search

Ons nieuws van vrijdag 9 september 2022

Deze 7 series komen nieuw naar Netflix de komende week
Series / Featured

Deze 7 series komen nieuw naar Netflix de komende week

Netflix voegt weer flink wat nieuwe titels toe aan zijn grote aanbod.

7 nieuwe series kan je deze week zien op Netflix. Zoals je gewend zal zijn van ons, zetten we ook vandaag weer het nieuwe aanbod voor de komende dagen op een rij.

VANAF 21 SEPTEMBER
Iron Chef Mexico: In deze kookwedstrijd neemt aanstormend talent het op tegen drie van de beste Mexicaanse chef-koks om de mythische katana en de titel Legendary Chef te winnen.

Designing Miami: Voor Ray en Eilyn Jimenez, is het huwelijk en bedrijf een perfecte match. Ze herstijlen huizen voor rijke klantne in Miami.

VANAF 22 SEPTEMBER
Snabba Cash (seizoen 2): De levens van een ambitieuze zakenvrouw, een charmant bendelid en een tiener met problemen botsen tijdens een wanhopige en sinistere zoektocht naar rijkdom.

Thai Cave Rescue: Een team Thaise voetballertjes en hun assistent-coach raken gevangen in de Tham Luang-grot. Ze worden door een wereldwijde reddingspoging uit hun penibele situatie bevrijd.

VANAF 23 SEPTEMBER
The Girls at the Back: Nadat een van hen kanker blijkt te hebben, storten vijf vriendinnen zich tijdens hun jaarlijkse vakantie op de dingen die ze absoluut nog willen doen.

Jamtara - Sabka Number Ayega (seizoen 2): Een groepje jonge mannen heeft een lucratieve phishing-operatie, tot een corrupte politicus mee wil doen en een agent ertegen wil vechten.

VANAF 24 SEPTEMBER
Dynasty (seizoen 5): De Carringtons en Colby's vechten om het zeggenschap over hun fortuin en hun kinderen in deze eigentijdse remake van de klassieke primetime-soap.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende orcs in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Series / Nieuws

Indrukwekkende orcs in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

The Rings of Power-actrice Nazanin Boniadi geeft aan onder de indruk te zijn van de orcs in de serie.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is net begonnen en de eerste paar afleveringen staan online. Lees hier wat actrice Nazanin Boniadi vindt van de orcs in de serie.

Boniadi speelt het personage Bronwyn in The Rings of Power. In een interview met Comic Book omschrijft ze hoe het voelt om oog in oog te komen staan met een orc.

Boniadi over The Rings of Power
De orcs, die stuk voor stuk natuurlijk gewoon gespeeld worden door mensen, zien er namelijk zeer realistisch uit in hun kostuums op de set.

"Er is een geweldige scène in aflevering twee waar ik erg dankbaar om ben dat ik er onderdeel van uit mocht maken. Ik trainde er erg veel voor om genoeg kracht, conditie en stunttalenten te hebben. Maar om zo dicht bij een orc te komen, en de acteur die de orc speelt, ik moet zeggen, alle acteurs die orcs spelen, zolang achter de make-up tafel, ze konden de hele dag niet naar het toilet door hun kostuums, dus het is zeer, zeer uitdagend voor hen, en ook behoorlijk angstaanjagend. Ik bedoel, het is een zeer geloofwaardig kostuum en de make-up."

In nauw contact komen met orcs was eng voor Boniadi, maar het gaf haar ook een machtig gevoel. Ze wil niets verklappen, maar "er zit meer achter Bronwyn dan je zo ziet."

Nieuwe afleveringen van The Rings of Power verschijnen iedere vrijdag op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier hoopt 'Ahsoka'-actrice Rosario Dawson op
Series / Nieuws

Hier hoopt 'Ahsoka'-actrice Rosario Dawson op

Ahsoka-actrice Rosario Dawson hoopt haar serie verlengd wordt voor een tweede seizoen.

Veel is er nog niet bekend over het eerste seizoen van de Star Wars-serie Ahsoka, maar als het aan de actrice van het personage ligt stopt het avontuur niet al na één seizoen.

In een interview met The Hollywood Reporter heeft Ahsoka-actrice Rosario Dawson namelijk ervaringen gedeeld over haar tijd op de set. Ahsoka is overigens momenteel nog steeds bezig met filmen, wat nog enkele maanden kan duren.

Ahsoka seizoen 2
Dawson geeft aan "haar vingers te kruisen" voor een tweede seizoen. Net als Sabine Wren-actrice Natasha Liu Bordizzo vierde Dawson haar verjaardag tijdens het filmen van het project, en ze vonden het beiden hun beste verjaardagscadeau mogelijk.

"Maar het wordt nu al verdrietig omdat het bijna klaar is. Hopelijk krijgen we een sequel!"

Of een tweede seizoen van Ahsoka er ooit gaat komen, hangt van twee factoren af. Ten eerste moet seizoen 1 goed ontvangen worden, en ten tweede moet seizoen 1 niet afgesloten worden met een verhaal waar niet verder op gebouwd kan worden, uiteraard.

Ahsoka moet in 2023 op Disney Plus verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt hitserie 'Lucifer' een spin-off?
Series / Nieuws

Krijgt hitserie 'Lucifer' een spin-off?

Zou de franchise toch nog verder kunnen leven in de vorm van een spin-off?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aan het einde van vorig jaar viel het (definitieve?) einde over de populaire serie Lucifer. Dat tot groot verdriet van de vele fans. Ondertussen klinkt de lokroep naar een spin-off steeds luider, maar hebben de producenten daar wel oren naar?

Ondanks het feit dat de reeks kon rekenen op een uitstekende populariteit ging het ze lang niet altijd voor de wind. In eerste instantie werd ze dan ook na amper drie seizoenen gecanceld door FOX. Het was uiteindelijk Netflix die in de bres sprong en ervoor zorgde dat er nog een vervolg verscheen.

Zes seizoenen
Uiteindelijk zou het zoals we allemaal weten niet bij een vierde seizoen alleen blijven. De populariteit van de reeks zorgde er immers voor dat Netflix er nog voor koos om een vijfde en een zesde seizoen op de wereld los te laten. Met dat zesde seizoen leek de franchise ten einde te komen... of toch niet?

In een interview liet co-showrunner Joe Henderson zich ontglippen dat er reeds discussies zijn geweest over het mogelijks verder kunnen zetten van de franchise. Echter gaf hij meteen ook aan dat de schrijvers zoveel mogelijkheden hebben verwerkt in de serie Lucifer dat spin-offs niet in één, twee, drie realiseerbaar zijn.

Toch moet het gezegd dat er eigenlijk nog best wel wat mogelijkheden voor het rapen liggen. Zo zouden de makers er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een spin-off te maken rond het leven van Amenadiel nu hij God is geworden.

Mocht er ooit een spin-off komen van de reeks lijkt het echter weinig waarschijnlijk dat deze er op korte termijn aan zit te komen. Voor het merendeel van de castleden geldt namelijk dat ze ondertussen druk in de weer zijn met andere projecten. Toch lijkt niets helemaal uitgesloten te zijn... dus wie weet!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Disney-klassieker gaat nu écht eigen spin-off krijgen
Series / Nieuws

Deze Disney-klassieker gaat nu écht eigen spin-off krijgen

Na eeuwig uitstellen gaat de spin-off dan nu echt in productie, zo zegt de hoofdrolspeler.

Onze favoriete Disney-gladjanus Gaston, bekend uit Belle en het Beest, gaat dan eindelijk een eigen serie krijgen! De prequel van de Disney-klassieker heeft volwaardig groen licht gekregen, zo belooft acteur Luke Evans.

De klassieke tekenfilm uit 1991 werd in 2017 bewerkt tot een liveactionfilm door regisseur Bill Condon. In die film speelden Emma Watson als Belle en Dan Stevens als Beest, met natuurlijk Evans als haar opschepperige vrijer Gaston en Josh Gad als zijn sidekick LeFou.

De remake was een grote hit en haalde wereldwijd meer dan 1,2 miljard dollar op. Na Star Wars: The Last Jedi werd het de meest verdienende film van dat jaar. Logisch dan ook dat men al snel dacht aan een spin-off, genaamd Little Town.

Een prequel van Belle en het Beest
In maart 2020 werd aangekondigd dat een prequel voor het verhaal in in ontwikkeling was bij Disney+. In de serie zouden Gaston en LeFou de spotlight stelen en de wereld van Belle en Beest meer diepgang geven.

De show werd echter in februari van dit jaar voor onbepaalde tijd stopgezet als gevolg van creatieve problemen, evenals problemen met de planning en budgettering. Onlangs sprak Luke Evans met EW over het trage verloop van de opnames, maar hij kwam eindelijk met goed nieuws!

Evans: "[De serie] is in de wacht gezet. We willen er gewoon zeker van zijn dat het absoluut het beste is dat het kan zijn. Als dat betekent dat we een beetje langer moeten wachten om bepaalde stukken ervan te verfijnen, dan is dat wat we gaan doen… Op een bepaald punt in de nabije toekomst, zal het gebeuren."

Een releasedatum heeft Evans helaas nog niet kunnen beloven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sydney Sweeney (Euphoria) geeft het idee van 'sekssymbool' nieuwe vormen
Series / Nieuws

Sydney Sweeney (Euphoria) geeft het idee van 'sekssymbool' nieuwe vormen

De diepgang, die Sweeney weet te geven aan platte personages, is zeker bewonderenswaardig te noemen.

In Euphoria is er ruim voldoende drama, seks en drank te vinden, en Sydney Sweeney zit er middenin. Voor veel tieners neemt ze de plaats in van hedendaags sekssymbool, maar er schuilt meer achter de actrice als men goed kijkt. YouTube-kanaal The Take volgt Sweeney in haar slimme spel met haar eigen imago!

Syndey Sweeney is een rijzende ster, met veel dank aan haar rollen in Euphoria en The White Lotus. Beide series (en zijzelf) zijn overladen met prijzen, en sindsdien is Sweeney een bekend gezicht geworden in Hollywood.

Ook scoorde zij een rolletje in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood, en zal ze binnenkort ook te zien zijn in de film Madame Webb binnen Sony's Spider-Man Universe.

Sweeney als sekssymbool
De Amerikaanse actrice is in veel van haar rollen gemakkelijk te bestempelen als 'dom blondje', maar wie goed kijkt ziet dat er meer diepgang in haar spel zit dan men op het eerste gezicht zou denken.

YouTube-kanaal The Take wijdt een hele video aan Sweeney en haar intelligente wijze van het heruitvinden van het sekssymbool. Met haar eigen productiemaatschappij Fifty-Fifty Films zet zich tevens in voor betere representatie van vrouwen op beeld.

Waarschijnlijk gaan we nog veel van haar zien, en dan waarschijnlijk andere soorten rollen dan eerdere 'sekssymbolen' uit de filmgeschiedenis. Bekijk de video zelf hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Cars on the Road'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Cars on the Road'

Meer van hetzelfde, omdat we er geen genoeg van krijgen.

Regie: Brian Fee, Bobby Podesta, Steve Purcell | Cast (stemmen): Owen Wilson (Lightning McQueen), Larry the Cable Guy (Mater), Quinta Brunson (Ivy), Bonnie Hunt (Sally Carrera), Jenifer Lewis (Flo), e.a. | Aantal afleveringen: 9 | Speelduur: 10-14 minuten | Jaar: 2022

Pixar heeft al enige tijd geen groot succes meer weten te boeken met nieuwe films. Begrijpelijk dus dat wordt voortgeborduurd op de populariteit van bewezen filmreeksen als Toy Story, Monsters, Inc. en Cars. En eerlijk is eerlijk, het is niet alsof we ooit genoeg kunnen krijgen van de adorabele autootjes en hun alles-is-auto-gerelateerde wereld.

Vanuit Radiator Springs, hun aan Route 66 gelegen woonplaats, vertrekken Lightning McQueen en Mater op een roadtrip om allerlei avonturen te beleven, zoals overnachten in spookmotels, speuren naar Bigfoot en racen over zoutvlaktes. Dat gaat gepaard met persiflages op filmklassiekers en zelfs Disney World-attracties, wat ervoor zorgt dat in slechts negen korte afleveringen een enorme hoeveelheid Amerikaanse cultuur is gepropt.

Dat deze afleveringen zijn geregisseerd door drie verschillende mensen is te merken: tussen de losse afleveringen zitten grote verschillen in verhaalstijl en structuur. Een enkele aflevering is niet eens een verhaal, maar een muziekvideo. Het is eerder een verzameling kortfilms dan een volwaardige serie. Daarom niet minder leuk, maar de echte Pixar-fan zal het gevoel en thema missen in deze nieuwste aanvulling op het Cars-universum.

Volgens de makers is de serie een uitdieping van de vriendschap tussen Lightning McQueen en Mater, die in de laatste Cars-film opvallend weinig gedeelde scènes hadden. Logisch dus om deze vriendschap uit te willen diepen met misschien een hartverwarmende boodschap op het eind, maar helaas krijgt de kijker alleen een clichématige speech over familiewaarden die niet ontroert. Het is duidelijk dat Cars on the Road vooral om de grappen draait. En daar is natuurlijk niets mis mee.

