search

Ons nieuws van woensdag 7 september 2022

'The Queen's Gambit' beticht van seksisme en bedrog. Netflix schikt in zaak
Series / Nieuws

'The Queen's Gambit' beticht van seksisme en bedrog. Netflix schikt in zaak

Volgens de aanklager is het een zaak van leugens, verloochening en seksisme.

The Queen's Gambit is vooral bekend als degelijke dramaserie met Anja Taylor-Joy in de rol van schaakfenomeen Beth Harmon. In één van de afleveringen wordt door een commentator vertelt dat haar geslacht het enige is dat opmerkelijk is. En dat er een Nona Gaprindashvili bestaat maar die het nooit heeft opgenomen tegen mannen.

In eerder nieuws werd al bekend dat dit volgens Nona Gaprindashvili niet klopt en hierop een zaak tegen Netflix was gestart. Netflix heeft volgens de aanklagers bewust en ongegeneerd gelogen over de prestaties van Nona Gaprindashvili louter voor het creëren van goedkope sensatie en het verhogen van de drama.

Netflix schikt
Eerder werd al door Netflix gevraagd om de zaak te seponeren maar dit werd door een Amerikaanse rechter afgewezen. Deze vond dat Netflix handelde met roekeloze minachting voor historische nauwkeurigheid. Mede door het feit dat in de serie gerefereerd wordt aan echte personen, locaties en evenementen.

De schikking tussen Netflix en Nona Gaprindashvili is getroffen voor een onbekende regeling. De advocaat van Nona Gaprindashvili zegt blij te zijn dat de zaak eindelijk is opgelost. Het is niet de enige zaak in de reeks aanklachten tegen Netflix. Zo spande actrice Mo'Nique een zaak aan vanwege geslachts- en rassendiscriminatie betreffende financiële compensatie. Maar ook klaagden aandeelhouders Netflix aan vanwege het achterhouden van grote verliezen van abonnees in 2022.

Desalniettemin kijken naar The Queen's Gambit? Alle afleveringen vind je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe misdaadserie is groot succes op Netflix
Series / Nieuws

Nieuwe misdaadserie is groot succes op Netflix

Op gespecialiseerde websites zoals IMDB blijken kijkers nochtans net wat minder overtuigd te zijn...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorige week verscheen op Netflix de gloednieuwe komische misdaadserie Fakes. In eerste instantie stonden de verwachtingen rond de reeks niet bepaald hooggespannen, maar ze weet duidelijk vriend en vijand te verrassen.

De nieuwe serie Fakes vertelt het verhaal van twee tieners genaamd Zoe en Becca die een handel hebben opgezet in nep-ID's. Onder meer op Twitter zijn fans het er alvast met elkaar over eens dat de reeks er geweldig goed uitziet. De vraag naar een tweede seizoen klinkt dan ook steeds luider.

Tegenvallende scores
Ondanks het feit dat de berichten op onder meer Twitter dus zeer positief zijn moet het gezegd dat er op gespecialiseerde websites toch vooral teleurstellende scores vallen op te merken. Op IMDB bedraagt de score van de reeks momenteel dan ook slechts 6,4/10.

Het beste kan je dus wellicht voor jezelf oordelen wat je van deze gloednieuwe serie vindt. Ze is in ieder geval te bekijken op streamingdienst Netflix. Wil je graag eerst even een voorsmaakje krijgen? Geen probleem! Daar zorgt de trailer namelijk voor die je hieronder terug kan vinden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer van mysterieuze thriller 'Luckiest Girl Alive' met Mila Kunis
Films / Nieuws

Trailer van mysterieuze thriller 'Luckiest Girl Alive' met Mila Kunis

De mysterieuze thriller zal aan het begin van de maand oktober te zien zijn op Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Begin oktober verschijnt op Netflix de gloednieuwe mysterieuze thriller Luckiest Girl Alive. Ondertussen heeft de streamingdienst ook een trailer de wereld ingestuurd die alvast een voorsmaakje geeft van wat de film allemaal te bieden zal hebben.

Luckiest Girl Alive laat ons kennismaken met Ani FaNelli. Zij lijkt het allemaal goed voor mekaar te hebben. Als schrijfster heeft ze een mooie positie weten te bemachtigen bij een magazine en daarnaast kan ze zich de mooiste outfits veroorloven. Het sprookjeshuwelijk dat er zit aan te komen maakt het natuurlijk helemaal af.

Alles lijkt Ani dus voor de wind te gaan tot een regisseur van een misdaaddocumentaire haar plots benadert om haar versie te geven van een schokkend incident dat plaatsvond toen Ani nog een tiener was.

Roman van Jessica Knoll
Deze gloednieuwe film met actrice Mila Kunis in de hoofdrol is gebaseerd op de gelijknamige roman die op de markt werd gelanceerd door Jessica Knoll. Ze beweerde in eerste instantie dat het verhaal fictief was, maar later gaf de schrijfster toch toe dat ze ooit het slachtoffer was geworden van een groepsverkrachting.

De film Luckiest Girl Alive is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 7 oktober 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Détox'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Détox'

Twee nichtjes proberen dertig dagen lang zonder smartphone te leven.

Regie: Marie Jardillier | Cast: Manon Azem (Manon), Tiphaine Daviot (Léa), Charlotte de Turckheim (Mireille), Zinedine Soualem (Philippe), Oussama Kheddam (Gagan), Laurent Bateau (Bernard), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 31-35 minuten | Jaar: 2022

In de enigszins excentrieke komedieserie Détox beseffen de nichtjes en huisgenoten Léa en Manon dat ze volledig in beslag worden genomen door hun smartphones en sociale media. Ze besluiten hiervan af te kicken door mee te doen aan een dertig dagen durend detoxprogramma. Dat blijkt een soort strafkamp waar ze met lotgenoten worden gedwongen afstand te nemen van hun telefoon.

Détox drijft de spot met het huidige smartphone- en socialemediagebruik. De makers willen duidelijk laten zien dat het echte leven meer te bieden heeft en dat er weleens verassende dingen kunnen gebeuren als je eventjes helemaal offline gaat. Maar vrees niet, de personages krijgen aan het einde toch echt allemaal hun smartphone weer terug. De conclusie: volledig offline leven is anno 2022 vrijwel onmogelijk, maar een beetje minder kan echt geen kwaad.

Het plot zal dan ook voor velen herkenbaar zijn: wie is er tegenwoordig niet verknocht aan zijn smartphone? Sociale media zorgen voor een sociale druk die het levensgeluk niet altijd ten goede komt. Genoeg mensen zouden best wat willen minderen, maar slechts weinigen durven die de stap te zetten. In Détox wordt dus even het goede voorbeeld gegeven, wat de kijker wellicht aan het denken zet en zelfs doet volgen.

Het goede acteerwerk past bij de spottende toon van de serie. De cast lijkt goed op elkaar ingespeeld, waardoor Manon en Léa veel meer dan alleen huisgenoten en nichtjes zijn. Met name Tiphaine Daviot is geknipt voor de rol van Léa. Ze weet haar personage en de problemen waar ze mee kampt luchtig neer te zetten, waardoor de kijker zich ongetwijfeld in haar zal herkennen.

Ook Manon Azem is erg sterk. Haar personage heeft het nodige meegemaakt en doet zich een stuk stoerder en sterk voor dan ze is. Door haar onzekerheid komt haar zangcarrière niet echt van de grond, maar het blijkt een schot in de roos om de wereld haar ware zelf en haar psychologische littekens te tonen.

Détox combineert humor met de nodige levenslessen, wat zorgt voor een komedieserie die een goede balans vindt tussen luchtigheid en een serieuze moraal. Daarmee krijgt de kijker waar het hem om te doen is: tijdens het ontspannen na een drukke dag de bevestiging dat iedereen te maken heeft met dezelfde alledaagse problemen.

★★★☆☆

Détox is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnieuw een topactrice voor 'Star Wars'-serie 'The Acolyte'
Series / Nieuws

Opnieuw een topactrice voor 'Star Wars'-serie 'The Acolyte'

The Acolyte belooft een unieke serie te worden in de Star Wars-franchise.

Jodie Turner-Smith (Without Remorse, After Yang) is de nieuwste toevoeging aan de cast van Star Wars: The Acolyte, de nieuwe serie van Lucasfilm en Disney+.

We wisten al dat Amandla Stenberg de hoofdrol zou gaan spelen in de mysterieuze serie, maar daar komt dus nu eindelijk een naam bij. Verdere details over hun personages worden voorlopig nog geheimgehouden.

Showrunner van de serie is Leslye Headland. The Acolyte wordt omschreven als een mystery-thriller en zal voor het eerst in live-action het High Republic-tijdperk laten zien.

Een goede stap?
Het verhaal speelt zich enkel eeuwen vóór de Skywalker-saga af, dus er worden voor het eerst geen verwijzingen gedaan worden naar bekende verhaallijnen. Naar waarschijnlijkheid gaan we de laatste periode van het High Republic-tijdperk zien.

De opnames van Star Wars: The Acolyte beginnen dit najaar in Londen. Headland had eerder aangegeven dat klassieke martial arts-films als inspiratie voor de serie worden gebruikt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 aankomende HBO Max Originals die je nu wil zien
Series / Featured

3 aankomende HBO Max Originals die je nu wil zien

Deze 3 nieuwe series van HBO Max wil je nu zien en kan je niet op wachten.

HBO Max is nog niet zo lang beschikbaar in Nederland, maar zet wereldwijd al tijden in op enorme en grootse series. Niet gek, want we associëren HBO natuurlijk met sterke content.

Vandaag zetten we enkele toffe nieuwe series die eraan zitten te komen HBO Max voor je op een rij. Het gaat om drie spannende nieuwe series!

Drie aankomende HBO Max-series
Gremlins: Secrets of the Mogwai: In deze serie leren we hoe de tienjargie Sam Wing de jonge Mogwai Gizmo ontmoette. Samen met de straatdief Elle, onderneemt Sam met Gizmo een groots en gevaarlijk avontuur op het Chinese platteland.

Love and Death: De serie Love and Death heeft hoofdrollen voor Elizabeth Olsen en Jesse Plemons en draait om een waargebeurd verhaal in de jaren tachtig. Toen doodde de huisvrouw Candy Montgomery op gruwelijke wijze haar vriendin Betty Gore met een bijl.

Dune: The Sisterhood: Een spin-off van de film Dune, wederom aangevoerd door maker Denis Villeneuve die zich mag baseren op de boeken van schrijver Frank Herbert. Deze serie duikt dieper in het verhaal van de Bene Gesserit en hun plannen om een messias te maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Giancarlo Esposito hint naar rol in 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Giancarlo Esposito hint naar rol in 'The Mandalorian' seizoen 3

Moff Gideon-acteur Giancarlo Esposito hint naar de toekomst van zijn personage in The Mandalorian seizoen 3.

Dankzij het werk van Mando en Luke Skywalker zit The Mandalorian-schurk Moff Gideon eindelijk veilig weggestopt achter de tralies. Maar voor hoelang?

Moff Gideon-acteur Giancarlo Esposito hint ernaar dat Gideon grootse plannen heeft in het aankomende derde seizoen van The Mandalorian. Onlangs attendeerde hij een Fan Expo in Canada waar hij een hint gaf over de toekomst.

Esposito over Moff Gideon
Veel gaf hij niet weg, maar het is genoeg voor Gideon-fans om enthousiast te worden. Wanneer de interview het gesprek startte door "long live the Empire" te zeggen, zei Esposito het nog twee keer na.

Esposito zei vervolgens dat hij 'long live the Empire' niet zonder reden zei. Seizoen drie van The Mandalorian, "watch, watch, watch."

Geen een fan van The Mandalorian had het waarschijnlijk anders verwacht, maar Gideons rol in de serie lijkt verre van klaar te zijn.

The Mandalorian seizoen 3 moet begin volgend jaar ergens verschijnen. Binnenkort kunnen Star Wars-fans al genieten van het eerste seizoen van Andor.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Andor' getoond in nieuwe tv-spot
Series / Nieuws

'Andor' getoond in nieuwe tv-spot

De Star Wars-serie Andor komt eraan, dus kijk hier vast een kleine teaser.

Over enkele weken gaat de nieuwe Star Wars-serie Andor eindelijk van start. De marketingcampagne is natuurlijk al vol in gang, dus geniet hier van een korte teaser!

Andor is een prequel op Rogue One en volgt het verhaal van Cassian Andor en het begin van de opstand tegen de Empire. We weten al hoe het eindigt - voor zowel Cassian als de opstand - maar toch belooft het een spectaculair verhaal te worden.

Tv-spot Andor
In de tv-spot zien we de terugkeer van Saw Gerrera uit Rogue One. Ook zit er de nodige actie in, met TIE Fighters en alles wat Star Wars iconisch maakt.

Diego Luna keert terug als Cassian Andor. De serie wordt geleid door Tony Gilroy als maker en showrunner.

De première van Andor vindt plaats op 21 september op Disney Plus, wanneer de eerste drie afleveringen te zien zijn. De rest van het seizoen, dat uit twaalf afleveringen bestaat, is vervolgens wekelijks per aflevering te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Verhaal van Supergirl nog niet geheel afgelopen
Series / Nieuws

Gerucht: Verhaal van Supergirl nog niet geheel afgelopen

Elizabeth Tulloch, ster uit 'Superman & Lois', bindt er geen doekjes omheen om deze collega te introduceren.

Na zes seizoenen zat het voor Melissa Benoist erop als de heldin van Supergirl, maar mogelijk zien we haar nog terug. Elizabeth Tulloch, ster uit Superman & Lois, liet zich namelijk ontglippen dat een cameo van de Girl of Steel mogelijk in het verschiet ligt.

Melissa Benoist eindigde haar tijd als Kara Danvers na het zesde en laatste seizoen van Supergirl, hoewel ze in interviews liet weten dat ze open stond om terug te keren als het Meisje van Staal in de toekomst.

Nu lijkt het erop dat een cameo in Superman & Lois mogelijk op de agenda staat, als men het commentaar van Elizabeth Tulloch op Fan Expo Canada mag geloven.

Elizabeth Tulloch op de Fan Expo
De actrice van Lois Lane zei aldaar: "We hebben dat gerucht over haar komst naar de serie niet gehoord. Ze heeft wel expliciet interesse getoond om het te doen, en ik weet dat we graag weer met haar zouden werken, en Grant [Gustin] ook, en alle anderen."

Dus, terwijl de recente geruchten waar Tulloch naar verwijst misschien niet veel betekenen, klinkt het wel alsof Benoist interesse heeft getoond om Kara opnieuw te spelen. Wat Tyler Hoechlin, de acteur van Superman, betreft, hij deelde vooral veel lof over zijn oude tegenspeelster.

Hoechlin zei over Benoist: "Melissa is geweldig lief, ze is de beste. Ik denk dat ze geboren is om die rol te spelen. Ik had zoveel plezier met mijn gastrol in de show! … Ze is echt de beste."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bepalende 'Star Trek'-ster was bijna Captain America geweest?!
Series / Nieuws

Deze bepalende 'Star Trek'-ster was bijna Captain America geweest?!

Voor de acteur kwamen er twee totaal verschillende filmische universa langs op zijn carrièrepad.

Enkele jaren geleden was er behoorlijk veel stampij in de media wie Captain America zou gaan spelen in de MCU. Vele bekende namen deden auditie, maar een volledige lijst is nooit bekendgemaakt. Nu laat Ethan Peck, ook wel bekend als Spock, weten dat hij een van de kanshebbers was om de superheld te worden.

Voor de rol draaiden vele bekende acteurs mee in de competitie. Jensen Ackles was een populaire suggestie onder de fans, evenals acteurs als John Krasinski, Channing Tatum en Jon Hamm.

Een volledige lijst van namen die daadwerkelijk met Marvel Studios hebben gesproken over het spelen van Steve Rogers in Captain America: The First Avenger is nooit onthuld, maar we kunnen nu Ethan Peck tot hen rekenen.

Ethan Peck als de Captain
Hoewel de rol uiteindelijk naar Chris Evans zou gaan, bevestigde de ster uit Star Trek: Discovery en Star Trek: Strange New Worlds, waarin hij de bekende Spock speelt, dat hij een van de grote kanshebbers was. Dit onthulde de acteur op Atlanta's DragonCon.

Peck zei: "Ik heb een heleboel slechte en een paar goede [audities] gehad, denk ik. Maar zeker een aantal memorabele - ik zat in een kleiner aantal [acteurs] dat in aanmerking kwam voor Captain America vele jaren geleden, dat valt op."

Ook, zo verklapte hij: "… kwam ik dichtbij de rol van The Deep in 'The Boys'."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met mysterieuze Netflix-serie keert 'Drive'-regisseur terug naar zijn roots
Series / Trailer

Met mysterieuze Netflix-serie keert 'Drive'-regisseur terug naar zijn roots

Nicolas Winding Refn pakt uit bij Netflix met een spannende neo-noir, gevuld met mysteriën en neonlichten.

De afgelopen jaren wist Deense regisseur Nicolas Winding Refn door te breken in Hollywood met zijn gestileerde films Drive en The Neon Demon. Zijn liefde voor neon neemt hij weer mee terug naar zijn geboorteland met een nieuwe Netflix-serie over de onderwereld van Kopenhagen.

De regisseur werd in eerste instantie bekend met zijn Pusher-trilogie, die verhaalde over het criminele circuit in de Deense hoofdstad. Doordat de pandemie hem ervan weerhield om naar het buitenland te reizen voor internationale projecten, richtte Refn met de hulp van Netflix wederom zijn pijlen op Kopenhagen.

Het project heeft de titel Copenhagen Cowboy, en zal bestaan uit zes afleveringen. Omschreven als een 'poëtische neo-noir' zal de serie dit jaar op Venetië in première gaan en vervolgens zijn weg vinden naar VOD bij Netflix.

Waar zal de serie over gaan?
De officiële synopsis van Netflix voor de serie luidt: "'Copenhagen Cowboy' is een spannende, in neon gedrenkte noir-serie, die zes afleveringen duurt en de raadselachtige jonge heldin Miu volgt. Na een leven van slavernij en op de rand van een nieuw begin, doorkruist ze het onheilspellende landschap van Kopenhagens criminele onderwereld.

De synopsis gaat verder: "Op zoek naar gerechtigheid en wraak ontmoet ze haar aartsvijand, Rakel, en beginnen ze aan een odyssee door het natuurlijke en bovennatuurlijke. Het verleden transformeert en bepaalt uiteindelijk hun toekomst, als de twee vrouwen ontdekken dat ze niet alleen zijn - ze zijn met velen."

Bekijk hieronder de trailer van de serie!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Call Me by Your Name'-regisseur krijgt peperdure topserie door neus geboord
Series / Nieuws

'Call Me by Your Name'-regisseur krijgt peperdure topserie door neus geboord

Het veelbelovende droomproject van filmmaker Luca Guadagnino is bij dezen van de baan.

Zijn nieuwe film Bones and All wordt lyrisch ontvangen op het filmfestival van Venetië, maar dat kan helaas het droomproject van regisseur Luca Guadagnino niet meer redden. Hij werkt sinds twee jaar aan een televisiebewerking van de beroemde roman Brideshead voor HBO en de BBC, maar zijn plannen bleken toch een tikkeltje te duur.

Twee jaar geleden onthulde de regisseur van Call Me by Your Name en Suspiria zijn plannen voor een uitgebreide televisiebewerking van Evelyn Waugh's beroemde roman. In totaal zou de serie, genaamd Brideshead Revisited, tien afleveringen worden. Deze zouden dan wel allemaal flink prijzig worden - 11 miljoen per aflevering, wel te verstaan.

Een sterrencast was al samengebracht voor de serie, met onder andere Cate Blanchett, Ralph Fiennes, Andrew Garfield en Rooney Mara. Voldoende voor een hitserie zou je zeggen, maar daar dachten de geldschieters anders over.

Op de plank gezet
Guadagnino en medeschrijver Benjamin Walters werkten achttien maanden aan de scripts, maar moeten die helaas op de plank leggen voor het moment. Guadagnino vertelde namelijk tegen Deadline dat het project nu in de wacht staat.

Guadagnino: "Ik had een geweldige cast, en ik had het geld nodig, en het geld dat ik nodig had was 110 miljoen dollar - 11 miljoen dollar per aflevering. Maar er was geen manier waarop we het voor elkaar konden krijgen. Ik zei tegen mezelf: 'Ik kan geen compromis sluiten. Het moet gedaan worden, zoals ik dat wil.'"

Hij vervolgde: "Ik wil tegen HBO en de BBC zeggen: 'Jongens, laten we het doen, we hebben nog steeds de scripts en de rechten.' Het is een heel dierbaar project voor mij… Het is vragen om een wonder op dit moment, waarschijnlijk... Maar ik geloof echt in wonderen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de topseries, die terecht meerdere Emmy's hebben verdiend in 2022!
Series / Nieuws

Dit zijn de topseries, die terecht meerdere Emmy's hebben verdiend in 2022!

Netflix en HBO pakken beide vele Emmy's voor verscheidende topseries van het afgelopen jaar.

Tijdens de Creative Arts Emmy Awards van 2022 werd bepaald wat de beste series waren van het jaar, en de winnaars zijn stuk voor stuk uitzonderlijk goed. Bekijk hieronder wie er allemaal een begeerd beeldje mee naar huis mocht nemen!

De grootste competitie leek te gaan tussen HBO en Netflix, met elk series van topkwaliteit in de race. Stranger Things, Euphoria en The White Lotus speelden bij vele categorieën mee, en sleepten elk vijf eerbewijzen in de wacht.

Andere grote winnaars waren Squid Game, met in totaal vier prijzen, en verder Barry en Only Murders in the Building met elk drie prijzen.

Een mooie verrassing
Voor zijn gastrol in Only Murders in the Building mocht Nathan Lee zijn eerste Emmy opstrijken. Andere onderscheidingen voor gastrollen gingen naar Laurie Metcalf, Colman Domingo en Lee You-mi.

De volledige lijst is ondertussen online te vinden. De rest van de Emmy's worden dit jaar uitgereikt tijdens een televisie-uitzending op maandag 12 september.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.