search

Ons nieuws van woensdag 31 augustus 2022

'Tales of the Walking Dead' verandert belangrijk gegeven uit 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

'Tales of the Walking Dead' verandert belangrijk gegeven uit 'The Walking Dead'

In de spin-off 'Tales of the Walking Dead' wordt plots de canon omgegooid met betrekking tot het personage Alpha.

In de derde aflevering van Tales of the Walking Dead wordt de oorsprong van het personage Alpha verkennen, maar belangrijke nieuwe details lijken een achtergrondverhaal uit de originele serie tegen te spreken.

Samantha Morton debuteerde als Alpha, leider van de Whisperers, in The Walking Dead seizoen 9. Mortons griezelige vertolking van het personage werd alom geprezen door critici voor het formidabele neerzetten van Alpha's interne strijd tussen monster en moeder.

Alpha wordt gedood in seizoen 10, maar Tales of the Walking Dead brengt haar terug naar het apocalyptische universum. Aflevering 3 van Tales of the Walking Dead speelt zich af in de periode nadat Alpha haar man vermoordde, maar voordat ze een Whisperer werd. In de afleveringen ontsnappen Alpha en Lydia van een verdoemde peddelboot, maar doen vervolgens iets wat volledig ingaat tegen de canon zoals die werd neergezet in The Walking Dead!

Wat is nu precies het verhaal van Alpha?
Aan het einde van de aflevering ontmoeten Alpha en Lydia de Whisperers met zijn tweeën, maar dit komt niet overeen met wat er te zien was in de flashbacks uit seizoen 10 van The Walking Dead. Daarin is namelijk te zien dat het duo eerst het personage Beta had ontmoet in een ziekenhuis, en dat hij de eerste volgeling van Alpha zou worden. De origine van de Whisperers is dus nu door twee verschillende verhalen uit twee series omstreden.

Alpha's kapsel en de verwijzingen naar de vader van Lydia suggereren dat de aflevering uit Tales of the Walking Dead plaatsvond voor het tiende seizoen uit de originele serie. Ook heeft de groep aan het einde van de aflevering al de kenmerkende huidmaskers, die notoir terugkeren in seizoen 10 van The Walking Dead.

De twee verhalen komen dus niet geheel overeen, maar met een beetje fantasie en vergevingsgezindheid valt de schade behoorlijk mee. Fans van Alpha mochten in ieder geval erg blij zijn om haar weer in de serie te mogen zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen 'Manifest' maakt stevige tijdssprong
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Manifest' maakt stevige tijdssprong

In eerste instantie zou er geen vervolg meer verschijnen, maar dat was buiten Netflix gerekend...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is heel wat gezegd en geschreven over het einde van (het derde seizoen van) Manifest. Dit niet in het minst omdat NBC bekend maakte dat er geen vervolg meer zou verschijnen. Dat was echter buiten streamingdienst Netflix gerekend.

Fans van de serie Manifest komen in november eindelijk te weten hoe het verhaal verder gaat na de tragische dood van Grace. Het zag er evenwel lange tijd naar uit dat we op haar dood nooit een antwoord zouden krijgen. NBC besloot namelijk om na afloop van het derde seizoen de stekker uit het project te trekken. Netflix zag dat toch even anders en kondigde nog een extra seizoen aan bestaande uit nog eens 20 gloednieuwe afleveringen.

2 jaar
Voor het vierde en definitief laatste seizoen geldt dat er een tijdssprong wordt gemaakt van 2 jaar na afloop van het derde seizoen. Voor het finale seizoen geldt dat ze niet in één keer volledig toe zal worden gevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. In plaats daarvan verschijnen slechts de eerste 10 afleveringen op 10 november.

Dat NBC er na amper drie seizoenen voor koos om de stekker uit Manifest te trekken was op z'n minst verrassend te noemen. Dit niet in het minst omdat de maker van de serie, namelijk Jeff Rake zich eerder al had laten ontglippen dat hij het verhaal wou uitspreiden over zes seizoenen. Het laatste seizoen van 20 afleveringen moet nu voldoende zijn om de show een waardig einde te geven. Dat gaat volgens de maker ook zeker lukken.

Benieuwd hoe het verhaal van Manifest verder gaat? De eerste 10 afleveringen van het laatste seizoen zijn te streamen op Netflix vanaf 10 november 2022!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The CW (Riverdale, The Flash) gaat flink op de schop, met focus op goedkoper
Series / Nieuws

The CW (Riverdale, The Flash) gaat flink op de schop, met focus op goedkoper

Na de overname van Nexstar gaat het netwerk een geheel andere kant op.

Deze maand ging The CW flink op de schop. Meer dan 75% van het netwerk is nu in handen van Nexstar Media Group, en dat precies tijdens het pitchseizoen waarin nieuwe scripts worden opgekocht om te produceren. En direct blijkt al dat Nexstar de toekomst van The CW heel anders, en vooral goedkoper(!), voor zich ziet.

Op 15 augustus deelde de directie mede dat The CW onder de nieuwe eigenaar zou inzetten op bredere en goedkopere programmering met als doel het netwerk winstgevend te maken tegen 2025.

Op het gebied van originele gescripte content is het netwerk van plan om, naast de kenmerkende genreshows en tienersoaps van The CW, meer sitcoms en komedieseries te gaan maken. De bekende genreshows van The CW blijven dus gelukkig bestaan, maar zullen wel een stuk minder groot deel gaan vormen van het aanbod. Wees dus niet bang, dit houdt niet direct in dat bestaande series zullen worden geschrapt.

De redenen achter de koerswijzigingen
De nieuwe programmeringsstrategie van het netwerk is erop gericht om de oudere doelgroep, die over het algemeen naar het netwerk kijkt, beter te bedienen en de doelgroep uit te breiden. Veel shows van het netwerk richten zich namelijk op tieners, terwijl de gemiddelde kijker van The CW 58 jaar oud is.

Deze koers zal in ieder geval worden aangehouden voor het seizoen 2022-23, aangezien de overgrote meerderheid van de programmering daarvoor al besproken is. Daarna zal Nexstar "de optie hebben om het partnerschap te verlengen", zo stelt de directie van The CW.

Na de overname door Nexstar behielden de vorige eigenaars Paramount Global en Warner Bros Discovery elk 12,5%. Hiervoor hadden zij elk 50% van het netwerk in hun portefeuille. Hun op uitzendingen gerichte studio's, respectievelijk CBS Studios en Warner Bros TV, zijn tot op heden de exclusieve leveranciers geweest van gescripte series van The CW.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk echte recensies van 'Lord of the Rings: The Rings of Power'!
Series / Featured

Eindelijk echte recensies van 'Lord of the Rings: The Rings of Power'!

Lord of the Rings: The Rings of Power blijkt een succes, een waardevolle gok.

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat bijna van start. Voor die tijd durfde Prime Video het al aan om critici hun recensie te laten vrijgeven. Meestal is dat een goed teken en dat blijkt ook nu te kloppen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt namelijk een geslaagd project te zijn. Als het op de mening van critici aankomt tenminste. Hieronder doen we een greep uit de vele recensies. The Lord of the Rings: The Rings of Power zie je vanaf 2 september.

De recensies
The Lord of the Rings: The Rings of Power krijgt hieronder z'n eerste reviews:

The News-Herald: "Gedurende twee uur - beiden mooi geregisseerd door de getalenteerde J.A. Bayona (The Impossible, A Monster Calls) - is The Rings of Power intrigerend, maar niet helemaal meeslepend."

The Lamplight Review: "De term cinematisch wordt flink rondgestrooid in recensies, maar Prime Video heeft daadwerkelijk een adembenemende, cinematisch visuele ervaring geleverd die deze titel waard is."

Digital Spy: "Bijvoeglijke naamwoorden als 'gedurfd' en 'ambitieus' zijn passend voor de koers van deze franchise en echt passend voor wat we tot nu toe gezien hebben op deze serie. Het is er een die het verdient op het grote scherm gezien te worden en niet op je telefoon."

The Cleveland Plain Dealer: "Debuterend showrunners J.D. Payne en Patrick McKay volgen het voorbeeld van Tolkien door een grootse en meeslepende wereld te scheppen met rijke verhalen en sterke personages die telkens weer ongelofelijke kansen moeten overkomen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe serie 'Partner Track' knalt de Netflix top 10 binnen
Series / Nieuws

Gloednieuwe serie 'Partner Track' knalt de Netflix top 10 binnen

In geen tijd is de gloednieuwe dramareeks ontzettend populair geworden op 's werelds grootste streamingdienst...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er werd stiekem best wel wat verwacht van de gloednieuwe dramaserie Partner Track. De reek lijkt die verwachtingen inmiddels ook meer dan in te lossen. Ze schiet dan ook de Netflix top 10 binnen.

Partner Track vertelt het verhaal van advocate Ingrid Yun en werd vorige week toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. Op moment van schrijven staat ze al op de derde plaats in de top 10 van Netflix. Dat betekent dat ze de positie net achter de populaire serie The Sandman inneemt.

Zoals bekend is het zo dat Netflix geen concrete kijkcijfers bekend maakt. Toch mag het duidelijk zijn dat de reeks uitstekend wordt bekeken. Zo getuigen ook de vele reacties die te lezen vallen op social media.

16,66 miljoen uur
Het enige dat we wel weten is dat Partner Track tijdens de eerste week zomaar even 16,66 miljoen uur is bekeken. Dat is (zeker voor een dramaserie) toch vrij indrukwekkend.

Heb je zelf nog helemaal niets gezien van deze gloednieuwe dramaserie en ben je benieuwd of het mogelijks ook iets kan zijn voor jou? Dan kan de hieronder terug te vinden trailer je daar wellicht meer duidelijkheid over verschaffen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'Rick and Morty' krikken tempo op, werken nu al aan seizoen 8
Series / Nieuws

Makers 'Rick and Morty' krikken tempo op, werken nu al aan seizoen 8

Ondanks dat het nieuwe seizoen volgende week uitkomt, zijn de makers al ver vooruit aan het werken.

Over ongeveer een week komt het zesde seizoen van Rick and Morty uit op Adult Swim, maar dat weerhoudt de makers van de serie er niet van om flink vooruit te werken. Een producer heeft onlangs onthuld dat er al werk wordt verzet voor niet alleen seizoen 7, maar ook al voor seizoen 8!

Voorafgaand aan de première van Rick and Morty seizoen 6 hebben fans nu een update gekregen over de voortgang van seizoen 7, maar in een recent interview met Inverse onthulden showrunner Scott Marder en producent James Siciliano dat het werk aan seizoen 8 al is begonnen.

Toen werd aangekondigd dat Rick and Morty werd opgepakt voor zeventig extra afleveringen rondom de release van het vierde seizoen van de serie, kwam de vraag of de hoge werkdruk niet zou leiden tot een langere wachttijd tussen nieuwe seizoenen. Mede hierdoor was er voor het team werk aan de winkel, en hebben ze nu een strak werkschema.

Wat weten we al van seizoen 7 en 8?
Terwijl seizoen 8 nu besproken wordt in de writer's room, is seizoen 7 al verhuisd naar het volgende stadium van productie. Vanaf nu hopen de makers het schema aan te kunnen houden om één nieuw seizoen per jaar te kunnen aanbieden.

Op 4 september zal eerst het zesde seizoen starten op Adult Swim. Over de rest van de seizoenen is qua releasedata nog niks bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage in 'The Lord of the Rings' is heel anders
Series / Nieuws

Dit personage in 'The Lord of the Rings' is heel anders

Galadriel uit The Lord of the Rings is heel anders in de prequelserie The Rings of Power.

Het duurt nu niet lang meer voordat The Lord of the Rings: The Rings of Power verschijnt. In een interview heeft Galadriel-actrice Morfydd Clark verteld hoe haar personage anders is in de serie.

Galadriel-actrice Morfydd Clark was verrast door de manier waarop haar personage geschreven is voor The Rings of Power. Natuurlijk kennen we Galadriel als een elf uit de The Lord of the Rings-films en The Hobbit, maar The Rings of Power vindt plaats in de Second Age van Middle-Earth.

Galadriel in The Rings of Power
In gesprek met ComicBook.com zei Clark het volgende over Galadriel in The Rings of Power:

"Ze verraste me zeker want ik dacht een fan te zijn. Ik had The Hobbit en Lord of the Rings gelezen, de films gezien, maar ik had geen idee over de First en Second Age. Het was erg interessant om al dit nieuws te leren over de wereld waar ik van houd. Ik denk dat het boeiend is dat ze in conflict is en zoveel meemaakt, want ik heb het idee dat de mensen die net zo rustig en kalm zijn als Galadriel... vaak een hoop mee hebben gemaakt. Het was leuk om met tegenstellingen te werken, snap je? Hoe ver kan ze gaan van wat we weten dat ze zal worden?"

Het duurt nog maar enkele dagen voordat we zelf Galadriel in actie kunnen zien. De eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power staan vrijdag 2 september op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-fans zijn bang voor lot van favoriet personage
Series / Nieuws

'Stranger Things'-fans zijn bang voor lot van favoriet personage

Krijgen we een verrassing van formaat in het vijfde en laatste seizoen van de reeks?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Stranger Things kan rekenen op een ongelofelijke fanbase. Zoveel mag duidelijk zijn. Voor heel wat van deze fans geldt dat ze ook een band hebben opgebouwd met de vaste personages in de serie. Het zou echter zomaar kunnen dat één van deze personages een tragisch einde zal kennen...

De fans maken zich in het bijzonder zorgen over het lot van Will Byers in het vijfde en laatste seizoen van de reeks. Ondanks het feit dat hij vanaf de start natuurlijk een belangrijk personage is geweest moet het gezegd dat alles wijst in de richting van een vertrek van het geliefde personage.

Belangrijke rol
Andere fans van de reeks hebben ondertussen via social media gereageerd op het schokkende nieuws door te stellen dat zij er maar weinig geloof aan hechten. Er zijn zelfs fans die aangeven dat Will een zeer belangrijke rol zal krijgen in het vijfde seizoen en dat hij met absolute zekerheid het einde van de reeks zal halen.

Wie gelijk zal krijgen zal uiteindelijk nog moeten blijken wanneer deze geweldige serie ten einde komt. Heb je nog niets gezien van deze fijne reeks, maar wil je er toch graag mee aan de slag gaan vooraleer het vijfde deel verschijnt? Dat is uiteraard geen probleem. Stranger Things is in Nederland en België immers te streamen op streamindienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Conflict ligt op de loer in 'House of the Dragon' aflevering 3
Series / Nieuws

Conflict ligt op de loer in 'House of the Dragon' aflevering 3

De House of the Dragon aflevering 3 preview laat zien wat we van de aankomende aflevering kunnen verwachten.

De eerste twee afleveringen van House of the Dragon zitten erop, en fans moeten nog enkele dagen wachten voordat ze erachter komen hoe het nu al spannende verhaal verder gaat. Check hier alvast een preview.

Aan het einde van aflevering 2 van House of the Dragon maakte koning Viserys Targaryen het controversiële besluit om met Alicent Hightower te gaan trouwen. Dat viel niet in de smaak van zijn bondgenoot Corlys Velaryon, maar ook bij zijn dochter en erfgenaam Rhaenyra leek het nieuws niet goed te vallen.

House of the Dragon aflevering 3
De preview van House of the Dragon aflevering 3 laat zien dat niet alleen Viserys' keuze om Alicent Hightower te trouwen in twijfel getrokken gaat worden, maar ook het besluit van de koning om zijn Rhaenyra erfgenaam te maken.

Wanneer Alicent een zoon krijgt, wil het hele rijk namelijk dat dit de toekomstige koning wordt. Maar is Viserys zo makkelijk om te praten?

Verder lijkt het conflict bij de Stepstones, waar Daemon Targaryen en Corlys Velaryon strijd leveren tegen de Crab Feeder en zijn mannen, deze aflevering te escaleren. Aan het einde van de preview zien we een battle en natuurlijk het bloedhete vuur van een draak...

Aflevering 3 van House of the Dragon staat aanstaande maandag 5 september op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Extraordinary Attorney Woo'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Extraordinary Attorney Woo'

Opmerkelijke serie over lieflijke advocate Woo Young-woo met een autistische stoornis.

Regie: Yu In-sik | Cast: Eun-bin Park (Woo Young-woo), Tae-oh Kang (Lee Joon Ho), Kang Ki-young (Jung Myung Seok), Yoon-kyeong Ha (Choi Soo Yeon), Jeon Bae-soo (Woo Gwan Ho) e.a. | Aantal afleveringen: 16 | Speelduur: 64-83 minuten | Jaar: 2022

Extraordinary Attorney Woo vertelt het verhaal van Woo Young-woo, een jonge vrouw met een stoornis op het autismespectrum die als advocate gaat werken. Haar hoge intelligentie komt daarbij goed van pas, waardoor het woord 'extraordinary' betrekking kan hebben zowel op haar intellectuele vermogen als op haar autismegerelateerde gedrag. Het is echter een gewaagde keuze van de makers om deze eigenschappen te combineren, omdat ze hiermee riskeren bij te dragen aan de vooroordelen over autisme.

De strekking van iemand met autisme die ongewoon intelligent is, klinkt namelijk erg bekend. We kennen het vooral van de film Rain Man, die veel kritiek heeft gekregen voor het creëren van dit vooroordeel. Sindsdien is het woord 'spectrum' gangbaarder, om duidelijk te maken dat er grote verschillen kunnen zijn tussen mensen met deze diagnose, maar helaas laten vooroordelen zich maar moeilijk bevechten.

Dat gezegd hebbende: het komt natuurlijk wel voor dat autisme en hoge intelligentie samengaan. Wat mensen maar moeilijk lijken te begrijpen, is dat het voor iedereen anders is. Laten zien dat het anders kan, dat je ook compleet kunt afwijken van het beeld dat mensen van je hebben "“ omdat je een individu bent en geen diagnose op pootjes "“ kan ertoe leiden dat mensen zich volledig tegen dat vooroordeel keren. Een kafkaësk probleem: het weerleggen van vooroordelen creëert nieuwe vooroordelen. Het probleem is dan ook niet zozeer dat mensen vooroordelen hebben, maar dat ze zich erin vastbijten.

Wie een stoornis, ziekte of handicap heeft "“ in welk spectrum ook "“ weet hoe lastig het is om positieve vooroordelen te weerleggen. Juist mensen met goede bedoelingen zijn moeilijk aanspreekbaar op hun gedrag wanneer ze iemand overmatig bemoedigend en betuttelend benaderen, en reageren algauw verontwaardigd wanneer je ze verbetert. Men verwacht immers algauw de hemel in te worden geprezen voor aandacht voor iemands diagnose en kan dan ook maar moeilijk accepteren dat de aangeboden hulp niet wordt gewaardeerd, ook al is er nooit om hulp gevraagd. Dit is iets wat de personages in Extraordinary Attorney Woo nou juist niet doen.

De mensen in de directe omgeving van Young-woo zijn allemaal behoorlijk begripvol voor haar situatie, op het onrealistische af. Wel zorgt dit voor een liefdevol tintje en laat de serie zien hoe het beter kan. Diverse aspecten van leven met een handicap worden door Young-woo besproken en haar collega's nemen dat zonder al te veel protest aan. Er zijn helaas wel een paar missers, zoals het denigrerende applaus dat de advocate krijgt na het winnen van haar eerste zaak, of het wegwuiven van een vermeende zelfmoordpoging. Deze incidenten zijn opvallend misplaatst als de intentie van de serie maatschappelijke bewustwording is.

Maar over het geheel genomen is Extraordinary Attorney Woo een zeer goed bekijkbare serie. De buitengewone advocate beweegt zich als een soort Amélie Poulain charmant onhandig door een mild overbelicht bij vlagen feeëriek Zuid-Korea. De sprookjesachtige sfeer wordt extra aangezet doordat er te pas en te onpas fraai geanimeerde walvissen door de lucht of regenplassen zwemmen; Young-woo is geobsedeerd door deze dieren en overspoelt anderen graag met feitjes erover. Het toevoegen van walvissen lijkt misschien een vreemde zet, maar is een goede uiting van het lieflijke kinderlijke karakter van Young-woo en geeft haar creatieve manier van denken goed weer.

Een beetje overdadig is de tuttige muziek die soms zodanig aanzwelt dat de serie er wat door soapachtig aanvoelt. In combinatie met de walvisanimatie wordt het dan net te kinderachtig en gaat de serieuze lading van deze advocatenserie met soms heftige inhoud jammerlijk verloren. Maar misschien is de toon met opzet onrealistisch, om duidelijk te maken dat dit geen informatieve serie over autisme is. Wellicht moeten we Extraordinary Attorney Woo vooral zien als een fantasievol drama over een jonge vrouw die heel bijzonder is, en toevallig een stoornis in het autismespectrum heeft.

★★★☆☆

Extraordinairy Attorney Woo is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In MCU Phase 5 keert dit 'Hawkeye'-personage terug (en meer)!
Series / Nieuws

In MCU Phase 5 keert dit 'Hawkeye'-personage terug (en meer)!

Op de website Disney Latino stond het personage in een langer lijstje met personages die zullen terugkeren voor meer.

Voor het geval men zich zou afvragen of Hailee Steinfeld's Kate Bishop zou terugkeren naar het Marvel Cinematic Universe, heeft de website Disney Latino antwoorden paraat. Na haar debuut in de Disney Plus-serie Hawkeye zal zij namelijk officieel terugkeren in de MCU Phase 5!

De onthulling kwam aan het licht op de website Disney Latino, waarin Kate wordt genoemd in een artikel genaamd '5 Marvel superhelden die je moet kennen voordat je Phase 5 van het MCU ziet'.

Lees hier de hele vermelding: "Kate Bishop, een personage gespeeld door actrice Hailee Steinfeld, werd aan het publiek geïntroduceerd in de 'Hawkeye'-serie en is een van de leden van de Young Avengers in de stripboeken. De jonge vrouw is een bewonderaarster van Clint Barton/ 'Hawkeye' (Jeremy Renner) en besluit in zijn voetsporen te treden. Naast boogschutter is Kate ook een uitstekende vechter, met kennis van verschillende vechtsporten, en een uitstekende schermer."

Welke personages komen er verder terug in Phase 5?
Van veel van de andere helden, die werden genoemd in het artikel, wisten we al dat ze naar Phase Five zouden komen, zoals Alaqua Cox's Maya Lopez voor de Disney Plus-show Echo, en Iman Vellani's Kamala Khan, waarvan we weten dat ze zal verschijnen in de aankomende Captain Marvel-film, The Marvels.

Ook zal Charlie Cox' Matt Murdock te zien zijn, die zal debuteren in de show She-Hulk: Attorney at Law en zijn eigen Disney Plus-serie Daredevil zal leiden. Verder zal ook Dominique Thorn's Riri Williams opduiken, die haar debuut zal maken in Black Panther: Wakanda Forever (de laatste film van Phase Four) en haar eigen Disney Plus-serie krijgt, genaamd Ironheart.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Releasedatum 'Star Wars: The Bad Batch' op hilarische wijze onthuld
Series / Nieuws

Releasedatum 'Star Wars: The Bad Batch' op hilarische wijze onthuld

Normaal komt een releasedatum uit met een teaser en een hoop spektakel, maar zo kan het dus ook...

Een Star Wars-fan op Reddit is misschien op de meest onverwachte en hilarische wijze achter de premièredatum gekomen van het tweede seizoen van Star Wars: The Bad Batch.

The Bad Batch kwam vorig jaar uit op Disney+ en is het verhaal van wat in feite de 'speciale' troepen van het kloonleger van de Republiek zijn. Ze worden echter beschouwd als defecte klonen, vandaar hun bijnaam, 'The Bad Batch'.

Disney kondigde vorig jaar aan dat de geanimeerde spin-off van Clone Wars een tweede seizoen zou krijgen. De show was een hit onder de fans en bleek zo populair dat een tweede seizoen al groen licht kreeg voor seizoen 1 was afgelopen.

Netjes vragen loont
Waarschijnlijk stond er een grote aankondiging van Disney gepland voor de releasedatum van seizoen 2, maar helaas heeft een fan die plannen in het water laten vallen. Hij kreeg, na netjes vragen, de releasedatum in de schoot geworpen van Disneys eigen klantenservice.

Zie hieronder de behulpzaamheid van Sherry Mae E. met het delen van de informatie:



Op 28 september zal de serie dus te streamen zijn op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult alvast 42 (!) films voor de rest van dit jaar
Films / Featured

Netflix onthult alvast 42 (!) films voor de rest van dit jaar

Netflix laat zijn aanbod helemaal uit z'n voegen barsten in de komende paar maanden van 2022.

Netflix kwam vandaag alvast met een preview van alle films die de streamingdienst nieuw toevoegt in de komende paar maanden. En dat zijn er erg veel! We zetten het overzicht voor je op een rij.

Het worden een paar drukke maanden, dus we duiken er zo in. September brengt je in elk geval 11 Netflix Original Films, oktober 10, november weer 11 en december 10. Daarmee zijn er alvast 42 (!) films aangekondigd, voor velen bekend als het getal dat staat voor het antwoord op het leven, het universum en de rest.

Wat zijn de highlights?
Voordat we in het complete overzicht duiken, zetten we wat highlights voor je op een rij. Beginnend in september valt in elk geval de film Blonde op, een ultra-expliciete film over het leven van Marilyn Monroe. Voor oktober zijn er twee titels die meteen in het oog springen: The School for Good and Evil (Netflix-poging tot een grote franchise vol fantasy) en het gedurfde oorlogsdrama All Quiet on the Western Front. November is de maand waarin Enola Holmes weer terug is, en december brengt ons het opvallende Glass Onion van Daniel Craig.

SEPTEMBER
1 september - Love in the Villa (romcom)
1 september - Fenced In (komedie)
2 september - Ivy + Bean, Ivy + Bean: The Ghost That Had to Go & Ivy + Bean: Doomed to Dance (voor het hele gezin)
8 september - The Anthrax Attacks (documentaire)
9 september - End of the Road (actie, thriller)
16 september - Drifting Home (anime)
16 september - Do Revenge (komedie)
23 september - Lou (actie, thriller)
23 september - Jazzman's Blues (drama)
23 september - Athena (actie)
28 september - Blonde (drama)

OKTOBER
5 oktober - Mr. Harrigan's Phone (thriller)
7 oktober - Luckiest Girl Alive (thriller)
7 oktober - The Redeem Team (documentaire)
14 oktober - The Curse of Bridge Hollow (voor het hele gezin)
19 oktober - The School for Good and Evil (voor het hele gezin)
21 oktober - Descendant (documentaire)
26 oktober - The Good Nurse (drama)
28 oktober - All Quiet on the Western Front (drama)
28 oktober - Wendell & Wild (voor het hele gezin)
Oktober - 20th Century Girl (romantisch)

NOVEMBER
4 november - Enola Holmes 2 (mysterie, avontuur)
10 november - Falling for Christmas (romcom)
11 november - Capturing the Killer Nurse (documentaire)
11 november - Is That Black Enough for You?!? (documentaire)
16 november - In Her Hands (documentaire)
17 november - Christmas With You (romcom)
18 november - Slumberland (voor het hele gezin)
23 november - The Swimmers (voor het hele gezin)
24 november - The Noel Diary (romantisch, drama)
November - Monica, O My Darling (thriller)
November - My Father's Dragon (voor het hele gezin)

DECEMBER
2 december - Scrooge: A Christmas Carol (voor het hele gezin)
9 december - Guillermo del Toro's Pinocchio (voor het hele gezin)
16 december - The Volcano: Rescue from Whakaari (documentaire)
16 december - BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths (drama)
20 december - The Seven Deadly Sins: Grudge of Edinburgh Part 1 (anime)
23 december - Glass Onion: A Knives Out Mystery (mysterie)
25 december - Roald Dahl's Matilda The Musical (voor het hele gezin)
30 december - White Noise (drama)
December - Lady Chatterley's Lover (romantisch)
December - The Wonder (drama)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 8 streamingfilms wil je sowieso niet missen in september
Films / Featured

Deze 8 streamingfilms wil je sowieso niet missen in september

We zetten de tofste, grootste of meest opvallende films in september op een rij.

September is een bomvolle maand, met tientallen films die alvast zijn aangekondigd door alle grote streamingdiensten die concurreren om onze aandacht. We zetten daarom een lijstje op een rij van streamingfilms die je niet wil missen.

VANAF 1 SEPTEMBER OP NETFLIX
NOW YOU SEE ME: Een FBI-team raakt in een spel van kat-en-muis verwikkeld met een superteam van 's werelds beste illusionisten.

VANAF 2 SEPTEMBER OP HBO MAX
ELVIS: Deze film vertelt het verhaal van Elvis Presley door de ogen van z'n manager, Tom Parker. We zien de complexe band tussen de twee en natuurlijk ook hoe hij een superster werd!

VANAF 5 SEPTEMBER OP PRIME VIDEO
LICORICE PIZZA: Alana Kane en Gary Valentine groeien op in de jaren zeventig in de San Fernando Valley en worden smoorverliefd op elkaar. 8 sep disney+

VANAF 8 SEPTEMBER OP DISNEY+
PINOCCHIO: Het welbekende verhaal van de houten marionet die ervan droomde om een echt jongetje te worden. Geregisseerd door Robert Zemeckes.

VANAF 8 SEPTEMBER OP DISNEY+
THOR: LOVE AND THUNDER: Vierde avontuur van Thor, die we hierin zien jagen op de kwaadaardige Gorr the God Butcher. Bijgestaan door de nieuwe heldin Jane Foster, die nu ook superkrachten heeft.

VANAF 19 SEPTEMBER OP PRIME VIDEO
EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE: Evelyn wordt het net iets teveel. Daarop verscheurt het universum in een oneindig aantal universa en is Evelyn alles tegelijk.

VANAF 25 SEPTEMBER OP NETFLIX
RED: Een gepensioneerd CIA-agent probeert te daten, maar dat loopt compleet mis, waardoor hij achternagejaagd wordt door een moordenaar.

VANAF 28 SEPTEMBER OP NETFLIX
BLONDE: Nu al controversieel! Het verhaal van Norma Jean Mortenson,ook wel Marilyn Monroe.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 6 series op Netflix, HBO Max, Disney+ en Prime Video wil je niet missen in september
Series / Featured

Deze 6 series op Netflix, HBO Max, Disney+ en Prime Video wil je niet missen in september

Netflix, HBO Max, Disney+ en Prime Video komen allemaal met toffe, niet te missen, series.

Elke maand blikken we vooruit op de series die je niet wil missen en naar de grootste streamingdiensten van dit moment komen: Netflix, HBO Max, Disney+ en Prime Video. Deze maand hebben we zes titels voor je.

VANAF 2 SEPTEMBER OP PRIME VIDEO
LORD OF THE RINGS: THE RINGS OF POWER: Dit meeslepende drama speelt zich af duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien's The Hobbit en The Lord of The Rings. Het neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Numenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.

VANAF 5 SEPTEMBER OP HBO MAX
RICK & MORTY (seizoen 6): RICK AND MORTY is de met Emmy® awards bekroonde comedyserie van Adult Swim waarin een gestoorde maar geniale geleerde zijn verlegen kleinzoon in afleveringen van een half uur het universum doorsleurt op allerlei bizar gevaarlijke avonturen. In seizoen zes gaan ze verder waar ze gebleven waren, ze zitten namelijk nog steeds in zak en as. Zal het ze lukken om zichzelf uit het slop te trekken en meer avonturen te beleven? Of zullen ze verzwolgen worden door een zee van pis? Wie zal het zeggen?! Pis! Familie! Intrige! Een stelletje dinosaurussen! Nog meer pis! Opnieuw een niet te missen seizoen van je favoriete serie.

VANAF 9 SEPTEMBER OP NETFLIX
Cobra Kai (seizoen 5): Tientallen jaren na het toernooi dat hun leven veranderde, ontbrandt de rivaliteit tussen Johnny en Daniel opnieuw in deze sequel op de 'Karate Kid'-films.

VANAF 16 SEPTEMBER OP NETFLIX
Fate: The Winx Saga (seizoen 2): Deze tieners zijn vastbesloten om hun toverkrachten te perfectioneren. Op de magische kostschool Alfea leren ze omgaan met rivaliteit, romantiek en het bovennatuurlijke.

VANAF 21 SEPTEMBER OP DISNEY+
Andor: In een gevaarlijk tijdperk betreedt Cassian Andor een pad dat van hem een rebellenheld zal maken

VANAF 28 SEPTEMBER OP DISNEY+
The Old Man: The Old Man gaat over Dan Chase, die tientallen jaren geleden ontsnapte aan de CIA en sindsdien een afgezonderd bestaan leidt. Wanneer een huurmoordenaar probeert Chase uit te schakelen, leert de oude agent dat hij, om zijn toekomst veilig te stellen, vrede moet zien te sluiten met zijn verleden. De assistent-directeur voor contraspionage van de FBI wordt opgeroepen om Chase te vinden vanwege zijn gecompliceerde verleden met de voortvluchtige.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max lanceert weer toffe series in september
Series / Featured

HBO Max lanceert weer toffe series in september

HBO Max voegt best wat nieuw materiaal toe aan zijn aanbod in september. Check hier wat we al weten!

Elke maand zetten we de nieuwe series op een rij die HBO Max toevoegt aan zijn aanbod. Deze maand hebben we drie titels voor je.

Hoewel er dus drie nieuwe series zijn, kunnen we natuurlijk zeggen dat House of the Dragon deze maand echt domineert!

VANAF 5 SEPTEMBER
RICK & MORTY (seizoen 6): RICK AND MORTY is de met Emmy® awards bekroonde comedyserie van Adult Swim waarin een gestoorde maar geniale geleerde zijn verlegen kleinzoon in afleveringen van een half uur het universum doorsleurt op allerlei bizar gevaarlijke avonturen. In seizoen zes gaan ze verder waar ze gebleven waren, ze zitten namelijk nog steeds in zak en as. Zal het ze lukken om zichzelf uit het slop te trekken en meer avonturen te beleven? Of zullen ze verzwolgen worden door een zee van pis? Wie zal het zeggen?! Pis! Familie! Intrige! Een stelletje dinosaurussen! Nog meer pis! Opnieuw een niet te missen seizoen van je favoriete serie.

VANAF 9 SEPTEMBER
DAMAGES (seizoen 1-5): De met Emmy® awards bekroonde serie DAMAGES, vertelt het verhaal van een afgestudeerde rechtenstudente die de protegé wordt van een procesadvocaat met veel aanzien. In de hoofdrollen Glenn Close, Rose Byrne en Tate Donovan.

VANAF 17 SEPTEMBER
LOS ESPOOKYS (seizoen 2): In seizoen twee wordt de charismatische LOS ESPOOKYS-leider en bloedfanaat Renaldo (Bernardo Velasco) achtervolgd door een schoonheidswedstrijdkoningin, terwijl Úrsula (Cassandra Ciangherotti) een oude bekende inschakelt om de politieke status-quo uit te dagen. Úrsula's zus Tati (Ana Fabrega) is pasgetrouwd en probeert met alle goede bedoelingen vorm te geven aan haar nieuwe leven, terwijl ze weer een opdracht heeft aangenomen. Renaldo's onheilspellende beste vriend Andrés (Julio Torres) vraagt zich af wat zijn plek in deze wereld is, nadat hij zijn innerlijke demonen (letterlijk) in de ogen heeft gekeken. Ondertussen zoekt Uncle Tico (Fred Armisen) een nieuw levensdoel, nu zij carrière is ontspoord. Met in de hoofdrollen Ana Fabrega, Julio Torres, Cassandra Ciangherotti, Bernardo Velasco en Fred Armisen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-slechterik zweert wraak in aankomend seizoen volgens Jamie Campell Bower
Series / Nieuws

'Stranger Things'-slechterik zweert wraak in aankomend seizoen volgens Jamie Campell Bower

Als je dacht dat hij verdwenen en verslagen was, heb je het goed mis.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zullen de meeste vast niet zijn ontgaan. De grote ontknoping aan het eind van seizoen vier van Stranger Things. Gedurende het seizoen waarin we de vijand hebben leren kennen stonden Eleven (Milly Bobby Brown) en Vecna (Jamie Cambell Bower) tegenover elkaar in de finale van het seizoen waarbij Vecna ogenschijnlijk werd verslagen.

Althans die impressie werd gewekt. Al gauw werd duidelijk dat Vecna niet bepaald verslagen was. In een recent interview vertelt de acteur Jamie Campbell Bower, die de rol van Vecna speelt, dat er achter de schermen al wat speelt. En dat er al wat geschreven wordt. Hij licht een tipje van de sluier op.

De chaos moet nog komen
De acteur benadrukt dat het verlies echt maar tijdelijk is. Vecna is woedend, verbolgen en zint op wraak. Er zal nog een hele hoop chaos en razernij van hem komen. Op dit moment is Vecna aan het herbouwen en ruikt hij bloed. De groep helden hebben een zeer grote vergissing begaan.

Jamie Campbell Bower weet nog niet precies wat er gaat gebeuren in seizoen vijf maar er wordt momenteel aan gewerkt. Hij denkt zelf dat er misschien wat gaat gebeuren tussen Will Byers (Noah Schnapp) en Vecna in dat zij een bepaalde connectie zullen vormen.

Het is nog even wachten op seizoen vijf van Stranger Things. Tot die tijd kijk je alle afleveringen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bordspel 'Cluedo' wordt een bijzondere serie
Series / Nieuws

Bordspel 'Cluedo' wordt een bijzondere serie

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een live-action film met Ryan Reynolds.

De Emmy-genomineerde schrijver, komiek en acteur Dewayne Perkins is ingehuurd als scenarist en uitvoerend producent van FOX-animatieserie Clue. De serie is gebaseerd op Hasbro's iconische bordspel (dat in de Verenigde Staten Clue wordt genoemd[/i]).

Tim Story )Fantastic Four) en Lynn Barrie zijn tevens uitvoerend producenten. Bento Box Entertainment zal dienst doen als de animatie-studio voor het project, dat geproduceerd wordt door Hasbro's eOne.

Weinig Clues
Er zijn nog geen verdere details onthuld over het verhaal van de animatieserie, maar het project staat in elk geval wel los van de reeds aangekondigde live-action film met Ryan Reynolds van 20th Century Studios. James Bobin zal die film regisseren.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Clue/Cluedo naar tv komt. Begin jaren '90 werden er in zowel Australië als Europa spellenshows gemaakt van het bordspel. Ook was er in de jaren '80 een succesvolle film met Tim Curry.

Het is nog onbekend wanneer we de animatieserie kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.