Verdwijnt 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'-serie van Netflix?

Verdwijnt Jeffrey Dahmer-serie van Netflix?

Slachtofferhulp Nederland zou ontzettend veel klachten over de reeks hebben ontvangen...

Geoffrey Ketels, 6 oktober 2022 16:31

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het hoeft wellicht niet meer gezegd dat de serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story op z'n minst een stevig succes kan worden genoemd voor streamingdienst Netflix. 's Werelds grootste streamingdienst heeft nu echter een verzoek ontvangen om de reeks te verwijderen.
Het verzoek dat bij Netflix binnen kwam is afkomstig van Slachtofferhulp Nederland. Zij heeft aangegeven dat de reeks een behoorlijk aantal klachten uitlokt van mensen. Dit niet in het minst over de manier waarop de slachtoffers van Dahmer in de reeks worden neergezet. Dit werd gemeld door de voorzichtster van de organisatie, namelijk Rosa Jansen in een gesprek met het NOS Radio 1 Journaal.

De organiqsatie liet in eerste instantie optekenen helemaal geen probleem te hebben met true-crimeseries zoals deze door Netflix wel vaker worden uitgebracht. De specifieke reeks die verscheen over het leven van Dahmer zou zich echter schuldig maken aan het romantiseren van de dader en dat kan niet.

"Het doel van onze organisatie is om slachtoffers te helpen om terug zelf de regie te krijgen over hun leven nadat ze een verschrikkelijke gebeurtenis hebben meegemaakt. Door een serie zoals Dahmer kunnen we niet anders dan met lede ogen toezien hoe die regie terug uit hun handen wordt geslagen."

Klacht
Slachtofferhulp Nederland heeft ondertussen ook aangegeven een melding te gaan doen bij Victim Support Europe. Dat is een internationale, overkoepelende organisatie voor slachtoffers. Finaal zal de melding als doel hebben om Netflix te vragen om de reeks uit haar aanbod te schrappen.

Netflix heeft tot dusver nog niet op de kwestie gereageerd.


Lees meer over: Dahmer Monster The Jeffrey Dahmer Story, serie, series, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws