search
Vierde seizoen 'Manifest' maakt stevige tijdssprong
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Manifest' maakt stevige tijdssprong

In eerste instantie zou er geen vervolg meer verschijnen, maar dat was buiten Netflix gerekend...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is heel wat gezegd en geschreven over het einde van (het derde seizoen van) Manifest. Dit niet in het minst omdat NBC bekend maakte dat er geen vervolg meer zou verschijnen. Dat was echter buiten streamingdienst Netflix gerekend.

Fans van de serie Manifest komen in november eindelijk te weten hoe het verhaal verder gaat na de tragische dood van Grace. Het zag er evenwel lange tijd naar uit dat we op haar dood nooit een antwoord zouden krijgen. NBC besloot namelijk om na afloop van het derde seizoen de stekker uit het project te trekken. Netflix zag dat toch even anders en kondigde nog een extra seizoen aan bestaande uit nog eens 20 gloednieuwe afleveringen.

2 jaar
Voor het vierde en definitief laatste seizoen geldt dat er een tijdssprong wordt gemaakt van 2 jaar na afloop van het derde seizoen. Voor het finale seizoen geldt dat ze niet in één keer volledig toe zal worden gevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. In plaats daarvan verschijnen slechts de eerste 10 afleveringen op 10 november.

Dat NBC er na amper drie seizoenen voor koos om de stekker uit Manifest te trekken was op z'n minst verrassend te noemen. Dit niet in het minst omdat de maker van de serie, namelijk Jeff Rake zich eerder al had laten ontglippen dat hij het verhaal wou uitspreiden over zes seizoenen. Het laatste seizoen van 20 afleveringen moet nu voldoende zijn om de show een waardig einde te geven. Dat gaat volgens de maker ook zeker lukken.

Benieuwd hoe het verhaal van Manifest verder gaat? De eerste 10 afleveringen van het laatste seizoen zijn te streamen op Netflix vanaf 10 november 2022!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen