goed. Butcher is zijn beste vriend en een oudere broer. Dus dat is verschrikkelijk nieuws, wanneer Hughie erachter komt maar we gaan zien hoe het gebeurt. Ik heb nog niet alle scripts van seizoen 4 gelezen. Ik weet het niet echt, eigenlijk. Dit is mijn tijd om een fan te zijn en om op dingen te reageren wanneer ik ze lees. Maar ik ben blij met de manier waarop de schrijvers alles klaar hebben gezet voor het volgende seizoen."

Enkele weken voor het einde van seizoen 3 werd al bevestigd dat The Boys een vierde seizoen krijgt. Hoelang de serie nog precies gaat duren, is onduidelijk. Momenteel is het succes echter nog groot, dus het einde lijkt nog niet in zicht te zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een vervolg op 'Dexter' in de maak?
Series / Nieuws

Nog een vervolg op 'Dexter' in de maak?

Het lijkt er ondertussen sterk naar uit te zien dat de franchise toch niet ten einde is...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans hadden het sterke vermoeden dat de Dexter-franchise met het verschijnen van de nieuwe serie Dexter: New Blood in 2021 nu echt wel ten einde was. Ondertussen lijkt alles er echter op te wijzen dat, dat niet het geval is.

In Dexter: New Blood werd een tijdssprong gemaakt van zo'n tien jaar ten opzichte van het einde van de originele serie. Na een decennium zonder te moorden kent Dexter een terugval. Wanneer zijn lang verloren zoon plots voor de deur staat wordt alles alleen maar nog ingewikkelder.

Hergeboorte
Toen Dexter: New Blood werd gelanceerd gingen fans er zomaar vanuit dat daarmee het einde van de franchise was bereikt. Nu werd er bij monde van de CEO van Showtime, namelijk David Nevins aangegeven dat de lancering van New Blood zomaar eens de hergeboorte van de franchise zou kunnen zijn. Volgens de CEO zit er dus duidelijk nog meer in de pijplijn!

In ieder geval liet de CEO zich nog ontglippen dat er op moment van schrijven heel wat zaken zijn waar hij aan het werken is. Toen de vraag werd gesteld of dit ook geldt voor de Dexter-franchise reageerde Nevins door te stellen dat hij daar actief mee bezig is.

Van zodra er meer bekend is over een mogelijks (extra) vervolg van Dexter lees je dat uiteraard hier op Serietotaal!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe beelden van grootste televisieserie 'Yellowstone' seizoen 5!
Series / Trailer

Nieuwe beelden van grootste televisieserie 'Yellowstone' seizoen 5!

De meest populaire serie op kabeltelevisie krijgt eindelijk een eerste teaser voor het vijfde seizoen.

Ten tijde van torenhoge verwachtingen heeft Paramount Network eindelijk de eerste teaser uitgebracht van de razend populaire serie Yellowstone. Het seizoen zal gaan aftrappen met een eerste aflevering, die twee uur lang zal gaan duren! Vang alvast een glimp op over wat je te wachten staat in de teaser hieronder!

De neo-western is van de hand van Taylor Sheridan, de Oscar-genomineerde schrijver van Hell or High Water en Sicario. Ook John Linson, schrijver van Sons of Anarchy, droeg zijn steentje bij aan het schrijfwerk.

Kevin Costner leidt de cast van Yellowstone, vergezeld door met Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Brecken Merrill, Jefferson White, Forrie Smith en Denim Richards.

Costner speelt in de serie de hoofdrol als John Dutton, de rijke en weduwe-eigenaar van de Yellowstone Dutton Ranch, de grootste aaneengesloten ranch in de Verenigde Staten. De serie draait om hem en zijn familie terwijl ze te maken krijgen met alle vormen van drama die bij een gigantische ranch komen kijken.

Het nieuwe seizoen van Yellowstone
Slechts een paar maanden nadat de releasedatum werd aangekondigd van 13 november 2022, heeft Paramount Network nu de eerste teaser vrijgegeven. Bekijk de spannende teaser hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'House of the Dragon'-intro komt maar al te bekend voor
Series / Nieuws

De 'House of the Dragon'-intro komt maar al te bekend voor

De tweede aflevering van House of the Dragon is gearriveerd, en we kregen voor het eerst het themalied te horen.

De eerste aflevering van House of the Dragon startte zonder intro, wat Game of Thrones-fans natuurlijk jammer vonden. Gelukkig duurde deze droogte niet lang, want in de tweede aflevering was het raak!

De iconische Game of Thrones-muziek keerde terug voor de intro van House of the Dragon aflevering 2. De intro, gemaakt in dezelfde 3D-geanimeerde stijl van Game of Thrones, was verder wel uniek.

Intro House of the Dragon
De animatie van de House of the Dragon-intro volgt een bloederig spoor door een gebouw van steen. In plaats van dat de intro de map van Westeros laat zien, volgt het bloedspoor in essentie de familielijn van de Targaryens.

Ramin Djawadi keerde terug om House of the Dragon van muziek te voorzien. Voorafgaand aan de serie zei hij het volgende over zijn terugkeer:

"Dit gaat volledig over de Targaryens, dus het was belangrijk om hun geluid en thema's te behouden. Zoals ik eerder al zei, het DNA moet verbonden blijven. Dat was de grondlegging. Maar omdat we hier met een specifiek huis te maken hadden, wilde ik verzekeren dat er genoeg nieuwe thema's waren voor verschillende personages en de complexe verhaallijnen die we kennen uit Game of Thrones. Ik wilde de twee op die manier verbinden."

Een nieuwe House of the Dragon-aflevering verschijnt iedere maandag op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix, Hulu en Apple vechten om deze gecancelde HBO-serie over te nemen
Series / Nieuws

Netflix, Hulu en Apple vechten om deze gecancelde HBO-serie over te nemen

De grote bezuinigingen bij Warner Bros. Discovery betekenen nog niet dat deze veelbelovende serie hoeft te sneuvelen.

Na de grote bezuinigingsronde bij Warner Bros. Discovery is het lot van vele DC-series onzeker, maar voor Batman: Caped Crusader schijnt er nu licht aan het einde van de tunnel. Meerdere grote streamingdiensten hebben namelijk hun interesse geuit om de geanimeerde superheldenserie over te nemen.

Samen met meerdere andere animatieprojecten is de productie van de Batman-serie onlangs tot een halt gekomen bij HBO Max. Gemaakt door Matt Reeves, J.J. Abrams, Ed Brubaker en Bruce Timm zal Batman: Caped Crusader waarschijnlijk een dikke knipoog worden naar de oude animatieserie van The Dark Knight uit de jaren '90.

Het doel van de nieuwe serie zal zijn om "Batman en zijn iconische schare aan schurken opnieuw uit te vinden met verfijnde verhalen, genuanceerde personages en intense actiescènes, allemaal in een visueel opvallende wereld."

Het lot van Batman: Caped Crusader
Volgens THR had de beslissing om de animatieseries in ontwikkeling te cancellen niets te maken met de kwaliteit van de shows, maar kwam het in plaats daarvan neer op "een economische en strategische kwestie". Warner Bros. Discovery gelooft namelijk dat het meer geld zal opleveren om de titels te verkopen aan andere verkooppunten.

En de interesse om dat te doen blijkt. Het bedrijf meldt dat er al interesse is vanuit meerdere hoeken, waaronder Apple, Hulu en Netflix. Het is dus zo goed als zeker dat Batman terug zal keren als animatiefiguur, maar waar en wanneer is nog voor even een vraagteken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She-Hulk' boekt opvallend Marvel-record met laatste aflevering
Series / Nieuws

'She-Hulk' boekt opvallend Marvel-record met laatste aflevering

De tweede aflevering "Superhuman Law" duurde wel erg kort voor een MCU-serie.

Afgelopen donderdag verscheen de tweede aflevering van de nieuwste Marvel-serie op Disney+. We hebben het over de serie She-Hulk: Attorney at Law en de aflevering heet "Superhuman Law". En deze heeft nu een recordje te pakken.

De aflevering blijkt namelijk de kortst durende speelduur te hebben van alle live action-series binnen het Marvel Cinematic Universe. De aflevering duurde slechts 30:26 minuten en dat is flink korter dan de eerste aflevering.

De eerste aflevering "A Normal Amount of Rage" duurde 37:31 minuten. Overigens werd de serie vooraf aangekondigd als een komedie met afleveringen van een half uur.

Eerdere korte afleveringen
De eerste aflevering van WandaVision duurde ook kort met slechts 30:51 minuten. Ook afleveringen van de animatieserie What If...? duurde korter met 31:36 minuten voor de slotaflevering.

Online zijn er uiteraard alweer de nodige meningen. Veel mensen vinden aflevering twee te kort duren. Goed nieuws is dat fans de serie wel erg leuk vinden. En dat is misschien belangrijker dan de speelduur.

Aflevering 3 van She-Hulk: Attorney at Law staat donderdag op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Young Sheldon'-aflevering kreeg dikke boete opgelegd
Series / Nieuws

Deze 'Young Sheldon'-aflevering kreeg dikke boete opgelegd

De bekende 'The Big Bang Theory' spin-off is toch niet zodanig controversieel?

De serie over het leven van de opgroeiende Sheldon Cooper wordt over het algemeen beschouwd als een toegankelijke en familievriendelijke serie. Toch heeft de Amerikaanse mediawaakhond de serie in 2019 een behoorlijk fikse boete opgelegd.

Na het succes van The Big Bang Theory werd in 2017 de spin-off Young Sheldon uitgebracht. De serie gaat over het leven van de wetenschapper Sheldon Cooper, een van de meest populaire personages uit The Big Bang Theory, en zijn leven als opgroeiend kind in Texas. Niet echt een formule dat zodanig controversieel zal zijn dat de serie op de vingers wordt getikt.

Boete voor mogelijke alarmmoeheid
De Federal Communications Commission (FCC), de Amerikaanse mediawaakhond, heeft in aflevering 18 van seizoen 1 een tornadowaarschuwing bestempeld als zodanig waarheidsgetrouw dat dit zou kunnen leiden tot 'alarmmoeheid'. Oftewel de waakhond achtte de kans aanwezig dat kijkers minder alert zouden zijn als er een echte tornadowaarschuwing zou luiden.

Ze vonden het derhalve nodig om de familievriendelijke Young Sheldon een boete van $272.000,- op te leggen. Dit was gebaseerd op de hoeveelheid kijkers waarbij alarmmoeheid op zou kunnen treden. Op het moment van uitzenden keken 11,7 miljoen mensen naar de uitzending.

Zelf eens kijken of die waarschuwing echt zo waarheidsgetrouw klinkt? Kijk alle afleveringen van Young Sheldon op HBO Max of Videoloand.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lord of the Rings: The Rings of Power' wordt precies wat je wilt
Series / Nieuws

'The Lord of the Rings: The Rings of Power' wordt precies wat je wilt

Nog een aantal nachtjes slapen en dan start de Lord of the Rings-serie eindelijk.

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power is al een paar jaar in ontwikkeling en over een aantal dagen start de serie dan eindelijk. En gelijk met twee afleveringen. De fans kijken er vast al naar uit.

Uiteraard bevat de serie ook volop muziek en die werd aangeleverd door Bear McCreary. De componist is er zeker van dat de serie in goede aarde gaat vallen en belooft: "we hebben de serie gemaakt die ik wil zien".

"Ik begrijp dat fans aarzelen om The Rings of Power te omarmen," zei McCreary tijdens de première van de serie in Los Angeles. "Wat ik de afgelopen twee jaar tegen iedereen wilde zeggen, is: elke persoon die je zou willen is er."

De serie die ik wil zien
"Ik snap het allemaal," voegde McCreary eraan toe, "maar de persoon die de kostuums maakt, is de juiste persoon. De persoon die schrijft is absoluut de juiste persoon. De acteurs, de editors en ik... Het resultaat zal fans op een aangename manier verrassen. Ik denk dat we het hebben gedaan. We hebben de serie gemaakt die ik wil zien."

Vanaf 2 september staan de eerste twee afleveringen op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie van Disney+ krijgt versterking van bekend Marvel-acteur
Series / Nieuws

Topserie van Disney+ krijgt versterking van bekend Marvel-acteur

Paul Rudd gaat een rol spelen in het derde seizoen van

De Marvel-acteur Paul Rudd (Ant-Man, Avengers: Endgame) lijkt zich voor het derde seizoen bij de cast van Only Murders in the Building te voegen. Dit wordt duidelijk via TV Line.

Let op: hieronder volgen SPOILERS voor de finale van seizoen 2 van Only Murders in the Building.



De aankondiging volgt op het cameo-optreden van Rudd in de laatste momenten van de tweede seizoensfinale van de serie, die zijn rol als het moordslachtoffer van het volgende seizoen opzet.

In de scènes, een jaar na de gebeurtenissen van de rest van het tweede seizoen, keert theaterregisseur Oliver Putnam van Martin Short triomfantelijk terug naar Broadway met een grote nieuwe productie met de beroemde theateracteur Ben Glenroy (Rudd).

Glenroy heeft een aanvaring met acteur Charles Haden-Savage van Steve Martin, die zijn tegenspeler in het stuk is en die Glenroy een waarschuwing geeft vlak voordat het doek op de openingsavond gaat.

Slechts enkele ogenblikken na het betreden van het podium, valt Glenroy dood neer voor een geschokt publiek.

Paul Rudd komt terug! (als Marvel het niet tegenhoudt)
Sprekend met TV Line, werd co-maker van de serie John Hoffman gevraagd of het veilig is om aan te nemen dat Rudd zal terugkeren, waarop hij reageert:

"De hoop is dat hij niet iets groots krijgt dat hem van ons weghoudt, maar ik ben er vrij zeker van dat het goed komt. Onze slachtoffers spelen een grote rol in het seizoen, dus we zijn erg enthousiast dat hij er deel van uitmaakt."

Je vindt de geprezen serie in Nederland op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' onthult de stevige veldslagen die nog gaan komen
Series / Nieuws

'House of the Dragon' onthult de stevige veldslagen die nog gaan komen

Nieuwe trailer voor volgende aflevering belooft weer genoeg stevige beelden.

De eerste aflevering van House of the Dragon werd volgens HBO Max erg goed bekeken en de ontvangst is ook erg sterk. De critici gaf de aflevering The Heirs of the Dragon een prima 85% op Rotten Tomatoes.

Gisterenavond is op HBO in de States de tweede aflevering verschenen en die heet The Rogue Prince. HBO Max heeft voorafgaand een de release een pakkende trailer onthuld. Check de beelden hieronder maar.

Met "The Rogue Prince" wordt ongetwijfeld het personage Prince Daemon Targaryen van acteur Matt Smith (Doctor Who, Morbius) bedoeld. De roekeloze broer van King Viserys I Targaryen (Paddy Considine) schuwt geweld (en erger) namelijk niet.

Trailer voor The Rogue Prince
De tweede aflevering staat waarschijnlijk ook al op HBO Max Nederland. Geniet van onderstaande trailer en mogelijk snel of wat later vandaag van de nieuwste aflevering. Je vindt deze op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off 'The Boys' bevat dit belangrijke personage in ieder geval niet
Series / Nieuws

Spin-off 'The Boys' bevat dit belangrijke personage in ieder geval niet

Hughie Campbell zal zijn opwachting niet maken in Gen V vertelt acteur Jack Quaid.

Acteur Jack Quaid die de rol speelt van Hughie Campbell in Prime Video's hitserie The Boys laat weten dat zijn personage niet zal verschijnen in de spin-off Gen V. Althans voorlopig niet. Momenteel zijn cast en crew druk bezig met de productie van Gen V.

Het lijkt hem echter wel leuk om mee te doen. Tijdens opnames voor Star Trek: Strange New Worlds, waarin hij als castlid van de geanimeerde serie Star Trek: Lower Decks een rol zal spelen, werd er in dezelfde stad ook begonnen met de productie van Gen V. Hij ontmoette de cast van Gen V en nodigde ze uit voor een brunch. Hij kon het erg goed met hen vinden en hoopt ooit nog eens met hen mee te spelen.

Spin-off van The Boys
The Boys is de superheldenserie van Prime Video dat een tikkeltje anders is dan de gemiddelde andere superheldenserie of film. Het staat vooral bekend om het expliciete geweld en seksuele inhoud en draait om een groep burgerwachters die een groep superhelden probeert aan te pakken die niet zo nobel zijn als het volk denkt dat ze zijn.

In Gen V kan er gerust uit van worden gegaan dat er een vergelijkbare hoeveelheid geweld getoond zal worden. Het vindt plaats in de enige school in Amerika dat exclusief voor jonge superhelden is. De verhalen worden verteld over de hormonale en competitieve aspirant superhelden die hun eigen grenzen opzoeken en waarin ze strijden voor de beste contracten uit de stad.

Het is nog niet precies bekend wanneer Gen V uit zal komen maar het zal naar alle waarschijnlijkheid zijn 2023, nog vóór het uitkomen van seizoen vier van The Boys.

Kijk in de tussentijd alle afleveringen van The Boys op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 streamingfilms die je deze week niet wil missen
Films / Featured

3 streamingfilms die je deze week niet wil missen

Streamingdiensten voegen natuurlijk tal van nieuwe films toe aan hun aanbod, wij helpen je op weg.

Vanaf deze week blikken we elke maand vooruit op de nieuwste week in streamingfilms die je sowieso niet wil missen. We mikken erop elke week films uit te lichten van zowel Netflix, Disney+, HBO Max en Prime Video, maar komen deze week nog enkel met releases van Netflix.

Het gaat om drie films die op 1 september nieuw worden toegevoegd aan het aanbod. We duiken erin, want het is de moeite waard!

Drie streamingfilms
Hieronder de drie titels:

Law Abiding Citizen (vanaf 1 september op Netflix): Getraumatiseerd door de moord op zijn vrouw en dochter, onderneemt een rouwende man een wraakmissie.

Now You See Me (vanaf 1 septemberop Netflix): Een groep slimme illusionisten is gespecialiseerd in het stelen van banken. Ze delen het geld uit aan hun publiek en weten intussen uit handen van de FBI te blijven.

Astérix: The Mansion of the Gods (vanaf 1 september op Netflix): Asterix en Obelix nemen het op tegen Julius Caesar die probeert om hun dorp voor eens en altijd met de grond gelijk te maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantasy! Prime Video lanceert dé serie die je niet wil missen
Series / Featured

Fantasy! Prime Video lanceert dé serie die je niet wil missen

Lord of the Rings the Rings of Power is natuurlijk de serie die je niet wil missen.

Elke week blikken we vooruit op de nieuwe series die je kan verwachten en in elk geval niet wil missen. We nemen daarbij alle grote streamingdiensten van dit moment mee: Netflix, Disney+, HBO Max en Prime Video.

Vandaag hebben we drie titels, waarvan twee van Netflix en eentje van Prime Video. En laten we eerlijk zijn: dit is sowieso de week van Prime Video. Op vrijdag gaat namelijk de langverwachte serie Lord of the Rings: The Rings of Power van start. Eindelijk!

VANAF 1 SEPTEMBER OP NETFLIX
Off the Hook: Huisgenoten Léa en Manon beseffen dat ze een toxische relatie met het internet hebben en besluiten het ondenkbare te doen: 30 dagen lang geen apparaten gebruiken.

VANAF 2 SEPTEMBER OP PRIME VIDEO
Lord of the Rings: The Rings of Power: Speelt zich af tijdens de Tweede Era van Midden-Aarde en duikt in het verhaal van Galadriel, die probeert Midden-Aarde te waarschuwen voor de opkomst van de kwaadaardige Sauron.

VANAF 2 SEPTEMBER OP NETFLIX
Pokémon Master Journeys: The Series (seizoen 1): De jonge trainer Ash en zijn nieuwe vriend Goh worden onderzoekers in het laboratorium van Cerise en reizen de wereld over, op zoek naar nieuwe Pokémon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Extreem drukke week op Netflix: Dit kan je verwachten
Series / Featured

Extreem drukke week op Netflix: Dit kan je verwachten

Het wordt weer een mooie week op Netflix. Deze series komen nieuw uit.

Deze week wordt een mooie op Netflix. Vandaag zetten we, zoals altijd op maandag, voor je op een rij welke series je zoal nieuw kunt verwachten op Netflix. En uiteraard is het weer heel wat!

VANAF 31 AUGUSTUS
Family Secrets: Op hun huwelijksdag moeten een student en een rijke plastisch chirurg een web aan geheimen en leugens dat hun families verbindt ontwarren.

VANAF 1 SEPTEMBER
Off the Hook: Huisgenoten Léa en Manon beseffen dat ze een toxische relatie met het internet hebben en besluiten het ondenkbare te doen: 30 dagen lang geen apparaten gebruiken.

LOL House of Surprises (seizoen 1): In dit unieke en magische avontuur maken de prachtige poppenzusjes Queen Bee en Royal Bee met hulp van hun modieuze vriendinnen een leuk avontuur mee.

VANAF 2 SEPTEMBER
Dated and Related: Alleenstaande broers en zussen helpen elkaar bij het zoeken naar hun soulmate en hopen liefde te vinden (en misschien 100.000 dollar te winnen) in een luxe villa.

You're Nothing Special: Wanneer Amaia verhuist, wordt haar leven op school een stuk interessanter als het gerucht de ronde doet dat ze de magische talenten van haar grootmoeder heeft geërfd.

Fakes: Tienervriendinnen Zoe en Becca bouwen hun eigen imperium van valse id's op, maar als de zaken goed beginnen te lopen, wordt hun criminele leven veel te echt.

Buy My House: Huiseigenaren uit de hele VS zetten hun huizen te koop bij vier ervaren vastgoedbeleggers in de hoop ter plekke een baanbrekende deal te sluiten.

Fabulous Lives of Bollywood Wives (seizoen 2): In deze serie worden vier uitbundige dames uit de hoge kringen van Bollywood gevolgd terwijl ze samen een balans tussen werk, gezin en vriendschap zoeken.

Pokémon Master Journeys: The Series (seizoen 1): De jonge trainer Ash en zijn nieuwe vriend Goh worden onderzoekers in het laboratorium van Cerise en reizen de wereld over, op zoek naar nieuwe Pokémon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.