search

Ons nieuws van dinsdag 30 augustus 2022

 'Friends'-ster Jennifer Aniston gaat viral in blooper van tijdens de opnames
Series / Nieuws

'Friends'-ster Jennifer Aniston gaat viral in blooper van tijdens de opnames

Het opnemen van een sitcom gaat niet altijd vlekkeloos. Maar het is wel grappig.

Volgens velen een van de leukste en meest geliefde sitcoms aller tijden blijft toch wel Friends. Het is inmiddels al 18 jaar niet meer op de buis, maar blijft onverminderd populair. Sinds de opkomst van online video's doen de bloopers het ook goed. Zo gaat een blooper van Jennifer Anniston nu viral.

In de aflevering The One With Joey's New Brain uit seizoen zeven discussiëren Phoebe (Lisa Kudrow) en Rachel (Jennifer Aniston) over wie er uit mag gaan met de leuke jongen die zijn telefoon achterliet in koffietent Central Perk. Jennifer Aniston belt de telefoon van de leuke jongen om te bewijzen dat Phoebe deze van haar had gestolen.

Jeugdsentiment en reünie
Maar dit is natuurlijk maar één van de vele andere bloopers en video's van Friends. De serie liep van 1994 tot 2004. Zo is er dus niet alleen tien jaar aan reguliere afleveringen maar ook 10 jaar aan bijbehorend materiaal van achter de schermen.

In 2021 kwamen de sterren nog even bij elkaar voor de Friends reünie. Jennifer Aniston vertelt hier dat dat niet heel gemakkelijk ging. Desondanks werd de reünie enorm goed bekeken. Wellicht dat de bekende blooper ook besproken is tijdens de samenkomst.

Nog eens alles van Friends terugkijken? Je vindt alle afleveringen op HBO Max.

Bekijk op instagram





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Thai Cave Rescue' toont ongelofelijke redding van Thais jeugdvoetbalteam
Series / Nieuws

Trailer 'Thai Cave Rescue' toont ongelofelijke redding van Thais jeugdvoetbalteam

De gloednieuwe miniserie zal eind september te bekijken zijn op streamingdienst Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aankomende miniserie Thai Cave Rescue neemt ons mee terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 2018. Het was in dat jaar dat de wereld in de ban was van de spectaculaire redding van een jong Thais jeugdvoetbalteam.

Het is zeker niet voor het eerst dat de reddingsoperatie wordt verfilmd. In het jaar 2020 verscheen bijvoorbeeld ook al de film Thirteen Lives. Nu is het de beurt aan streamingdienst Netflix om ervoor te zorgen dat het verhaal vanuit een meer lokaal perspectief wordt verteld.

Zes afleveringen
De aankomende miniserie Thai Cave Rescue zal in totaal bestaan uit zes afleveringen. Alle zes de afleveringen zullen samen worden toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

Verantwoordelijke producent van de miniserie is Michael Russell Gunn. Hem kan je onder meer kennen van de serie Designated Survivor. Ook Dana Ledoux Miller, eerder betrokken bij Narcos is aangesteld voor de productie van de reeks.

De miniserie zal te bekijken zijn op streamingdienst Netflix vanaf 22 september van dit jaar. De onderstaande trailer geeft je alvast een eerste beeld van de reeks.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoon van Morpheus gevonden voor 'The Sandman' seizoen 2?
Series / Nieuws

Zoon van Morpheus gevonden voor 'The Sandman' seizoen 2?

In het eerste seizoen werd al verwezen naar de zoon van het hoofdpersonage, maar mogelijk gaan we hem in toekomstige afleveringen ook echt zien.

Na de verrassende toevoeging van een bijzondere elfde aflevering, is het eerste seizoen van The Sandman nu in zijn volledigheid te streamen via Netflix. En omdat de serie zo goed is bekeken, is het nu afwachten op het groene licht voor seizoen 2.

Als een tweede seizoen er komt, is het bijna zeker dat we Orpheus, de zoon van Morpheus en Calliope, gaan zien. Naar zijn bestaan werd verwezen in de elfde aflevering, waardoor velen zich nu zullen afvragen hoe het personage eruit zal zien.

Wie o wie?
Uitvoerend producent Alan Heinberg heeft nu onthuld dat hij en bedenker Neil Gaiman al in gedachten hebben wie Orpheus moet gaan spelen. Aldus Heinberg:

"Ik weet niet of ik er iets over mag zeggen, maar we hebben het al gehad over iemand die we heel graag voor de rol willen hebben. En we hebben het er al over gehad dat als er een tweede seizoen komt, dat we die persoon ook echt willen casten. We zullen dat hele seizoen bedenken met die persoon in onze gedachten."

Het eerste seizoen van The Sandman is nú te streamen via Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Ludik'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Ludik'

Zuid-Afrikaanse thriller vol clichés over een meubelgigant die zich met criminele zaakjes bezighoudt om zijn familie te beschermen.

Regie: Ian Gabriel | Cast: Arnold Vosloo (Daan Ludik), Diaan Lawrenson (Anet Ludik), Lea Vivier (Louise Ludik), Rob van Vuuren (Swys de Villiers), Sean Cameron Michael (Arend Brown), Inge Beckmann (Rina Goosen), Zane Meas (Brigadier Davis), Marno van der Merve (Markus Ludik), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 46-62 minuten | Jaar: 2022

Je zou toch haast denken dat Annemarie van Basten en Paul Buys, de bedenkers en schrijvers van de Zuid-Afrikaanse thrillerserie Ludik kennis moeten hebben gehad van de betere Nederlandse genregenoten. Hun serie over een meubelhandelaar met vuile handjes doet namelijk denken aan Penoza en Undercover. Aangezien die laatste titel via Netflix internationaal te zien is, lijkt dat nog niet eens zo'n gekke gedachte.

Naast het veelvuldig leentjebuur spelen, grossieren de makers in clichés die met goed fatsoen eigenlijk niet meer acceptabel te noemen zijn. Een megalomane topcrimineel die aan meditatie doet, golfballen over zijn zwembad slaat en helemaal opgaat achter zijn immense vleugel. Een politieagent die de baliekluiver uithangt en liever zijn tanden in een donut zet dan in een zaak. Een ambitieuze slijmbal die een promotie probeert binnen te slepen door voor zijn de baas de perfecte koffie te halen. Dat werk dus.

In de hoofdrol zien we Arnold Vosloo, die we nog het beste kennen van zijn titelrol in The Mummy, als rijke meubelbaas die levensgroot met zijn kop op zijn zaak en vrachtwagens staat. In zijn reclamespotjes belooft deze Daan Ludik dat hij zijn klanten dat van alle gemakken zal voorzien. Ondertussen houdt de man zich bezig met duistere zaakjes, door diamanten de grens over te laten smokkelen.

Als zijn zwager Swys, die hij na de dood van zijn zus in bescherming heeft genomen, door de Britse topcrimineel Arend Brown wordt ontvoerd en mishandeld, zet Ludik alles op alles om zijn familie te beschermen. Hierdoor brengt hij zichzelf steeds verder in de problemen door zich noodgedwongen in te laten met wapenhandel. Wat volgt zijn zes propvolle afleveringen waarin Daan diverse ballen in de lucht moet zien te houden en ze natuurlijk geheid op de grond laat donderen.

En daar wringt de schoen. Ludik is volgestouwd met verhaallijnen en bijfiguren. Zo'n beetje de hele familie passeert de revue en niemand kan worden beticht van het hebben van een normaal leven. De serie gaat daardoor gebukt onder een overdaad aan plot, waardoor Daan Ludik, zelf een wandelend cliché met zijn veel te jonge tweede vrouw compleet met tweede leg, niet echt aan zijn eigen sores toekomt.

Scenarist Van Basten heeft er ook nog eens zo veel mogelijk kwinkslagen en eendimensionale typetjes met elke hun eigenaardigheden ingestopt. Zoals een hotdog verkopend echtpaar dat met hun kraam uitkijkt op Daans zaak, de gebeurtenissen van commentaar voorziet en ook nog eens met de klanten steggelt over servetjes. Kanaliseren is niet Van Bastens sterkste punt, met als gevolg dat het voortdurende gefix van Daan Ludik er maar een beetje tussendoor loopt. Dan hebben we het nog niet eens over de obligate flashbacks waarmee we Daans intrinsieke motivatie moeten leren kennen.

Ludik bevat materiaal voor zeker een aflevering of tien. De vaart zit er dan ook flink in, maar er is geen ademruimte. Vosloo probeert het beste uit zijn rol te halen, maar heeft merkbaar last van alle stoorzenders om hem heen. Het Afrikaans dat door het Engels sijpelt blijft voor ons Nederlanders vreemd in de oren klinken, maar daar valt aan te wennen. Dat geldt niet voor het moordende tempo en gebrek aan diepgang.

★★☆☆☆

Ludik is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supertof nieuws voor 'Mad Max'-achtige game-serie 'Twisted Metal'
Series / Nieuws

Supertof nieuws voor 'Mad Max'-achtige game-serie 'Twisted Metal'

De komische actie-serie zit vol grote namen als Anthony Mackie en Neve Campbell.

De opnames van Twisted Metal zijn officieel afgerond! De komsiche actie-serie is gebaseerd op de gelijknamige iconische PlayStation-franchise en bevat een cast die bestaat uit bekende namen als Will Arnett, Anthony Mackie, Thomas Haden Church, Stephanie Beatriz en Neve Campbell.

Het script van de serie werd geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick, die we kennen van films als Deadpool en Zombieland. De show speelt zich af in een post-apocalyptisch landschap en gaat over John Doe (Mackie), een man die door de vreemde wereld moet reizen om een mysterieus pakketje af te leveren.

Producent Michael Jonathan heeft nu wegens een tweet laten weten dat het filmen van de serie is afgerond.

Hieronder zie je de tweet waarmee Jonathan het heuglijke feit digitaal viert:



Hoofdrolspelers Mackie en Arnett zijn tevens producenten van Twisted Metal. Het gaat vooral interessant zijn om te zien hoe ze een simpel concept als dat van de games - auto's die elkaar kapot rijden - weten om te vormen tot een samenhangend geheel.

Het is nog onbekend wanneer Twisted Metal te zien zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix opnieuw voor de rechter omwille van successerie 'Inventing Anna'
Series / Nieuws

Netflix opnieuw voor de rechter omwille van successerie 'Inventing Anna'

Het is lang niet voor het eerst dat de streamingdienst zich moet verantwoorden voor de rechtbank...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Inventing Anna kan toch op z'n minst worden bestempeld als een bescheiden succes voor streamingdienst Netflix. Nu zou de reeks de streamingdienst echter zomaar in de problemen kunnen brengen.

De bal ging aan het rollen toen de reeks werd bekeken door Rachel Williams, een medewerker van de oplichtster Anna Sorokin. Zij is van mening dat nagenoeg alles rond haar personage is verzonnen waardoor zij nu in een (extra?) slecht daglicht wordt geplaatst. Williams zei daar het volgende over:

"In de reeks Inventing Anna heeft Netflix er duidelijk voor gekozen om het personage van Williams voor dramatische doeleinden zaken te laten doen of zeggen die haar afschilderen als een hebzuchtige, snobistische, ontrouwe, laffe en oneerlijke vrouw."

Profiteur
In de reeks is er één scène te zien waarin Williams door een advocaat wordt gedwongen om toe te geven dat Sorokin de rekening van alle uitjes had betaald. Volgens de aanklacht die werd ingediend was het de bedoeling van deze scène om op z'n minst te impliceren dat Williams een profiteur is. Daar kan de dame dus duidelijk niet mee overweg.

Of Williams en haar team hun slag uiteindelijk thuis zullen halen voor de rechtbank is nog maar zeer de vraag. Ze moeten er immers in slagen om aan te tonen dat er wel degelijk sprake is van lasterlijke uitspraken. Bewezen moet dan ook worden dat de portrettering die werd neergezet door Netflix niet is gebaseerd op de waarheid of een verdraaiing van die waarheid.

Netflix zelf heeft op de hele kwestie nog niet gereageerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Virgin River' fans doen schokkende voorspelling over vijfde seizoen
Series / Nieuws

'Virgin River' fans doen schokkende voorspelling over vijfde seizoen

De fans verwachten dat een vast lid van de cast zomaar kan komen te sterven in het vijfde seizoen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat er een vijfde seizoen komt van de populaire reeks Virgin River is reeds enige tijd bekend. Heel wat fans voorspellen nu echter dat er in dat vijfde seizoen zomaar eens opnieuw een personage zou kunnen sterven...

De voorspelling die wordt gedaan heeft betrekking tot het personage van Hope, de vrouw van de lokale dokter. Zij was in het derde seizoen nauwelijks te zien terwijl ze in het vierde seizoen herstellende was van een auto-ongeval waar ze bij betrokken was geraakt.

Voor de actrice achter het personage van Hope, namelijk Annette O'Toole geldt dat ze haar toekomst in de reeks nochtans positief inziet. Dat staat in schril contrast met de fans. Zij stellen onder meer dat het "gedoe" rond de thuiszorg de aanloop kan zijn naar een sterfscène waarbij ze wordt omringd door haar vrienden.

Sterven of niet?
Lang niet alle fans zijn het eens met de sterftheorie die werd geïntroduceerd op social media. In een reactie op deze voorspelling werd onder meer het volgende bericht de wereld ingestuurd:

"Hope zal niet sterven. Dat is gewoon niet mogelijk. Ze zal in het vijfde seizoen beter worden en gezond blijven."

Ook de productieleider van Virgin River, namelijk Patrick Sean Smith voelde zich geroepen om te reageren op de geruchten. Hij stelde daarbij het volgende:

"Ik ben van plan om personages die reeds enige tijd niet veel met elkaar hebben opgetrokken terug wat dichter bij elkaar te brengen. Dat geldt bijvoorbeeld voor Jack en Hope. Ik heb het gevoel dat we ze toch reeds een tijdje niet samen hebben gezien. Ik hoop dat het vijfde seizoen wat dat betreft meer zal aanvoelen zoals de eerste twee seizoenen."

Het lijkt er dus naar uit te zien dat het voorspellen van het einde van het personage van Hope door veel fans dus toch best wat voorbarig is geweest. Hoe dit alles zal uitpakken zal echter uiteraard pas duidelijk worden bij het verschijnen van het vijfde seizoen van Virgin River.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende wending Hulk in 'She-Hulk' heeft een grote reden
Series / Nieuws

Verrassende wending Hulk in 'She-Hulk' heeft een grote reden

Bruce, de originele Hulk, schiet er plots vandoor, maar waarom precies?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jessica Gao, de schrijfster van She-Hulk: Attorney at Law, gaf onlangs een verklaring waarom de kijkers plots Bruce Banner als de originele Hulk de benen zagen nemen. De Hulk leek eropuit te gaan voor een episch avontuur in de ruimte. Is dit misschien een teaser voor een eigen serie van Bruce? Jessica Gao geeft duidelijkheid.

Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly onthulde Gao de redenen voor het schijnbare vertrek van Bruce. Gao: "We waren gewoon op zoek naar een handige manier om ervoor te zorgen dat iedereen wist dat dit de show van Jen is, en dat het niet over Bruce zou gaan."

Ze vervolgde: "En we wilden er zeker van zijn dat de mensen niet verwachtten dat Bruce elke aflevering met haar zou gaan rondhangen, want eerlijk gezegd, kunnen we ons dat niet veroorloven."

Het plotse vertrek van The Hulk
In de tweede aflevering belde Jennifer met Bruce, terwijl hij zich op een ruimteschip bevond dat zich op hoge snelheid begaf naar de andere kant van de MCU. Met dergelijke belangrijke zaken op de agenda, kon zijn nicht helaas niet langer rekenen op de Marvel-held om een deel van de show te stelen.

De eerste twee afleveringen over de groene heldin en haar avonturen in de rechtszaal staan nu op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' belooft 'Rings of Power' een moeilijke start te geven
Series / Nieuws

'House of the Dragon' belooft 'Rings of Power' een moeilijke start te geven

De grote oorlog tussen Prime Video en HBO om fantasykijkers staat op het punt te beginnen.

Over enkele dagen zal de eerste aflevering van Rings of Power online gaan komen, maar steeds doemt er meer en meer een forse concurrent op in de vorm van House of the Dragon. De spin-off van Game of Thrones is ongekend succesvol, en de hype rondom de serie lijkt aan te houden volgens de cijfers.

Toen de eerste aflevering van de populaire HBO-serie online kwam, wilden er zoveel kijkers tegelijkertijd kijken dat kortstondig de servers van de streamingdienst uitvielen.

De langverwachte prequel verbrijzelde records voor HBO en leverde hun de meest bekeken première ooit op, met tien miljoen kijkers op de eerste avond dat de serie uitkwam. Na zulke hoge kijkcijfers was het de verwachting dat de kijkcijfers voor de tweede aflevering zouden dalen, maar dat bleek niet het geval te zijn. De kijkcijfers van House of the Dragon stegen zelfs in de tweede week!

De verbijsterende kijkcijfers van aflevering 2
De tweede aflevering van House of the Dragon werd 2% beter bekeken dan de première van de serie afgelopen zondag met 10,2 miljoen kijkers. Ook de eerste aflevering is in de afgelopen week nog veel gekeken en/of herkeken, met 25 miljoen weergaven op de huidige teller.

De vraag is of dit belachelijke succes invloed zal hebben op de aankomende fasntasyserie van Prime Video. Veel HBO-kijkers kunnen natuurlijk wisselen naar Prime Video wanneer ze willen en beide series tegelijkertijd volgen, maar enige concurrentie tussen de series binnen het VOD-landschap is zeker wel te verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Tilly onder het bloed op foto 'Chucky' seizoen 2
Series / Nieuws

Jennifer Tilly onder het bloed op foto 'Chucky' seizoen 2

Het volgende seizoen van de Child's Play-serie is ondertussen in de maak.

Na de toch wel wat magere moderne remake van Child's Play uit 2019 zette bedenker Don Mancini alles op alles om een serie te lanceren rond de bekende Good Guy-pop. Het eerste seizoen werd gelijk erg sterk ontvangen.

Het is dus niet gek dat Syfy en USA Network verdergaan met de serie. Ondertussen in het tweede seizoen in de maak en net als in het eerste seizoen is Jennifer Tilly terug als Tiffany Valentine.

Tiffany Valentine
Tiffany Valentine keert dus opnieuw terug en Tilly kondigde via Twitter aan dat de opnames voor haar aandeel erop zitten.

Vanaf 5 oktober wordt Chucky uitgezonden op Syfy en USA Network. In Nederland werd de serie uitgezonden op de zender FOX.



Het eerste seizoen van Chucky pakte de draad op na de film Cult of Chucky uit 2017 en de zevende film uit de reeks.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'Andor'-serie pakken uit, bouwen heuse 'Star Wars'-stad
Series / Nieuws

Makers 'Andor'-serie pakken uit, bouwen heuse 'Star Wars'-stad

Voor de opnames van de nieuwste 'Star Wars'-serie besloten de makers wel heel veel geld over de toonbank te smijten.

Sommige filmmakers hebben een aanzienlijk budgetje voor het schieten van een serie, en dan heb je Star Wars... Voor Andor, zo zegt een van de sterren uit de serie, hebben ze namelijk een heuse stad nagebouwd.

Andor zal de volgende spin-offserie worden van het Star Wars-universum, die exclusief zal verschijnen bij Disney+. Het zal de derde en laatste liveactionserie in de franchise zijn die in 2022 wordt uitgezonden, nadat The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi al eerder dit jaar verschenen bij de streamingdienst.

Een interview met Adria Arjona
Onlangs had Collider de gelegenheid om Adria Arjona te interviewen, die het nieuwe personage Bix Caleen zal spelen in de serie. Toen Collider aan haar vroeg wat ze het meest verrassend vond voor fans om te leren over de serie, onthulde ze dat de stad Ferrix een echte stad is.

Arjona: "Ze bouwden een hele stad voor ons, als een hele stad. Ik raakte er in verdwaald… Het is een hele openluchtstad die bestaat. Ferrix bestaat. Het is niet in een studio. Het zijn geen delen van een set die we in de studio hebben gefilmd. Het is echt een stad. Ik blijf zeggen drie tot vijf woonblokken, maar ik kan het mis hebben…"

Op 21 september komen de eerste afleveringen van Andor online bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een hele hoop animeklassiekers zijn nu op weg naar Netflix!
Series / Nieuws

Een hele hoop animeklassiekers zijn nu op weg naar Netflix!

Door de deal met Nippon TV komt er nu een enorme lading animeklassiekers naar Netflix.

Sinds enkele jaren is Netflix aan het azen op het wereldwijde animepubliek, en lijkt hen met hun nieuwe deal zeker blij te gaan maken. Ze hebben namelijk een hele reeks aan animeklassiekers aangekocht, die binnenkort zullen verschijnen bij de streamingdienst!

Van klassiekers tot eigen producties en remakes in liveaction; Netflix zet groot in op anime. Na enkele matig ontvangen remakes van onder andere Cowboy Bebop en Death Note komt het VOD-platform nu terug met een hele waslijst aan klassiekertjes.

De update komt van Nippon TV en Netflix met een persbericht, waarin ze uiteenzetten dat de deal net door is gegaan. In totaal zullen er dertien titels van Nippon TV via Netflix worden verspreid.

Nippon liet weten over de nieuwe samenwerking: "Al vele jaren is anime de drijvende kracht achter Nippon TV, waar we geliefde animetitels produceren, zoals 'Hunter X Hunter', 'Death Note' en nog veel meer. Nu anime over de hele wereld steeds populairder wordt, kon de timing voor dit spannende partnerschap met Netflix niet beter zijn. Ik twijfel er niet aan dat animefans over de hele wereld over deze titels zullen praten."

Alle nieuwe titels op een rij
Dit zijn alle nieuwe titels, die binnenkort naar Netflix komen:
Hunter x Hunter (2011)
Ouran High School Host Club
Claymore
Death Note
Death Note: Relight 1
Death Note: Relight 2

From Me to You
From Me to You (seizoen 2)
1997 Berserk
Parasyte -the maxim-
NANA
Hajime no Ippo: The Fighting!
Monster
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onvergetelijke serie stormt Netflix Top 10 binnen
Series / Netflix Kijktip

Deze onvergetelijke serie stormt Netflix Top 10 binnen

Wat begint als een middelbareschooldrama, mondt uit in een steeds complexer en intrigerender verhaal.

De serie The Girl in the Mirror staat nog geen week online, maar desondanks is de serie door het dak geschoten qua kijkcijfers. Terecht heeft de mysterieserie zijn plek gevonden in de internationale Netflix Top 10. Bekijk hieronder of de serie misschien iets is voor jou!

De Spaanstalige Netflix-serie heet in de originele taal Alma en verhaalt over het meisje Alma, dat betrokken is bij een busongeluk waar meer achter schuilt dan enkel een ongelukkig lot.

De synopsis luidt als volgt: "Na het verlies van haar geheugen in een bizar ongeluk, probeert Alma te ontrafelen wat er die dag is gebeurd om haar identiteit terug te krijgen."

Een puike 4 uit de 5 sterren voor de serie
Recensent Arjan Welles van SerieTotaal was zeker te spreken over de serie in zijn recensie en beoordeelde die met 4 uit de 5 sterren.

Welles: "Bij vlagen is 'Alma' retespannend en zelfs erg naar. Elke nieuwe toevoeging aan Sanchéz' universum voelt logisch en plausibel, ook wanneer die dat eigenlijk helemaal niet is. Verschillende invalshoeken en gezichtspunten completeren het geheel, zonder dat het overvol aandoet."

De serie prijkt nu op de negende plek van de internationale Netflix Top 10 voor niet-Engelstalige series. Bekijk of de Netflix-serie iets voor jou is, of kijk eerst naar de trailer van het eerste seizoen hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 Netflix-series bomvol actie, die je per direct kan kijken!
Series / Netflix Kijktip

3 Netflix-series bomvol actie, die je per direct kan kijken!

Met deze series heb je je dagelijkse dosis geweld op je scherm weer gehad.

In deze drie topseries zit meer dan voldoende actie om de honger naar geweld voor menig kijker te stillen. Bekijk hieronder of deze actieseries van Netflix een plekje in jouw kijklijstje verdienen!

The Guardians of Justice | Kijk nu! | 7 afleveringen
In een alternatief universum in 1987 wordt de wereld opgeschrikt door de zelfmoord van Marvelous Man, de buitenaardse superheld die voor lange tijd wereldvrede garandeerde. De burgerwacht Knight Hawk is de aangewezen persoon om een onderzoek naar de moord op Marvelous Man te starten.

De verdenking valt al snel op de Guardians of Justice - het superheldenteam dat Marvelous Man hielp oprichten en waar Knight Hawk deel van uitmaakt. Maar wie is de moordenaar?



Snowpiercer | Kijk nu! | 3 seizoenen
De serie speelt zich af zeven jaar nadat de wereld is veranderd in een bevroren woestenij, en draait om de overblijfselen van de mensheid, die in een gigantische, eeuwig rijdende trein wonen die de wereld rond blijft rijden.

Klassenoorlogen, sociale onrechtvaardigheid en de strijd om te overleven worden aan de kaak gesteld in deze meeslepende televisiebewerking van zowel de graphic novel als de populaire film van Bong Joon-Ho.



Seis Manos | Kijk nu! | 8 afleveringen
Mexico, eind jaren zeventig. De grensstad San Simon wordt geteisterd door het geweld van een bloeddorstig kartel. Chiu Lee Man, een Chinese immigrant die al lang op de vlucht is voor zijn verleden, heeft er een rustig bestaan opgebouwd, samen met drie weeskinderen die hij wegwijs maakt in martial arts.

Wanneer Chiu wordt vermoord in een golf van kartelgeweld, zweren zijn nu volwassen adoptiekinderen in opleiding om de moordenaars van hun mentor op te jagen en te strijden voor gerechtigheid. De drie vechters, Silencio, Isabela en Jesus - elk getraind in een unieke vorm van vechtsport - moeten een ongemakkelijke alliantie vormen met de politie om het kartel op te sporen en te vernietigen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Euphoria' & meer vallen in de prijzen bij MTV Movie & TV Awards
Series / Nieuws

'Euphoria' & meer vallen in de prijzen bij MTV Movie & TV Awards

Tijdens de ceremonie lukte het deze geliefde dramaserie om bijna alle televisieprijzen in de wacht te slepen.

Dit jaar waren er twee absulte winnaars bij de MTV Movie & TV Awards: Marvel's Spider-Man: No Way Home en HBO's Euphoria! Bekijk hieronder wie er allemaal in de race was voor welke televisieprijs!

Dat tienerdramaserie Euphoria zo erg in de prijzen valt is geen grote verrassing. Naast de bizarre populariteit bij de kijkers bedient de serie natuurlijk exact het publiek, dat MTV ook voor ogen heeft.

Beste Serie
WINNAAR: Euphoria
Inventing Anna
Loki
Squid Game
Ted Lasso
Yellowstone

Beste Performance in een Serie
Amanda Seyfried: The Dropout
Kelly Reilly: Yellowstone
Lily James: Pam & Tommy
Sydney Sweeney: Euphoria
WINNAAR: Zendaya: Euphoria

Beste Held
Daniel Craig: No Time to Die
Oscar Isaac: Moon Knight
WINNAAR: Scarlett Johansson: Black Widow
Simu Liu: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Tom Holland: Spider-Man: No Way Home

Beste Kus
Hunter Schafer & Dominic Fike: Euphoria
Lily Collins & Lucien Laviscount: Emily in Paris
WINNAAR: Poopies & De Slang: Jackass Forever
Robert Pattinson & Zoë Kravitz: The Batman
Tom Holland & Zendaya: Spider-Man: No Way Home

Doorbraak van een Acteur
WINNAAR: Sophia Di Martino: Loki
Alana Haim: Licorice Pizza
Ariana DeBose: West Side Story
Hannah Einbinder: Hacks
Jung Ho-yeon: Squid Game

Beste Gevecht
Black Widow vs. Widows: Black Widow
WINNAAR: Cassie vs. Maddy: Euphoria
Guy vs. Dude: Free Guy
Shang-Chi bus fight: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Spider-Men end battle: Spider-Man: No Way Home

Beste Team
WINNAAR: Loki: Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Owen Wilson
Only Murders in the Building: Selena Gomez, Steve Martin, Martin Short
Spider-Man: No Way Home: Tom Holland, Andrew Garfield, Tobey Maguire
The Adam Project: Ryan Reynolds, Walker Scobell
The Lost City: Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt

'Here for the Hookup'
WINNAAR: Euphoria
Never Have I Ever
Pam & Tommy
Sex/Life
Sex Lives of College Girls

Beste Lied
"Here I Am (Singing My Way Home)," Jennifer Hudson / Respect
"Just Look Up," Ariana Grande & Kid Cudi / Don't Look Up
"Little Star," Dominic Fike / Euphoria
WINNAAR: "On My Way (Marry Me)," Jennifer Lopez / Marry Me
"We Don't Talk About Bruno," Encanto-cast / Encanto
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt weer met grote aanpassing
Series / Nieuws

Netflix komt weer met grote aanpassing

De nieuwe functie zal in de komende weken worden uitgerold en moet onder meer een leaderbord implementeren...

Het lijkt er sterk naar uit te zien dat Netflix de diversiteit van haar platform wat extra kracht wil bijzetten. Dit doet ze onder meer door het uitrollen van een gaming functie. Ondertussen heeft de streamingdienst enkele tests uitgevoerd met usernames.

De tests die zijn gebeurd met betrekking tot de usernames moeten uiteindelijk verschillende zaken mogelijk maken. In eerste instantie moeten ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat het mogelijk wordt voor gebruikers om rechtstreeks tegen elkaar te kunnen spelen. Dat is echter niet alles. Daarnaast maakt de implementatie van usernames namelijk ook het gebruik van een leaderbord mogelijk.

Het spreekt voor zich dat voor heel wat gamers geldt dat ze ervan houden om een videogame te spelen omwille van het competitieve aspect dat eraan verbonden is. Door het invoeren van een leaderbord wordt dat dus op Netflix perfect mogelijk.

Slechts bij enkele games
Netflix benadrukte dat de nieuwe functie in de komende weken zal worden uitgerold. Dat zal echter in eerste instantie slechts gebeuren bij een beperkt aantal games. Het gaat daarbij dan concreet om de volgende titels:

- Into The Breach;
- Bowling Ballers;
- Mahjong Solitaire;
- Heads Up!;

Of de functie daarna ook naar andere (of alle) games op Netflix zal komen werd voorlopig nog niet duidelijk gemaakt. Eerder raakte in ieder geval bekend dat de bibliotheek met video games dit jaar nog stevig zal worden uitgebreid. Tegen het jaareinde wil Netflix er namelijk 50 games in kunnen aanbieden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.