Netflix komt weer met grote aanpassing

Netflix test met usernames voor gaming doeleinden

De nieuwe functie zal in de komende weken worden uitgerold en moet onder meer een leaderbord implementeren...

Geoffrey Ketels, 30 augustus 2022 00:24

Het lijkt er sterk naar uit te zien dat Netflix de diversiteit van haar platform wat extra kracht wil bijzetten. Dit doet ze onder meer door het uitrollen van een gaming functie. Ondertussen heeft de streamingdienst enkele tests uitgevoerd met usernames.

De tests die zijn gebeurd met betrekking tot de usernames moeten uiteindelijk verschillende zaken mogelijk maken. In eerste instantie moeten ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat het mogelijk wordt voor gebruikers om rechtstreeks tegen elkaar te kunnen spelen. Dat is echter niet alles. Daarnaast maakt de implementatie van usernames namelijk ook het gebruik van een leaderbord mogelijk.

Het spreekt voor zich dat voor heel wat gamers geldt dat ze ervan houden om een videogame te spelen omwille van het competitieve aspect dat eraan verbonden is. Door het invoeren van een leaderbord wordt dat dus op Netflix perfect mogelijk.

Slechts bij enkele games
Netflix benadrukte dat de nieuwe functie in de komende weken zal worden uitgerold. Dat zal echter in eerste instantie slechts gebeuren bij een beperkt aantal games. Het gaat daarbij dan concreet om de volgende titels:

- Into The Breach;
- Bowling Ballers;
- Mahjong Solitaire;
- Heads Up!;

Of de functie daarna ook naar andere (of alle) games op Netflix zal komen werd voorlopig nog niet duidelijk gemaakt. Eerder raakte in ieder geval bekend dat de bibliotheek met video games dit jaar nog stevig zal worden uitgebreid. Tegen het jaareinde wil Netflix er namelijk 50 games in kunnen aanbieden.

Lees meer over: Netflix, games, Netflix games

Populair nieuws