Echte schurk uit Netflix-serie op vrije voeten

Anna Sorokin vrijgelaten uit gevangenis

Helemaal vrij is de vrouw echter nog niet, want ze moet nog altijd een enkelband dragen...

Geoffrey Ketels, 6 oktober 2022 17:08

Goed nieuws voor Anna Sorokin, uiteraard bekend omwille van de serie Inventing Anna. De vrouw is namelijk na het betalen van een borgsom van 10.000 dollar vrijgelaten uit de gevangenis. Helemaal een vrije vogel is ze echter nog niet, want ze moet nog steeds thuisblijven met een enkelband.
Sorokin werd gearresteerd in maart van 2021 naar aanleiding van haar verlopen visum voor de Verenigde Staten. De vrouw deed zich voor als iemand uit de elite-kringen in New York. Door het huisarrest wordt ze ook nog geconfronteerd met een aantal andere beperkingen. Zo heeft ze bijvoorbeeld geen toegang tot social media.

Niet de eerste gevangenisstraf
Het is niet voor het eerst dat de vrouw die bekendheid verwierf door Inventing Anna in de gevangenis terecht was gekomen. Eerder zat ze al drie jaar achter de tralies omwille van verschillende misdrijven die ze had gepleegd. Het ging daarbij voornamelijk om diefstal en het ontvreemden van aanzienlijke sommen geld.

Het is geen geheim dat Sorokin alles behalve blij was met de manier waarop ze door Netflix in de reeks Inventing Anna werd neergezet. Toch heeft de reeks haar zeker geen windeieren gelegd. Het geld dat ze daarmee heeft verdiend heeft namelijk kunnen gebruiken om haar schulden bij de bank en bij de staat New York af te betalen.

Of Sorokin er nu in zal slagen om verder uit de problemen (en vooral uit de gevangenis) te blijven is uiteraard nog maar de vraag.


Lees meer over: Inventing Anna, serie, series, Anna Sorokin

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws