Deze 3 gloednieuwe films worden goed ontvangen bij Netflix en Apple

3 nieuwe films goed ontvangen bij Netflix en Apple

Filmnieuws - Een escalerende Parijse rel, een ode aan een filmlegende en een moeder in de rol van actieheld.

Mitchell van Vuren, 30 september 2022 14:51

Netflix en Apple TV+ scoren behoorlijk met deze drie gloednieuwe films, die afgelopen week werden gepubliceerd. De recensenten van FilmTotaal waren er bijzonder erg over te spreken - lees hieronder of je het met hun mening eens bent!
Athena | Netflix | Kijk nu!
Recensent Arjan Welles vindt de machtsstrijd tussen de Parijse politie en jongeren tijdens een escalerende rel goed en overtuigend in beeld gebracht. Dit leverde de film 4 sterren op.

Welles vertelt: "'Athena' is veel en dikwijls overweldigend, maar door de exacte omstandigheden van de geweldescalatie in het vage te laten ligt alle aandacht bij de personages en hun onderlinge band. Knap werk dat eigenlijk in de bioscoop hoort.

Lees de rest van de recensie.

Sidney | Apple TV+ | Kijk nu!
Het levensverhaal van Sidney Poitier, ook wel gezien als de eerste zwarte filmster van Hollywood, wordt volgens recensent Mitchell van Vuren aangrijpend verteld. Vandaar dat de film 4 sterren kreeg van hem.

Hij zet uiteen: “Zijn naam klinkt vandaag de dag niet meer zo vaak, maar de documentaire 'Sidney' laat wederom zien waarom Sidney Poitier Hollywood op zijn grondvesten heeft doen schudden. Voor veel mensen was hij dé eerste zwarte ster op het grote scherm en daarmee speelde hij een grote rol in de emancipatie van de zwarte bevolking in de naoorlogse, racistische Verenigde Staten.”

Lees de rest van de recensie.

Lou | Netflix | Kijk nu!
Terrence Shea waardeert dat Allison Janney zich in de film eindelijk kan bewijzen als heldhaftige actieheld, paraat om haar dochter te redden. De film kreeg van hem 3 sterren.

Hij stelt: “Op de wending na is 'Lou' het type rechtlijnige actiefilm uit de jaren tachtig. Er is één specifieke situatie gaande en daar blijven we bij tot deze op een of andere manier tot een einde komt. Met natuurlijk het verschil dat de hoofdrol niet is weggelegd voor een vent met brede armen en kaak (en mogelijk een spraakgebrek), maar twee dames die hun vrouwtje staan.”

Lees de rest van de recensie.

Bron: FilmTotaal

Lees meer over: athena, sidney, lou, sidney poitier, netflix, apple tv plus

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws