Grote veranderingen op komst in 'House of the Dragon' voor dit personage

Grote veranderingen in 'House of the Dragon'

Het personage Criston Cole heeft het niet makkelijk in de Game of Thrones spin-off.

Bram de Groot, 20 september 2022 om 15:14

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In de afgelopen afleveringen van de serie House of the Dragon krijgt het personage Ser Criston Cole een steeds belangrijkere rol. Zo zien we hoe hij de geheime geliefde wordt van prinses Rhaenyra. Let op: er volgen uiteraard spoilers.
In de recente vijfde aflevering van House of the Dragon zien we dat het personage van Fabien Frankel steeds verder onder druk komt te staan. Het verklapt aan de koningin Alicent dat hij het bed met Rhaenyra heeft gedeeld en hij doodt het geheime vriendje Joffrey van Laenor, de aanstaande man van de prinses waaraan zij wordt uitgehuwelijkt.

Grote veranderingen voor Ser Criston Cole
De beschermengel van Rhaenyra leek aan het einde van de aflevering zelfmoord te plegen, maar de koningin steekt daar een stokje voor. De serie heeft namelijk meer in petto voor Ser Criston Cole.

"Hij is heel erg opgezet, en naarmate de serie vordert, verandert er veel. Dat was wat ik opwindend vond,' zei Frankel in gesprek met Entertainment Weekly. "Hij is echt opgezet als een nobele, goedbedoelende ridder om Rhaenyra te beschermen. En voor degenen die het boek hebben gelezen, dat is hij helemaal niet."

De acteur verklapt ook dat Ser Criston Cole ook uit zijn rol als de Kingsguard gezet had kunnen worden nadat hij aan Rhaenyra vroeg om met hem te vertrekken. Als zij dat weigert en hem toch aan haar zijde houdt, ontstaat er iets bij Cole.

"Dat is voor mij heel interessant. Ze koos ervoor om hem bij zich te houden. Ze zorgde ervoor dat hij die bruiloft moest doorstaan. Daar bouwt de vijandigheid zich op," aldus Frankel.

Volgende week maandag verschijnt de zesde aflevering van House of the Dragon op HBO Max.

Bron: EW

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO Max, Fabien Frankel

Populair nieuws