De makers lijken dankbaar voor de kans om een grote verscheidenheid aan ideeën en grappen in de serie kwijt te kunnen. Enkele concepten hebben volgens fans lang op zich laten wachten, zoals de Mad Max-parodie. Een ander pareltje is de autoversie van Stanley Kubricks meesterwerk The Shining (helaas zonder voor de hand liggende "Here's Johnny"-grap), waarvan de absurditeit door Lightning McQueen goed wordt opgemerkt.

Het liefst zien we natuurlijk alles uit onze wereld vertaald naar het auto-universum: eten, drinken, slapen... Hoe doen auto's dat? Geweldig hoe de creatieve genieën van Pixar een hele wereld rondom één concept creëren. Zouden ze vaker moeten doen. Maar voorlopig blijft Pixar het Cars-universum uitbreiden, tot vreugde van de fans. Toch is de grote vraag nu: komt er misschien een Cars 4, of zullen kijkers het voorlopig hiermee moeten doen?

★★★☆☆

Cars on the Road is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sylvester Stallone in bikkelharde trailer 'Tulsa King'
Series / Trailer

Sylvester Stallone in bikkelharde trailer 'Tulsa King'

Gaat Stallone zijn succes als filmacteur evenaren met zijn eerste hoofdrol in een serie?

Paramount+ heeft de officiële trailer vrijgegeven voor Tulsa King, de nieuwe maffia-serie van Yellowstone-bedenker Taylor Sheridan en The Sopranos-bedenker Terence Winter.

Sylvester Stallone speelt voor het eerst in zijn loopbaan de hoofdrol in een serie. Hij is te zien als maffiabaas Dwight 'The General' Manfredi, die na 25 jaar uit de gevangenis kont en naar het afgelegen Tulsa in Oklahoma moet verkassen om een nieuwe criminele organisatie op te zetten.

Stallone wordt in de serie omringd door acteurs als Andrea Savage, Max Casella, Martin Starr, Domenick Lombardozzi, Vincent Piazza, Jay Will, A.C. Peterson, Garrett Hedlund en Dana Delany.

Een vruchtbare samenwerking
Winter is zowel showrunner als scenarist van de serie. Voor Sheridan is het de zoveelste serie die hij maakt voor Paramount+. Eerder was hij naast Yellowstone ook verantwoordelijk voor 1883 en Mayor of Kingstown. En momenteel werkt hij aan de actie-serie Lioness.

De eerste twee afleveringen van Tulsa King zijn vanaf 13 november te streamen via Paramount+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire trailer voor grote nieuwe Amazon-serie
Series / Trailer

Spectaculaire trailer voor grote nieuwe Amazon-serie

Chloe Grace Moretz (Kick-Ass) voert de serie aan als hoofdrolspeler.

Amazon Prime Video heeft de eerste trailer onthuld voor de langverwachte scifi-dramaserie The Peripheral. Het betreft het nieuwste project van Westworld-duo Lisa Joy en Jonathan Nolan.

Scott B. Smith is de bedenker en showrunner van deze verfilming van William Gibsons gelijknamige boek.

Hoofdrolspeler is Chloë Grace Moretz, die we zien als Flynne Fisher, een vrouw die haar gebroken gezin bij elkaar probeert te houden in een vergeten hoek van een dystopisch Amerika.

Ambitieuze sci-fi
Flynne wordt omschreven als slim, ambitieus en gedoemd. Ze heeft geen toekomt tot de toekomst haar oproept. Moretz wordt in de serie ondersteunt door acteurs als Jack Reynor, Gary Carr, Eli Goree, Louis Herthum, JJ Feild, T'Nia Miller en Charlotte Riley.

The Peripheral is een productie van Amazon Studios en Warner Bros. Television. Uitvoerend producenten zijn Vincenzo Natali, Greg Plageman, Athena Wickham, Nolan, Joy en Steven Hoban. De serie is vanaf 21 oktober te streamen via Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Badass Alfred heeft geen Batman nodig in trailer 'Pennyworth' seizoen 3
Series / Trailer

Badass Alfred heeft geen Batman nodig in trailer 'Pennyworth' seizoen 3

HBO heeft een bijzonder goed dealtje gesloten door dit pareltje over te kopen van een andere zender.

HBO Max heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor het aankomende derde seizoen van Pennyworth: The Origin of Batman's Butler. De avonturen van Alfred kunnen ondertussen prima wedijveren met die van zijn toekomstige meester. Bekijk ze zelf in de trailer hieronder!

Pennyworth: The Origin of Batman's Butler volgt Alfred Pennyworth (Jack Bannon) gedurende zijn leven, voordat hij als trouwe butler in dienst trad bij Bruce Wayne (ook wel bekend als de Dark Knight, Batman, de Bat et cetera).

Oorspronkelijk werd de serie uitgezonden bij EPIX, maar maakt nu de overstap naar HBO Max voor het derde seizoen. Dat betekende ook een nieuwe titel; de serie heette in eerste instantie enkel Pennyworth.

Waar gaat de serie over?
De synopsis van de serie luidt: "Seizoen 3 van de psychologische thriller begint na een tijdsprong van vijf jaar: de burgeroorlog is voorbij en een culturele revolutie heeft de wereld ten goede of ten kwade veranderd - en luidt een nieuw tijdperk in van Superhelden en Superschurken."

Pennyworth: The Origin of Batman's Butler zal vanaf 6 oktober op HBO Max te vinden zijn. De eerste twee seizoenen zijn nu al op de streamingdienst te vinden. Bekijk anders hieronder vast de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topdrukte op Netflix met 9 nieuwe series
Series / Featured

Topdrukte op Netflix met 9 nieuwe series

We zetten alle nieuwe toevoegingen die Netflix aan zijn aanbod heeft gedaan deze week op een rij.

Chesapeake Shores (S06E04): Connor gaat er snel vandoor. Abby en Evan doen mee aan een speurtocht per auto. Megan en Mick bespreken hun verleden. Bree heeft een logee.

Cocomelon (seizoen 4, 5 en 6): Leer samen met J.J. letters en cijfers schrijven, dierengeluiden herkennen en meer in deze muzikale serie met vermakelijke kinderliedjes voor het hele gezin.

Bee and Puppy Cat (seizoen 1): Op een betoverend magisch eiland beleven de impulsieve Bee en haar pluizige vriend vele avonturen terwijl ze voor een intergalactisch uitzendbureau werken.

Diario de un Gigoló (1 seizoen): Het leven van een mannelijke escort begint te ontsporen als hij betrokken raakt bij de familiezaken van een klant en de basisregel van zijn werk breekt: Niet verliefd worden!

Entrapped: In dit vervolg op 'Trapped' duiken Andri en Hinrika in de moord op een sektelid na een conflict over het land van een motorbende en de verdwijning van een vrouw in 2013.

Cobra Kai (seizoen 5): Tientallen jaren na het toernooi dat hun leven veranderde, ontbrandt de rivaliteit tussen Johnny en Daniel opnieuw in deze sequel op de 'Karate Kid'-films.

The Cage: Een psycholoog probeert zijn klanten te waarschuwen voor scheidingen, terwijl hij worstelt met zijn eigen romantische dilemma's.

Merlí­. Sapere Aude (seizoen 2): Pol schrijft zich in aan de universiteit om een diploma filosofie te halen. Hij wordt door nieuwe vrienden en een intimiderende professor op de proef gesteld en verleid.

Narco-Saints: Een gewone ondernemer werkt mee aan een geheime missie van de overheid om een in Zuid-Amerika werkzame Koreaanse drugsbaas op te pakken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 aankomende Disney+ series die je niet wil missen
Series / Featured

3 aankomende Disney+ series die je niet wil missen

Disney+ werkt aan tal van nieuwe series, deze wil je zeker gezien hebben.

Disney+ werkt natuurlijk aan tal van opvallende en ook opwindende nieuwe series. Vandaag kijken we welke nieuwe series eraan zitten te komen op de streamingdienst.

Streamingdienst Disney+ werkt met 'kanalen', waarbij bepaalde content ondergebracht is in specifieke groepen, zoals Marvel, Star Wars en Disney zelf. We hebben voor elk van die 'groepen' een serie gekozen!

Drie aankomende nieuwe series op Disney+
Secret Invasion (Marvel Studios): Deze serie heeft een hoofdrol voor Samuel L. Jackson en draait bovenal om de invasie van de Skrull op onze Aarde. Die hebben zich in het diepste geheim voorgedaan als mensen en proberen nu de wereld te veroveren. Aan Nick Fury en Talos (een Skrull, gespeeld door Ben Mendelsohn) de taak om hen te stoppen.

National Treasure: Edge of History (Disney): spin-off van de National Treasure-serie en vooral ook een voortzetting daarvan. Jesse Morales is een jonge meid die probeert een historische schat te vinden, tegenwerkt door de Amerikaanse overheid.

Ahsoka (Star Wars): Deze serie draait om Ahsoka Tako, de voormalige leerlinge van Anakin Skywalker, die in live-action gespeeld wordt door Rosario Dawson. Ze gaat op zoek naar Ezra Miller, die verdwenen is met Grand Admiral Thrawn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie series op HBO Max die vol seks zitten
Series / Featured

Drie series op HBO Max die vol seks zitten

HBO Max staat inmiddels wel bekend als een streamingdienst met veel sexy series.

HBO staat bekend als een televisiezender die niet terug schrikt voor heel wat seks in zijn films en series. Het expliciete naakt van Game of Thrones was bijvoorbeeld iets waar die serie om bekend kwam te staan, naast het (lange tijd) sterke verhaal en de bijzondere actie.

Vandaag zetten we drie series op een rij op HBO Max, die vol seks zitten.

Euphoria: Deze serie focust zich op een groep tieners, waaronder Rue (gespeeld door Zendaya). Zij moeten dealen met hun seksualiteit, identiteit, vooroordelen en verslavingen. En dat betekent dat er heel wat seks in zit. Soms echt, soms als fantasie (denk maar aan een One Direction-fan fiction moment).

Genera+ion: De eerste van twee series die Lena Dunham produceerde voor HBO Max en boordevol seks zitten. Deze serie heeft geen issues met dealen met tiener-romances. Alleen al in de eerste aflevering zie je twee keer iemand klaarkomen en er zitten veel meer van dat soort momenten in de serie.

Game of Thrones: Je zou toch niet verwacht hebben dat we Game of Thrones zouden skippen op deze lijst toch? Praktisch elke aflevering van de HBO-serie heeft wel seks of in elk geval wat naakt. Soms met incest en vreemde momenten, andere momenten juist gewoon niet.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie verwart met Balrog
Series / Featured

'Lord of the Rings'-serie verwart met Balrog

De serie rond Lord of the Rings heeft een balrog zonder vleugels. Hoe zit dat?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lord of the Rings: The Rings of Power maakt het debat rond de vleugels van Balrogs nog verwarrender.

Een van de beroemdste monsters die Midden-Aarde van J.R.R. Tolkien bevolken, is de Balrog. Die zit achter Frodo's reisgenootschap aan door Khazad-Dum en strijdt zelfs in een gruwelijk gevecht tegen Gandalf.

Lord of the Rings: The Rings of Power
De eerste trailer voor Lord of the Rings: The Rings of Power eindigde opmerkelijk genoeg met een nieuwe Balrog, die je meteen herkent aan zijn vurige, gehoornde kop. Het ontwerp lijkt op dat van Peter jackson, maar met een cruciaal verschil.

De Balrog van Jackson had een set vleugels, maar kon niet vliegen omdat ze daar te klein van waren. Voor fans was dat een moeilijk punt, want heeft een Balrog wel vleugels?

De trilogie van Jackson nam de tekst van Tolkien letterlijk. Prime Video heeft gekozen voor een balrog zonder vleugels. Wat komt omdat in de boeken de tekst niet helemaal helder is.

Tolkien schrijft: "shadow about it reached out like two vast wings". Er zijn meerdere scholen van gedachten hierover en niet iedereen is het erover eens dat dit letterlijk genomen moet worden. Jackson koos er wel voor, Prime Video dus niet.

Wat is een Balrog?
Wellicht is het nog interessant om kort te vertellen wat een Balrog eigenlijk is. Balrogs waren oorspronkelijk Maiar, dezelfde wezens als Gandalf, Saruman en Sauron. Zij keerden zich tegen hun schepper en werden volgelingen van Morgoth (die toen bekend stond als Melkor).

Morgoth leidde de Balrogs (waaronder ook hun heer Gothmog) in zijn vroege invasie naar Midden-Aarde, waar ze meevochten in de War of Wrath tussen Morgoth en de elfen. Bij het verslaan van Morgoth vluchtten de overlevende Balrogs naar de diepe krochten van Midden-Aarde, waaronder de Balrog die Gandalf uiteindelijk weet te doden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kanye West vindt 'Friends' niet grappig. Courtney Cox reageert in deze video
Series / Nieuws

Kanye West vindt 'Friends' niet grappig. Courtney Cox reageert in deze video

Courtney Cox weet de rapper extraordinaire op subtiele wijze op zijn plaats te zetten.

Rapper Kanye "Ye" West is niet iemand die bekend staat om zijn bescheidenheid. Naast het podium en door de speakers is hij ook vrij vocaal op de sociale media. Zo kwam onlangs uit dat hij de hitserie Friends niet grappig vindt. Ster uit de serie Courtney Cox reageert op subtiele wijze.

Aanleiding van de controverse was een insinuatie door iemand op sociale media dat Kanye West Friends niet grappig zou vinden. Waarop hij genoodzaakt was dit te corrigeren met de uitleg dat hij niet degene was die had geschreven dat Friends niet grappig was, maar hij het achteraf wel graag had gedaan.

Harteloze reactie
Hoewel hij het beruchte bericht dus niet heeft geschreven weet hij toch duidelijk zijn mening over de serie weer te geven. Courtney Cox voelde zich verplicht hierop te reageren. Zij speelde tussen 1994 en 2004 in 235 afleveringen de rol van Monica Geller. Tegenwoordig is ze naast haar acteercarrière ook actief op de sociale media.

In een video op haar Instagramprofiel weet ze op subtiele wijze te reageren op het bericht van Kanye West. Het toepasselijk gekozen nummer Heartless van Kanye West zelf speelt een rol in de video. In het bijschrift vertelt ze dat de 'oude' Kanye West Friends waarschijnlijk wel leuk had gevonden. Kijk hieronder naar de reactie van Courtney Cox.

Wel of niet eens met Kanye West? Kijk alle afleveringen op HBO Max.

Bekijk op instagram





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Noorse misdaadserie 'Forsvinningen' onderweg naar Netflix
Series / Nieuws

Noorse misdaadserie 'Forsvinningen' onderweg naar Netflix

Er wordt toch best wel wat verwacht van deze duistere, aankomende misdaadserie...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zijn lang niet altijd Amerikaanse of in ieder geval Engelstalige producties die de aandacht weten te trekken op Netflix. Binnenkort verschijnt op 's werelds grootste streamingdienst bijvoorbeeld ook de Noorse misdaadserie met de stevige titel Forsvinningen "“ Lørenskog 31. oktober 2018.

Forsvinningen "“ Lørenskog 31. oktober 2018 vertelt het waargebeurde verhaal van de vrouw van een miljardair die verdwijnt en de Noorse politie voor een raadsel zet. De eerste vraag die weerklinkt is of de vrouw wel degelijk werd ontvoerd of ze gewoon op eigen houtje is vertrokken.

Terwijl de Noorse politie het onderzoek zo goed mogelijk probeert te voeren krijgt ze af te rekenen met een ronduit uitzinnige pers die graag alles over de zaak wil te weten komen.

14 september
De verwachtingen van de serie Forsvinningen "“ Lørenskog 31. oktober 2018 staan vrij hooggespannen. Dat niet in het minst omdat de cast bestaat uit enkele in Noorwegen bekende namen als Yngvild Støen Grotmol, Kidane Gjølme Dalva, Christian Rubeck en Victoria Ose.

De miniserie is te bekijken op Netflix vanaf 14 september 2022 en zal in totaal bestaan uit 5 afleveringen.

Er werd tot dusver door Netflix helaas nog geen trailer de wereld ingestuurd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorspronkelijk einde 'Pokémon' was extreem duister en werd geschrapt
Series / Nieuws

Oorspronkelijk einde 'Pokémon' was extreem duister en werd geschrapt

Pokemon zouden massaal in opstand gaan komen tegen de mensen die hen mishandelden. Oef.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De originele schrijver van de Pokémon-anime, Takeshi Shudo, had een plan om de serie twintig jaar geleden al tot een einde te brengen. Maar dat was zo duister dat het geschrapt werd.

Lichthartig als Pokémon is, het draaide vooral in de beginjaren ook om best duistere thematiek. Shudo was oorspronkelijk de hoofdschrijver en runde de serie Pokémon tussen 1997 en 2002. Hij overleed in 2010, maar wordt nog altijd gezien als een van de belangrijkste krachten in de beginjaren van de serie.

Pokémon-einde
Takeshi Shudo bedacht een heel ander einde voor de serie Pokémon. Hij vertelde in een blog die hij vlak voor zijn dood publiceerde dat hij een vierde Pokémon-film bedacht had.

In die film realiseerden alle Pokémon zich dat ze behandeld werden als slaven. Daarom stonden ze op tegen de mensheid, en het was aan Ash Ketchums Pikachu om de rebellie te leiden.

Shudo liet het idee uiteindelijk gaan omdat het tegen de regels van Pokémon in gingen. Dat is mooi, want een einde op die manier was veel te duister voor Pokémon, en zou grote schade toegebracht hebben aan de franchise.

De grootste verandering van Shudo was dat Pokémon hiermee een definitief eindpunt zou krijgen, in plaats van hoe de serie het nu doet en Ash telkens in nieuwe regio's volgt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO fikst opvallende fout in 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

HBO fikst opvallende fout in 'House of the Dragon'

Er zit een aardig grote fout in het eerste seizoen van House of the Dragon.

Fans wezen op de meest recente aflevering van HBO-serie House of the Dragon. Het netwerk heeft het probleem inmiddels opgelost.

Tijdens aflevering 3 van House of the Dragon zag je dat King Viserys al zijn vingers nog heeft. Dat terwijl hij in de serie juist behandelingen was ondergaan om zijn rottende vlees te verwijderen. In een van de scènes zie je het personage een green screen handschoen dragen om de missende vingers digitaal te kunnen verwijderen.

House of the Dragon-probleem
The Hollywood Reporter bevestigt dat HBO de VFX-fout in House of the Dragon heeft opgelost, in een versie die voor 11 september online verschijnt.

Het foutje in House of the Dragon komt nadat in Game of Thrones een aantal problemen met de VFX plaatsvonden, wat niet bijdroeg voor fans om de serie een mooi afscheid te geven.

House of the Dragon is nu toe aan zijn vierde aflevering, die je komende maandag op HBO Max kan zien. In de Verenigde Staten zijn afleveringen al op zondag te zien.

De serie House of the Dragon draait om de burgeroorlog die plaatsvindt bij de familie Targaryen over de opvolging van de Iron Throne.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-ster wist: ik ga dood op de set
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-ster wist: ik ga dood op de set

The Walking Dead-acteur Norman Reedus dacht echt dood te gaan tijdens de opnames.

Norman Reedus dacht even dat hij het niet levend uit The Walking Dead zou redden. In maart had de acteur die te zien is als Daryl Dixon een ongeluk tijdens de opnames.

Tijdens de opnames van de finale van de hele serie kreeg hij een hersenschudding en werden de opnames een week stilgelegd. Daardoor werden de opnames pas op 30 maart afgerond.

The Walking Dead-ongeluk
Reedus vertelde tegenover Entertainment Weekly dat hij even dacht het loodje te leggen. "Oh man, dat was verschrikkelijk. Dat hele gebeuren was voor mij persoonlijk echt doodeng. Ik dacht dat ik dood zou gaan."

Hij voegde toe: "het was heel serieus. Het was eng. Ik ben in mijn gezicht en op mijn hoofd wel een miljoen keer geraakt. Ik ben door autoruiten gevlogen. Maar deze was vooral heel erg."

Na het ongeluk kreeg Reedus een neuroloog toegewezen. "Er was allemaal shit aan de hand. Ik ging de mist in bij de lichttest. En er stond een beveiliger naast mij, voor het geval dat. Ik hield me vast aan muren tijdens het lopen. Het was echt bizar."

Tijdens het herstel van Reedus werd er op de set van The Walking Dead een stand-in gebruikt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-dramaserie 'Wielka woda' binnenkort te streamen
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-dramaserie 'Wielka woda' binnenkort te streamen

De serie zou losjes gebaseerd zijn op de zogenaamde Millenniumvloed die onder meer delen van Polen onder water zette...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Rampenseries (en films) worden steeds minder vaak gemaakt. Dat doorgaans vooral omwille van de (zeer) hoge kosten die er doorgaans aan verbonden zijn. Toch komt Netflix volgende maand met een gloednieuwe rampenserie genaamd Wielke Woda.

Zoals de naam van de serie reeds laat vermoeden gaat het niet om een Engelstalige, maar wel om een Poolse reeks. Wanneer we Wielke Woda gaan vertalen betekent dat zoveel als 'hoog water'. Dat is precies waar het verhaal van deze serie over gaat.

Milenniumvloed
Wielke Woda neemt ons mee terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1997. Ze speelt zich af in de Poolse stad Wroclaw. Het is hier dat een vloedgolf de stad dreigt te overspoelen. Aan een team van wetenschappers en overheidsfunctionarissen om dit te proberen voorkomen.

Deze gloednieuwe dramaserie bestaat uit in totaal 6 afleveringen. Ze is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 5 oktober 2022. Wil je alvast een voorsmaakje? Daar kan de trailer die je hieronder aantreft zeker voor zorgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.