Krijgt hitserie 'Lucifer' een spin-off?

Krijgt hitserie 'Lucifer' een spin-off?

Zou de franchise toch nog verder kunnen leven in de vorm van een spin-off?

Geoffrey Ketels, 9 september 2022 17:09

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Aan het einde van vorig jaar viel het (definitieve?) einde over de populaire serie Lucifer. Dat tot groot verdriet van de vele fans. Ondertussen klinkt de lokroep naar een spin-off steeds luider, maar hebben de producenten daar wel oren naar?
Ondanks het feit dat de reeks kon rekenen op een uitstekende populariteit ging het ze lang niet altijd voor de wind. In eerste instantie werd ze dan ook na amper drie seizoenen gecanceld door FOX. Het was uiteindelijk Netflix die in de bres sprong en ervoor zorgde dat er nog een vervolg verscheen.

Zes seizoenen
Uiteindelijk zou het zoals we allemaal weten niet bij een vierde seizoen alleen blijven. De populariteit van de reeks zorgde er immers voor dat Netflix er nog voor koos om een vijfde en een zesde seizoen op de wereld los te laten. Met dat zesde seizoen leek de franchise ten einde te komen... of toch niet?

In een interview liet co-showrunner Joe Henderson zich ontglippen dat er reeds discussies zijn geweest over het mogelijks verder kunnen zetten van de franchise. Echter gaf hij meteen ook aan dat de schrijvers zoveel mogelijkheden hebben verwerkt in de serie Lucifer dat spin-offs niet in één, twee, drie realiseerbaar zijn.

Toch moet het gezegd dat er eigenlijk nog best wel wat mogelijkheden voor het rapen liggen. Zo zouden de makers er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een spin-off te maken rond het leven van Amenadiel nu hij God is geworden.

Mocht er ooit een spin-off komen van de reeks lijkt het echter weinig waarschijnlijk dat deze er op korte termijn aan zit te komen. Voor het merendeel van de castleden geldt namelijk dat ze ondertussen druk in de weer zijn met andere projecten. Toch lijkt niets helemaal uitgesloten te zijn... dus wie weet!

Lees meer over: Lucifer, serie, series, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws