'The Lord of the Rings'-serie heeft mogelijk belangrijk zwaard onthuld

Een recente aflevering van The Rings of Power heeft mogelijk een belangrijk zwaard onthuld.

Niels Arts, 21 september 2022 10:29

Het heeft er alle schijn van dat een recente The Lord of the Rings: The Rings of Power-aflevering een belangrijk zwaard uit de originele trilogie heeft onthuld.
The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich af in de Second Age, ver voor de gebeurtenissen uit The Lord of the Rings in de Third Age. Hints over de toekomst van het verhaal worden dan ook regelmatig gedropt, zoals het verschijnen van een bepaald zwaard.

Onthulling zwaard The Rings of Power
In aflevering vier van The Rings of Power laat Tar-Míriel van Númenor Galadriel een geheim zien, dat een Palantir blijkt te zijn. Onderweg naar dit zeldzame voorwerp loopt Galadriel langs een zwaard op dat verdacht veel lijkt op een zwaard dat uiteindelijk gebruikt wordt om Sauron te verslaan.

Het gaat om het zwaard Narsil, dat we Elendil zien gebruiken in de proloog van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring tijdens de War of the Last Alliance. Tijdens deze oorlog gebruikt de High King van de Dúnedain en de leider van Gondor en Arnor het wapen om Sauron te verslaan.

In aflevering drie van The Rings of Power worden we geïntroduceerd aan een jongere versie van Elendil, gespeeld door Lloyd Owen. Mogelijk gaan we later in de serie zien hoe Elendil het wapen claimt waarmee hij uiteindelijk Sauron (tijdelijk) weet te verslaan.

Nieuwe The Rings of Power-afleveringen verschijnen iedere vrijdag op Amazon Prime Video

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Lord of the Rings, The Rings of Power, Elendil, Narsil, Amazon Prime Video

Populair nieuws