Heftige Netflix-miniserie toont verwoesting van de Notre-Dame kathedraal

Heftige Netflix-serie toont verwoesting Notre-Dame

De serie volgt een grotendeels fictieve verhaallijn waar vooral brandweerlieden in centraal staan...

Geoffrey Ketels, 20 september 2022 15:49

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er zijn heel wat verschillende zaken uit het jaar 2019 die in het geheugen gegrift staan van ons mensen. Eén van die zaken is ongetwijfeld de brand die een belangrijk deel van de Notre-Dame kathedraal in Parijs in de as legde.
Op de avond van 15 april 2019 ontstond een brand in één van de belangrijkste gebouwen en monumenten in Parijs. Een belangrijk gedeelte van het gebouw werd in de as gelegd waarna een gigantische inzameling werd opgestart om ze te kunnen restaureren. Die restauraties zijn inmiddels aan de gang.

Notre Dame, la part du feu
Netflix heeft bekend gemaakt dat het een miniserie in ontwikkeling heeft die verschillende mensen volgt die de brand van dichtbij hebben meegemaakt. Voor alle duidelijkheid gaat het om een grotendeels fictieve verhaallijn waarbij de nadruk vooral is gelegen op de brandweermannen en vrouwen die actief zijn in de stad.

Verantwoordelijk voor de regie van de reeks is Hervé Handmar. Hij was in het verleden ook al verantwoordelijk voor de serie Les Témoins welke te bekijken is op HBO Max. De cast van de serie bestaat onder meer uit namen als Roschdy Zem en Caroline Proust.

Ben jij ook al benieuwd wat deze aankomende 6 afleveringen tellende serie allemaal voor jou in petto zal hebben? Bekijk dan zeker even de onderstaande, toch wel behoorlijk indrukwekkende trailer!

Notre Dame, la part du feu is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 19 oktober 2022.


Lees meer over: Notre Dame, serie, series, miniserie, miniseries, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws