'Tales of the Walking Dead' verandert belangrijk gegeven uit 'The Walking Dead'

In de spin-off 'Tales of the Walking Dead' wordt plots de canon omgegooid met betrekking tot het personage Alpha.

Mitchell van Vuren, 31-08-2022 19:38

In de derde aflevering van Tales of the Walking Dead wordt de oorsprong van het personage Alpha verkennen, maar belangrijke nieuwe details lijken een achtergrondverhaal uit de originele serie tegen te spreken.
Samantha Morton debuteerde als Alpha, leider van de Whisperers, in The Walking Dead seizoen 9. Mortons griezelige vertolking van het personage werd alom geprezen door critici voor het formidabele neerzetten van Alpha's interne strijd tussen monster en moeder.

Alpha wordt gedood in seizoen 10, maar Tales of the Walking Dead brengt haar terug naar het apocalyptische universum. Aflevering 3 van Tales of the Walking Dead speelt zich af in de periode nadat Alpha haar man vermoordde, maar voordat ze een Whisperer werd. In de afleveringen ontsnappen Alpha en Lydia van een verdoemde peddelboot, maar doen vervolgens iets wat volledig ingaat tegen de canon zoals die werd neergezet in The Walking Dead!

Wat is nu precies het verhaal van Alpha?
Aan het einde van de aflevering ontmoeten Alpha en Lydia de Whisperers met zijn tweeën, maar dit komt niet overeen met wat er te zien was in de flashbacks uit seizoen 10 van The Walking Dead. Daarin is namelijk te zien dat het duo eerst het personage Beta had ontmoet in een ziekenhuis, en dat hij de eerste volgeling van Alpha zou worden. De origine van de Whisperers is dus nu door twee verschillende verhalen uit twee series omstreden.

Alpha's kapsel en de verwijzingen naar de vader van Lydia suggereren dat de aflevering uit Tales of the Walking Dead plaatsvond voor het tiende seizoen uit de originele serie. Ook heeft de groep aan het einde van de aflevering al de kenmerkende huidmaskers, die notoir terugkeren in seizoen 10 van The Walking Dead.

De twee verhalen komen dus niet geheel overeen, maar met een beetje fantasie en vergevingsgezindheid valt de schade behoorlijk mee. Fans van Alpha mochten in ieder geval erg blij zijn om haar weer in de serie te mogen zien.

Bron: ScreenRant

Lees meer over: tales of the walking dead, alpha, the walking dead, amc

Populair nieuws

Populair nieuws

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos