Tv-serie 'Galaxy Quest' in ontwikkeling

De sci-fi komedie uit 1999 naar televisie.

Bram de Groot, 22 april 2015 16:19

Volgens de website Deadline werkt Paramount Television aan een tv-versie gebaseerd op de film Galaxy Quest. De originele scriptschrijver Robert Gordon is aangesteld als uitvoerend producent en naar verwachting zal hij ook het script schrijven. Ook regisseur Dean Parisot en producent Mark Johnson zijn betrokken.
Het is onduidelijk welke insteek de serie krijgt. Het zou een vervolg kunnen zijn, maar ook een reboot. Ondanks dat er jarenlang werd gesproken over een vervolgfilm, is deze er nooit gekomen. Wel zijn er verschillende Galaxy Quest-comics verschenen, bijvoorbeeld het huidige 'Galaxy Quest: The Journey Continues'.

De film Galaxy Quest uit 1999 bevat rollen van onder meer Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell en Daryl Mitchell en gaat over een groep acteurs van de fictieve sf-avonturenshow Galaxy Quest. Zij belanden in de wereld van de buitenaardse Thermians, waardoor de wereld uit de tv-show opeens werkelijkheid wordt.

Bron: Deadline

Lees meer over: Galaxy Quest, 2016, Tim Allen, Sigourney Weaver, Tony Shalhoub, Sam Rockwell, Daryl Mitchell, Alan Rickman, 1999, paramount

Populair nieuws