search
Met mysterieuze Netflix-serie keert 'Drive'-regisseur terug naar zijn roots
Series / Trailer

Met mysterieuze Netflix-serie keert 'Drive'-regisseur terug naar zijn roots

Nicolas Winding Refn pakt uit bij Netflix met een spannende neo-noir, gevuld met mysteriën en neonlichten.

De afgelopen jaren wist Deense regisseur Nicolas Winding Refn door te breken in Hollywood met zijn gestileerde films Drive en The Neon Demon. Zijn liefde voor neon neemt hij weer mee terug naar zijn geboorteland met een nieuwe Netflix-serie over de onderwereld van Kopenhagen.

De regisseur werd in eerste instantie bekend met zijn Pusher-trilogie, die verhaalde over het criminele circuit in de Deense hoofdstad. Doordat de pandemie hem ervan weerhield om naar het buitenland te reizen voor internationale projecten, richtte Refn met de hulp van Netflix wederom zijn pijlen op Kopenhagen.

Het project heeft de titel Copenhagen Cowboy, en zal bestaan uit zes afleveringen. Omschreven als een 'poëtische neo-noir' zal de serie dit jaar op Venetië in première gaan en vervolgens zijn weg vinden naar VOD bij Netflix.

Waar zal de serie over gaan?
De officiële synopsis van Netflix voor de serie luidt: "'Copenhagen Cowboy' is een spannende, in neon gedrenkte noir-serie, die zes afleveringen duurt en de raadselachtige jonge heldin Miu volgt. Na een leven van slavernij en op de rand van een nieuw begin, doorkruist ze het onheilspellende landschap van Kopenhagens criminele onderwereld.

De synopsis gaat verder: "Op zoek naar gerechtigheid en wraak ontmoet ze haar aartsvijand, Rakel, en beginnen ze aan een odyssee door het natuurlijke en bovennatuurlijke. Het verleden transformeert en bepaalt uiteindelijk hun toekomst, als de twee vrouwen ontdekken dat ze niet alleen zijn - ze zijn met velen."

Bekijk hieronder de trailer van de serie!

Aanbevolen artikelen