Opmerkelijke start van 'House of the Dragon' aflevering 6 uitgelegd

Start 'House of the Dragon' aflevering 6 uitgelegd

House of the Dragon aflevering 6 maakt een tijdsprong, maar niemand legt dit uit aan het begin.

Niels Arts, 28-09-2022 18:42

In de nieuwste editie van de Official Game of Thrones Podcast: House of the Dragon legt showrunner Miguel Sapochnik uit waarom ze een bepaalde keuze hebben gemaakt tijdens het maken van de nieuwste aflevering.
Dat House of the Dragon meerdere sprongetjes in de tijd zou maken hoeft niet als een verrassing te komen. Wat voor sommigen wel verwarrend is, is het feit dat niet alle tijdsprongetjes uit worden gelegd. Maar volgens de showrunner zit daar een reden achter.

Tijdsprongen in House of the Dragon
Sapochnik geeft aan dat ze wisten dat het een uitdaging zou worden om de tijdsprongen goed te verwerken in het verhaal van het eerste seizoen van House of the Dragon. Hij weet dat fans er zelden écht van houden, waardoor er veel discussie was over hoe ze het moesten doen.

Vooral de tijdsprong tussen aflevering 5 en 6 was erg groot, maar dat is niet meteen duidelijk. Hier hebben de makers bewust voor gekozen. Sapochnik was namelijk van mening dat ze het beste de fans in er meteen in konden gooien, zodat ze het zelf uit konden vogelen.

Om de fans dan toch de tijd te geven om de 'nieuwe' personages te leren kennen, besloten ze het eerst even rustig aan te doen. Zo zien we een long-take van een oudere Rhaenyra, die gedurende enkele minuten door het kasteel loopt vergezeld door haar echtgenoot Laenor.

Overigens wordt later in aflevering 6 wel vermeld dat het tien jaar geleden is sinds Daemon uit King's Landing is verdwenen, dus dat geeft fans een beter idee van de sprong in de tijd die daadwerkelijk is gemaakt.

Kortom, omdat de showrunners wisten dat tijdsprongetjes zelden écht gewaardeerd worden, probeerden ze er zo snel mogelijk doorheen te komen door de fans meteen in de nieuwe situatie te 'droppen'.

Nieuwe House of the Dragon-afleveringen verschijnen iedere maandag op HBO Max. De grootste tijdsprong van dit seizoen is nu in ieder geval gemaakt.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO Max, tijdsprong

Populair nieuws