Deze serie verslaat ‘Rings of Power’ en ‘House of the Dragon’ in strijd om de kijker

Deze serie wordt het meest bekeken

Het jaren 80 sentiment wint het van enorm grote producties en epische fantasie.

Glenn Walsh, 8 oktober 2022 09:55

De televisieproducenten en streamingdiensten draaien op volle toeren en er worden een hoop producties uitgebracht. De grote spelers weten ook enorme series uit te brengen als Lord of the Rings: The Rings of Power en House of the Dragon maar er is één show die aanzienlijk beter wordt bekeken.

In cijfers gepubliceerd door het Amerikaanse kijkcijferinstituut Nielsen weten de streamers het sowieso goed te doen. Cijfers over de maand september zijn bekend en de serie Cobra Kai weet de meeste kijkers te trekken. De reboot van de films uit de Karate Kid reeks wist meer dan 1,7 miljard minuten aan kijktijd te genereren.

Bedoeld voor generatie X, bekeken door millennials
De originele films van The Karate Kid kwamen grotendeels uit in de jaren 80. Waar de nostalgie ligt bij de groep van generatie X wordt de serie voor 20% bekeken door kijkers tussen de 18 en 34 jaar en 35% tussen de 35 en 49 jaar.

Cobra Kai staat dus bovenaan het lijstje van meeste kijkminuten, direct gevolg door de film Thor: Love and Thunder. De thriller Devil in Ohio van Netflix staat op plaats drie. We vinden de enorm dure productie van The Lord of the Rings: The Rings of Power op plaats vier en de Game of Thrones spin-off House of the Dragon op plaats vijf.

Voor de maand oktober kan er een hoop veranderen daar het Halloween thema bij veel streamingdiensten benadrukt zal worden.
Bron: Nielsen

Lees meer over: Cobra Kai, House of the Dragon, Rings of Power, Netflix, HBO, Nielsen, Disney

Populair nieuws