search
Een nieuw seizoen, een nieuw schip voor 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Een nieuw seizoen, een nieuw schip voor 'Star Trek: Picard'

De showrunner van de serie gaf laatst meerdere details weg over het nieuwe "Hero Ship".

Groot nieuws voor Star Trek-fans! Dit wordt de USS Titan-A, het nieuwe schip dat in gebruik wordt genomen in het derde en laatste seizoen van Star Trek: Picard. Maar dit is niet hetzelfde schip, dat genoemd werd in Star Trek: Nemesis. Showrunner Terry Matalas legt het verschil uit.

Het nieuwe schip werd onthuld in de trailer voor het derde seizoen van Star Trek: Picard gedurende Star Trek Day. Maar het schip is niet dezelfde uit Star Trek: Nemesis, waar Will Riker naartoe ging. De twee schepen delen wel een connectie en zelfs enkele onderdelen.

De uitleg van Matalas
Tijdens een interview met TrekMovie nam de showrunner van de serie de moeite alles piekfijn uit te leggen.

Matalas: "Het is de Titan-A, ja. Je zult zien in het seizoen, dat we de vorige Titans eren die eerder zijn gekomen… Dus, het idee is dat na de gebeurtenissen van Riker met de Luna-klasse, dat schip werd beschadigd en ontbonden. Sommige systemen werden omgebouwd en in deze nieuwe Titan, de Titan-A, geplaatst."

Hij vervolgde over het schip: "Het is een klassiek verkenningsschip, dat een beetje de underdog is in de situatie waarin het terechtkomt. Dus we wilden hier echt even pauzeren en nadenken over waar Starfleet staat, en hoe het voordelen zou zien in de diversificatie van scheepsontwerpen..."

Vanaf 16 februari zal het derde seizoen van Picard te volgen zijn bij Paramount+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen