Wie zagen we sterven in 'House of the Dragon' aflevering 8?

Wie zagen we allemaal sterven in de nieuwste aflevering van House of the Dragon, The Lord of the Tides?

Niels Arts, 11-10-2022 06:44

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

House of the Dragon aflevering 8 zit erop, en het was weer een spektakel. Maar wie precies zagen we allemaal om het leven komen? We blikken terug. Let op, spoilers!
De meest bloederige of uberhaupt actievolle aflevering was het niet, maar toch stelde House of the Dragon aflevering 8, 'The Lord of the Tides', niet teleur.

Sterfgevallen House of the Dragon
De aflevering begint met de vraag of Corlys Velaryon, de Sea Snake en heer van Driftmark, nog leeft. Kennelijk is hij zwaar gewond geraakt tijdens een hinderlaag in de Stepstones, een regio waar al jaren wordt gevochten. Leeft hij of leeft hij niet? Die vraag wordt in deze aflevering nog niet beantwoord.

Maar toch staat het lot van Corlys Velaryon centraal in de aflevering. Mocht hij namelijk sneuvelen, dan is het nog niet helemaal duidelijk wie zijn erfgenaam is. Zijn broer, Vaemond Velaryon, vindt dat hij de erfgenaam moet zijn. Waarom? Omdat de gekozen erfgenaam, Rhaenyra's tweede zoon Lucerys Velaryon, volgens Vaemond een bastard is.

Dat hardop uitspreken is echter zeer gevaarlijk, vooral wanneer je het in een volle troonzaal doet en daarnaast Rhaenyra, de erfgenaam van de Iron Throne, een "hoer" noemt. Dat doet Vaemond Velaryon, en hij verliest er zijn hoofd voor.

Aan het einde van de aflevering zien we niemand minder dan de koning, Viserys Targaryen, sterven. Toegegeven, het zat eraan te komen. Hij zag er al een aantal afleveringen niet zo fris meer uit en in aflevering 8 bereikte zijn gezondheid een dieptepunt.

Nu Viserys dood is, komt de vrede tussen de Greens en de Blacks van het verhaal in gevaar. Met nog twee afleveringen van het eerste seizoen te gaan, zou het nog weleens goed mis kunnen gaan voor de belangrijke families uit House of the Dragon...

House of the Dragon is nu te zien op HBO Max.
Bron: Comic Book

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, seizoen 1, HBO Max

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix