'Flikken' nu ook naar Rotterdam

Flikken nu ook naar Rotterdam

Na Gent en Maastricht is ook de tweede stad van Nederland aan de beurt.

Jim Pedd, 30 april 2015 om 16:52


Na Flikken Maastricht en Flikken Gent, gaat de AvroTros nu ook een spin-off maken in Rotterdam. De serie moet al in het komende voorjaar in première gaan, blijkt uit bovenstaand promofilmpje dat vrij werd gegeven voor de aankondiging. ”Mijn mooie stad kan een paar goede rechercheteams altijd goed gebruiken,” aldus burgermeester Aboutaleb in het filmpje. ”Het gerucht moet worden ontzenuwd. Het klopt. Flikken komt naar Rotterdam.”

De keuze voor de stad viel vanwege de vele aantrekkelijke locaties. Denk daarbij aan de Erasmusbrug en de indrukwekkende skyline van de stad. Verder zal de serie een andere focus krijgen dan Flikken Maastricht. In deze spin-off komt de nadruk vooral op de recherche te liggen.

Verder is er nog geen cast bekend, die moet over ongeveer vier maanden bekend worden gemaakt. In het najaar beginnen dan de opnames van het eerste seizoen, dat tien afleveringen krijgt. Mocht de show populair blijken, volgen meer seizoenen. Toch zijn er hoge verwachtingen waaraan voldaan moet worden, want Flikken Maastricht trekt met enige regelmaat meer dan twee miljoen kijkers.

Bron: NOS

Lees meer over: flikken rotterdam, flikken maastricht, flikken gent, flikken, aboutaleb, rotterdam, spinoff, serie, avrotros, avro, tros, serie, spin off

Populair nieuws