search
Nieuwe epische fantasieserie 'Hagen' vindt hoofdrolspeler
Series / Nieuws

Nieuwe epische fantasieserie 'Hagen' vindt hoofdrolspeler

Ongelofelijk veel fans van onder meer 'The Lord of the Rings' kijken uit naar het verschijnen van de reeks...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De kans is groot dat je nog nooit eerder over het zogenaamde Nibelungenlied hebt gehoord. Toch zou dit Duitse volksverhaal mee aan de basis hebben gelegen van The Lord of the Rings. De saga wordt nu in een serie gegoten welke luistert naar de naam Hagen.

Langzaam maar zeker komt er meer informatie naar buiten over de reeks. Zo is de hoofdrol weggelegd voor niemand minder dan Gijs Naber. Hem kan je onder meer kennen van Judas, maar ook van Penoza.

Hagen von Tronje
Concreet betekent bovenstaande dat Naber is gecast voor de rol van Hagen von Tronje. Hij is niet alleen een bourgondische wapenmeester, daarnaast zorgt hij ervoor dat het geplaagde koninkrijk bijeen wordt gehouden. Tegelijkertijd vecht hij met zijn gevoelens voor de mooie koningsdochter Kriemhild. De rol van de koningsdochter wordt vertolkt door Lilja van der Zwaag.

Het is zeker niet voor het eerst dat er een film of serie wordt gemaakt rond het Nibelungenlied. Eerder verscheen in het jaar 2004 bijvoorbeeld ook al Ring of the Nibelungs.

Wanneer Hagen precies te zien zal zijn is voorlopig nog niet bekend. Bovendien is het ook nog niet duidelijk via welke kanalen de serie in Nederland en België te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen