search

Ons nieuws van woensdag 28 september 2022

Seriemoordenaar-serie 'Dahmer' een gigahit voor Netflix
Series / Nieuws

Seriemoordenaar-serie 'Dahmer' een gigahit voor Netflix

Ondanks alle controverse rondom de serie, wordt 'ie megagoed bekeken door Netflix-abonnees.

Ondanks lauwe recenies van critici en een minimale reclame, is Ryan Murphy's vreemde betitelde serie Dahmer: Monster - The Jeffrey Dahmer Story een gigahit voor Netflix. Abonnees van de streamingdienst lijken geen genoeg te kunnen krijgen van 'true crime'-series en -docu's.

Deadline heeft laten weten dat er ruim 196,2 miljoen mensen hebben gekeken sinds de serie op 21 september beschikbaar werd gesteld. Daarmee blijft Dahmer alleen achter bij Squid Game en All of Us Are Dead wat betreft eerste seizoenen van nieuwe series in de laatste 15 maanden.

Succes met een nare bijsmaak
Dahmer versloeg met het kijkersaantal ook recente hits als Inventing Anna en You seizoen 3. Ook passeerde de serie andere Netflix-series van Murphy, zoals Halston, Ratched en The Politician, ruimschoots.

Evan Peters )American Horror Story, WandaVision, X-Men: Days of Future Past) speelt de beruchte seriemoordenaar in de tien-delige miniserie, waarin ook acteurs als Niecy Nash, Richard Jenkins, Molly Ringwald en Michael Learned meespelen.

Dahmer is nú te streamen via Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloedstollende trailer laatste deel 'The Walking Dead' nu te zien
Series / Trailer

Bloedstollende trailer laatste deel 'The Walking Dead' nu te zien

Het is de aller laatste trailer, want 'The Walking Dead' stopt na dit seizoen.

Het Amerikaanse netwerk AMC heeft de trailer van het laatste deel van The Walking Dead uitgebracht.

De laatste afleveringen van het elfde seizoen zijn ook de aller laatste afleveringen ooit. De show stopt hierna.

Derde deel
Op 2 oktober gaat het derde deel van het elfde seizoen van The Walking Dead in première op AMC en AMC+. Het gaat om acht afleveringen.

In de trailer vechten de overlevenden voor een toekomst in het Gemenebest, de post-apocalyptische beschaving die wordt geregeerd door Pamela Milton (Laila Robins).

Walkers
Uiteindelijk is de laatste dreiging een horde 'walkers' s die sinds de vroegste afleveringen van de walker-apocalyps niet zijn gezien.

In Nederland wordt The Walking Dead uitgezonden op Netflix. De eerste aflevering van het laatste deel stream je daar een dag nadat de aflevering uit is gekomen in de Verenigde Staten, namelijk op 3 oktober.

Bekijk hieronder alvast de aller laatste trailer van het elfde seizoen The Walking Dead.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opmerkelijke start van 'House of the Dragon' aflevering 6 uitgelegd
Series / Nieuws

Opmerkelijke start van 'House of the Dragon' aflevering 6 uitgelegd

House of the Dragon aflevering 6 maakt een tijdsprong, maar niemand legt dit uit aan het begin.

In de nieuwste editie van de Official Game of Thrones Podcast: House of the Dragon legt showrunner Miguel Sapochnik uit waarom ze een bepaalde keuze hebben gemaakt tijdens het maken van de nieuwste aflevering.

Dat House of the Dragon meerdere sprongetjes in de tijd zou maken hoeft niet als een verrassing te komen. Wat voor sommigen wel verwarrend is, is het feit dat niet alle tijdsprongetjes uit worden gelegd. Maar volgens de showrunner zit daar een reden achter.

Tijdsprongen in House of the Dragon
Sapochnik geeft aan dat ze wisten dat het een uitdaging zou worden om de tijdsprongen goed te verwerken in het verhaal van het eerste seizoen van House of the Dragon. Hij weet dat fans er zelden écht van houden, waardoor er veel discussie was over hoe ze het moesten doen.

Vooral de tijdsprong tussen aflevering 5 en 6 was erg groot, maar dat is niet meteen duidelijk. Hier hebben de makers bewust voor gekozen. Sapochnik was namelijk van mening dat ze het beste de fans in er meteen in konden gooien, zodat ze het zelf uit konden vogelen.

Om de fans dan toch de tijd te geven om de 'nieuwe' personages te leren kennen, besloten ze het eerst even rustig aan te doen. Zo zien we een long-take van een oudere Rhaenyra, die gedurende enkele minuten door het kasteel loopt vergezeld door haar echtgenoot Laenor.

Overigens wordt later in aflevering 6 wel vermeld dat het tien jaar geleden is sinds Daemon uit King's Landing is verdwenen, dus dat geeft fans een beter idee van de sprong in de tijd die daadwerkelijk is gemaakt.

Kortom, omdat de showrunners wisten dat tijdsprongetjes zelden écht gewaardeerd worden, probeerden ze er zo snel mogelijk doorheen te komen door de fans meteen in de nieuwe situatie te 'droppen'.

Nieuwe House of the Dragon-afleveringen verschijnen iedere maandag op HBO Max. De grootste tijdsprong van dit seizoen is nu in ieder geval gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Om deze reden zijn fans kwaad op 'House of the Dragon'-makers
Series / Nieuws

Om deze reden zijn fans kwaad op 'House of the Dragon'-makers

Fans van 'House of the Dragon' zijn niet blij met de makers, en wel hierom.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de zesde aflevering van House of the Dragon gebeurde er ontzettend veel. Maar er was één ding dat er niet in voorkwam. En daar zijn fans nu niet blij mee.

Van een gigantische tijdsprong tot aan meerdere doden, de zesde aflevering met de titel The Princess and the Queen was een heftige.

Er ontbrak alleen één scene: een stuk waarin we een zachtere kant van Daemon Targaryen (Matt Smith) te zien zouden krijgen.

Laena
In deze aflevering van House of the Dragon krijgen we te zien dat Deamon's vrouw, Laena Valeryon, complicaties oploopt tijdens de bevalling. Zij sterft uiteindelijk een gruwelijke dood door het vuur van haar eigen draak Vhagar.

In de trailer van de zesde aflevering zagen we hoe Deamon na de tragische dood zijn dochters Baela en Rhaena liefdevol omhelst. Dat is een interessant beeld, want Daemon staat toch vooral bekend als een gemene, harteloze prins.

Eruit geknipt
Maar deze specifieke scene was in de aflevering van maandag nergens te bekennen. De makers hebben hem eruit geknipt.



Waarom? Dat is een goede vraag. De makers van de show hebben nog geen commentaar gegeven.

House of the Dragon kijk je nu op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Flinke tegenvaller voor 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Nieuws

Flinke tegenvaller voor 'House of the Dragon' seizoen 2

Na het nieuws dat co-showrunner Miguel Sapochnik ermee stopt, verlaat nu ook uitvoerend producent Jocelyn Diaz de serie.

De makers van House of the Dragon hebben te maken gekregen met een flinke tegenvaller. Uitvoerend producent Jocelyn Diaz zal namelijk niet terugkeren voor het tweede seizoen van de serie. Dit nieuws komt kort na de bekendmaking dat Miguel Sapochnik na één seizoen stopt als co-showrunner.

House of the Dragon is gebaseerd op George R.R. Martins Fire & Blood en speelt zich bijna 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie van HBO doet het erg goed, waardoor seizoen 2 al is bevestigd.

Showrunner vertrekt na één seizoen
Kort nadat bekend werd gemaakt dat seizoen 2 is bevestigd, kwam ook het nieuws dat co-showrunner Miguel Sapochnik af zou treden. Hiermee bleef Ryan Condal over als enige showrunner. Hierover zegt hij het volgende:

"Het zat altijd in mijn achterhoofd, wetende hoeveel er komt kijken bij het creëren van nog een seizoen, zou hij het nog een keer willen aangaan? Ik baalde echt. Hij is enorm getalenteerd. En ik ben echt trots op het werk dat we geleverd hebben."

Goede hoop voor het volgende seizoen
Hoewel Condal dus alleen aan de bak moet voor seizoen 2, heeft hij er alle vertrouwen in. "Ik kijk uit naar het verhaal dat we in seizoen 2 gaan vertellen. Er zijn duizenden mensen die hieraan hebben meegewerkt. Het is aan mij om een "‹"‹goede leider te zijn en te proberen mensen te inspireren, hopelijk door goed te schrijven, om het allerbeste uit hen te halen en weer een geweldig seizoen van de serie te maken."

Een nieuwe aflevering van 'House of the Dragon' is iedere zondag te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Child's Play'-pop Chucky maakt een comeback
Series / Trailer

'Child's Play'-pop Chucky maakt een comeback

De moordlustige pop zal binnenkort te zien zijn in een nieuw seizoen van 'Chucky'.

Wie fan was van het eerste seizoen van de serie Chucky heeft geluk, want er zit binnenkort een nieuw seizoen aan te komen. De eerste en tweede aflevering van de serie zullen op 27 oktober te zien zijn op FOX en er is nu ook een trailer verschenen.

De serie Chucky is een vervolg op de originele Child's Play films. Het eerste seizoen gaat verder waar Cult of Chucky was gebleven. Chucky is gecreëerd door Don Mancini, die alle films in de franchise heeft geschreven en er ook een aantal regisseerde, samen met producer David Kirschner.

Waar gaat Chucky over?
Chucky vertelt het verhaal van een idyllisch Amerikaans stadje waar een vintage Chucky-pop opduikt bij een rommelmarkt. Na een reeks moorden ontstaat er vervolgens chaos. Ondertussen dreigt de komst van personen uit Chucky's verleden de waarheid achter de moorden aan het licht te brengen, net als de oorsprong van de pop.

Over de inhoud van seizoen twee is nog niet veel bekend, maar volgens acteur Devon Sawa (die als de Wheeler tweeling te zien was in het eerste seizoen) zal dit seizoen nog wilder worden dan het vorige.

Het tweede seizoen van Chucky is vanaf 27 oktober te zien op FOX. De trailer kun je hieronder alvast bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lijk jij op Máxima? Lookalike van koningin gezocht voor duurste Nederlandse serie ooit
Series / Nieuws

Lijk jij op Máxima? Lookalike van koningin gezocht voor duurste Nederlandse serie ooit

Lijk jij op koningin Máxima en kun jij ook nog een beetje acteren? Dan is dit je kans!

Videoland is op zoek naar dé lookalike van Máxima voor een nieuwe Videoland Original serie over onze koningin.

Na het mateloze succes van The Crown komt er nu een serie over het Nederlandse koningshuis. Videoland werkt namelijk aan een serie over koningin Máxima, dat eind 2023 verschijnt.

Levensverhaal
De serie vertelt het levensverhaal van Máxima, van haar jonge jaren in Argentinië tot aan haar tijd in New York en de opbloeiende relatie met onze koning Willem-Alexander.

Nu zoeken ze alleen nog een lookalike van onze koningin. Sinds deze week is de internationale casting officieel geopend.

Opnames
De opnames van de nieuwe Videoland Original zijn dan ook nog niet begonnen. Die staan geplant voor ergens begin volgend jaar.

De dramaserie wordt gefilmd in Argentinië, Spanje, New York en Nederland. Het verhaal is gebaseerd op de bestseller Moederland: de jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten.

De Videoland Original serie - die nog geen werktitel heeft - wordt eind 2023 op de streamingdienst verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komen er MCU-cameos in Marvel-special 'Werewolf by Night'?
Films / Nieuws

Komen er MCU-cameos in Marvel-special 'Werewolf by Night'?

De regisseur spreekt uitvoerig over de relatie van de serie tot de MCU en mogelijke cameos.

Met zijn eerste horrorfilm belooft Marvel een flinke bom te laten vallen voor aankomende halloween met Werewolf by Night. De television special wordt nu al geprezen door critici met toegang tot vroege screeners, en veel fans kijken reikhalzend uit naar de grote verrassing. Regisseur Michael Giacchino deelde laatst meer details.

Een terugkerend compliment van critici was het feit dat Werewolf by Night een op zichzelf staand verhaal is. Voor Marvel Studios is dat ondertussen een unicum geworden, aangezien de meeste films en series barstensvol verwijzingen naar elkaar zitten. Ook lijkt een Marvel-film haast niet compleet tegenwoordig zonder een handjevol cameos.

Werewolf by Night heeft dus een volledig eigen pad gekozen. Tijdens een interview met Comic Book vertelde Michael Giacchino over de moeilijke keuze om geen cameos toe te voegen aan Marvel's eerste Special Presentation.

De verdediging van regisseur Giacchino
Giacchino vertelde: ""[Cameo's] kwamen nooit echt ter sprake. Ik bedoel, we hadden het een beetje over Blade, maar uiteindelijk was het zo van: 'Ik heb dit altijd geschreven als een soort aflevering van 'The Twilight Zone', dus weet je, laten we het binnen de perken houden.'"

Hij vervolgde: "Dit is één nacht uit het leven van Jack en Elsa, en laten we gewoon kijken hoe dat is… Maar voor nu, wilde ik gewoon het verhaal vertellen van één nacht in het leven van deze personages. Hopelijk is het iets waar je gewoon kan binnenvallen zonder iets anders gezien te hebben, om gewoon te genieten van wat het is."

Werewolf by Night komt op 7 oktober uit op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze toffe personages ga je zien in spin-off 'The Witcher'!
Series / Foto's

Deze toffe personages ga je zien in spin-off 'The Witcher'!

De spraakmakende spin-off belooft een nieuw hoofdstuk in te luiden van het universum van 'The Witcher'!

Op 25 december zal pas de spin-off van The Witcher uitkomen bij Netflix, maar dat weerhoudt de makers er niet van om alvast veel sappige informatie te delen! Onlangs kwamen er nieuwe foto's van The Witcher: Blood Origin online, evenals nieuwe details over de personages in de hoofdrollen.

In de serie zal onderzocht worden hoe de eerste Witcher de wereld in is gekomen, maar ook hoe de verschillende rijken van mensen, elfen en monsters werden samengevoegd in de Conjunction of Spheres. Dit zal worden verteld vanuit het oogpunt van drie nieuwe helden: Élie, Fjall en Scian.

Bekijk hieronder de nieuwe foto's van de cast!

Bekijk op instagram

Dit worden de personages!
Sophia Brown zal Élie gaan vertolken, ook wel The Lark genoemd. Als voormalig lid van de Elfenkoninginnenwacht heeft ze veel in haar mars, maar is ze nu met pensioen als rondreizende muzikant.

Brown: "Ik vond het leuk dat, ook al werd er veel gevochten en was er veel hardheid in het personage, ik een zachtheid in haar heb kunnen brengen die cruciaal is voor de hele wereld, voor haarzelf en voor de mensen met wie ze omgaat. Ik wilde niet dat een vrouw, die hard en zelfvoorzienend is, alleen maar als koud zou worden gezien."

Fjall wordt gespeeld door Laurence O'Fuarain en is tevens een elf, maar wel van een andere clan dan Élie. In het begin van de serie is te zien hoe Fjall door zijn eigen volk wordt verbannen.

O'Fuarain: "Hij heeft in de strijd een geliefde verloren die hij probeerde te beschermen, en daar kan hij gewoon niet overheen komen. Het vreet hem van binnen ontzettend op. Hij kan geen vrede sluiten met zichzelf of de wereld om hem heen."

Michelle Yeoh, bekend van de recente hit Everything Everywhere All At Once, neemt de rol van Scian op zich, een legendarische elvenkrijger die door de Raven werd geadopteerd nadat de Dog Clan haar oorspronkelijke stam, de Ghost Clan, had aangevallen. Ze leerde Élie uiteindelijk alles wat ze weet over zwaardvechten.

Yeoh: "Haar huidige leven is haar eigen keuze, want dit is hoe ze rust vindt - ze communiceert met haar voorouders om te ontdekken wat de toekomst zal brengen. Ze is erg spiritueel."

Vanaf 25 december is de serie te vinden bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft de mogelijk nieuwe topserie een spannende trailer
Series / Trailer

Netflix geeft de mogelijk nieuwe topserie een spannende trailer

In 'The Playlist' duiken we in het verleden van Spotify. Netflix deelt nu de eerste trailer!

We kunnen ons haast geen leven zonder muziekdienst Spotify meer voorstellen. Maar over de geschiedenis is weinig bekend bij het grote publiek. Maar dat gaat veranderen.

Netflix komt volgende maand namelijk met een fictieve dramaserie over het ontstaan van de populaire muziekstreamer Spotify: The Playlist.

Spotify
Deze week verscheen de eerste trailer voor de nieuwe serie, die uit zes delen bestaat. Het is overigens geen documentaire, maar een fictieve dramaserie gebaseerd op het werkelijke verhaal.

De reeks volgt de Zweedse ondernemer Daniel Ek (Edvin Endre uit Vikings), die uit passie voor muziek de muziekindustrie nieuw leven in wil inblazen. Hij is het zat dat de business door illegale download-sites geruïneerd wordt.

Zijn plan? Een legale streamingdienst op te zetten: Spotify. En dat ziet niet iedereen zitten.

Andere rollen
Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Gizem Erdogan, Love & Anarchy, en Christian Hillborg, The Last Kingdom. De serie is nagenoeg geheel in het Zweeds gesproken en is geschreven door Christian Spurrier, bekend van Silent Witness.

The The Playlist stream je vanaf 13 oktober op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vertrek 'The Walking Dead'-ster voor spin-off ontkend door mede-acteur
Series / Nieuws

Vertrek 'The Walking Dead'-ster voor spin-off ontkend door mede-acteur

Of Melissa McBride in de rol van Carol nu wel of niet terugkeert, wordt betwist van meerdere kanten.

Het doek gaat bijna vallen voor The Walking Dead, maar gelukkig staan er nog een hoop spin-offs op het programma na seizoen 11. Norman Reedus zal de hoofdrol gaan spelen in één van de spin-offs, waarin hij oorspronkelijk zou worden vergezeld door Melissa McBride. Die kondigde eerder dit jaar haar vertrek aan uit het zombie-universum, maar dat nieuws spreekt Reedus nu tegen.

Na het afronden van de originele serie zullen er drie spin-offs uitkomen. Ten eerste zullen Rick en Michonne een eigen serie krijgen, die helaas nog geen titel heeft. Verder zullen Negan en Maggie spelen in The Walking Dead: Dead City. En als laatste bleven Daryl en Carol over, maar McBride liet eerder al weten dat ze wilde stoppen met het vertolken van de rol van Carol.



Carol & Daryl gaan door?
In 2020 was er aangekondigd dat er werd gewerkt aan de serie, maar alle plannen moesten overhoop na het trieste nieuws van McBride. Nu onthult Reedus dat Carol toch te zien zal zijn in de aankomende spin-off.

Hij vertelde tegen Variety" "Hoe weet je dat ze niet terugkomt? De spin-off werd aangekondigd voordat we zelfs aangekondigd hadden dat 'The Walking Dead' zou stoppen. We dachten altijd dat we een show zouden doen, die terug zou komen naar de originele show - we zouden opstijgen, om vervolgens weer terug te komen naar de originele serie."

Hij voegde eraan toe: "Je weet niet, je weet niet dat ze niet zal verschijnen in de spin-off. Daar laat ik het bij. Ze is een groot deel van Daryl's verhaal, het komt allemaal goed."

De opnames van de spin-off zijn al in Frankrijk gestart, en de release staat tot nu toe gepland ergens in 2023.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spannende Zweedse thrillerserie komt naar de NPO!
Series / Featured

Deze spannende Zweedse thrillerserie komt naar de NPO!

Binnenkort zijn zowel seizoen 1 als seizoen 2 van de populaire Scandinavische serie te zien in Nederland.

Het tweede seizoen van de Zweedse thrillerserie Agent Hamilton komt bijna uit bij de NPO! In oktober zal de KRO-NCRV het tweede seizoen uitzenden. Het eerste seizoen kan nu al gevonden worden op NPO Plus!

Na meerdere films en één seizoen over de geheime agent Carl Hamilton heeft de spion in meerdere landen succes geboekt. Voldoende reden dus voor de Nederlandse Publieke Omroep om ook seizoen 2 te bestellen voor het Nederlandse publiek.

Agent Hamilton is gebaseerd op een reeks thrillerboeken over de gelijknamige spion, die geschreven zijn door de Zweedse schrijver en journalist Jan Guillou. De agent wordt gespeeld door de acteur Jakob Oftebro, die ook bekend is door zijn spel in Below the Surface.

Wat staat ons te wachten in seizoen 2?
Het nieuwe seizoen zal bestaan uit vier verschillende verhalen, die agent Hamilton ook naar verschillende landen zal brengen, waaronder Polen, België en Frankrijk. Maar zijn geheime missies zijn moeilijk te verzoenen met zijn bloeiende liefdesleven met Lykke (Félice Jankell)...

Vanaf 8 oktober is de Zweedse serie te volgen op NPO Plus of op NPO3. Seizoen 1 kan nu al gevonden worden op de streamingdienst van de NPO. Bekijk de trailer hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse voetballegende maakt come-back op Videoland
Series / Nieuws

Nederlandse voetballegende maakt come-back op Videoland

Op 2 oktober wordt deze serie over een Nederlands voetbalicoon opnieuw uitgezonden.

Vanaf 2 oktober is de serie over deze Nederlandse voetballegende opnieuw te vinden bij Videoland: Johan: Logisch is Anders. In 2014 en 2015 werd de serie over Johan Cruijff uitgezonden door de VPRO, en zal vanaf komende maand weer te zien zijn voor voetbalfanaten op Videoland.

De serie duikt in het levensverhaal van de wereldberoemde Johan Cruijff, die in 2016 overleed (twee jaar na de originele uitzending van de biografische serie). Onder de Spanjaarden bekend als El Salvador ('de verlosser') heeft de man een behoorlijke reputatie opgebouwd en heeft hij zelfs een stadion met zijn naam erop.

De vele hoogte- en dieptepunten van zijn loopbaan komen in de serie langs, maar ook zijn privéleven komt aan bod in de vierdelige serie. Reinout Scholten van Aschat speelt de rol van de jonge voetballer, Ian Bok neemt het stokje van hem over als Cruijff zelf op oudere leeftijd de taak van coach op zich neemt.

Te vinden bij Videoland
De rechten van de serie zijn nu verschoven naar Videoland, die de serie op 2 oktober online zal zetten voor alle abonnees.

Benieuwd geworden? Bekijk dan hier de trailer!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Britse koningshuis heeft over 'The Crown' een behoorlijk waardeoordeel
Series / Nieuws

Het Britse koningshuis heeft over 'The Crown' een behoorlijk waardeoordeel

Nieuwe beelden vallen niet in goede aarde bij sommige leden van het koningshuis.

De serie over Britse koningshuis The Crown is na het uitkomen van seizoen vier niet bij iedereen goed ontvangen. Sommige leden van het Britse koningshuis waren al lichtelijk gepikeerd en dit is er niet beter op geworden na het uitkomen van de teaser van seizoen vijf.

Seizoen vijf volgt het huwelijk tussen Prince Charles en Princess Diana, respectievelijk gespeeld door Dominic West en Elizabeth Debicki. Imelda Staunton speelt de rol van Queen Elizabeth II. Sinds het overlijden van laatstgenoemde heeft Koning Charles op de troon plaatsgenomen. Een wissel van de wacht die niet per sé fan van de serie hoeft te zijn

Waarschuwing vóór het kijken
Volgens een bron uit koninklijke kringen wilt Buckingham Palace voortaan een waarschuwing aan het begin van afleveringen van The Crown dat de serie een drama is, en geen documentaire. Daarnaast wordt het aankomende seizoen een uitbuiting genoemd en dat Netflix geen gêne heeft in het verminken van de reputatie van mensen.

Ook de regering van het Verenigd Koninkrijk heeft in 2020 geopperd om een disclaimer toe te voegen aan het begin van de serie. Volgens hen is The Crown een prachtig werk van fictie en dat Netflix dat bij het begin van de serie moet benadrukken. Daarnaast wordt gesuggereerd dat schrijver Peter Morgan de serie gebruikt om een republikeinse agenda door te drukken en de kijkers zich niet realiseren dat ze worden gemanipuleerd. Het is volgens hem een subtiele vorm van propaganda.

Seizoen vijf van The Crown is vanaf 9 november te streamen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.