search
'Call Me by Your Name'-regisseur krijgt peperdure topserie door neus geboord
Series / Nieuws

'Call Me by Your Name'-regisseur krijgt peperdure topserie door neus geboord

Het veelbelovende droomproject van filmmaker Luca Guadagnino is bij dezen van de baan.

Zijn nieuwe film Bones and All wordt lyrisch ontvangen op het filmfestival van Venetië, maar dat kan helaas het droomproject van regisseur Luca Guadagnino niet meer redden. Hij werkt sinds twee jaar aan een televisiebewerking van de beroemde roman Brideshead voor HBO en de BBC, maar zijn plannen bleken toch een tikkeltje te duur.

Twee jaar geleden onthulde de regisseur van Call Me by Your Name en Suspiria zijn plannen voor een uitgebreide televisiebewerking van Evelyn Waugh's beroemde roman. In totaal zou de serie, genaamd Brideshead Revisited, tien afleveringen worden. Deze zouden dan wel allemaal flink prijzig worden - 11 miljoen per aflevering, wel te verstaan.

Een sterrencast was al samengebracht voor de serie, met onder andere Cate Blanchett, Ralph Fiennes, Andrew Garfield en Rooney Mara. Voldoende voor een hitserie zou je zeggen, maar daar dachten de geldschieters anders over.

Op de plank gezet
Guadagnino en medeschrijver Benjamin Walters werkten achttien maanden aan de scripts, maar moeten die helaas op de plank leggen voor het moment. Guadagnino vertelde namelijk tegen Deadline dat het project nu in de wacht staat.

Guadagnino: "Ik had een geweldige cast, en ik had het geld nodig, en het geld dat ik nodig had was 110 miljoen dollar - 11 miljoen dollar per aflevering. Maar er was geen manier waarop we het voor elkaar konden krijgen. Ik zei tegen mezelf: 'Ik kan geen compromis sluiten. Het moet gedaan worden, zoals ik dat wil.'"

Hij vervolgde: "Ik wil tegen HBO en de BBC zeggen: 'Jongens, laten we het doen, we hebben nog steeds de scripts en de rechten.' Het is een heel dierbaar project voor mij… Het is vragen om een wonder op dit moment, waarschijnlijk... Maar ik geloof echt in wonderen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen