search
Opvallende kritiek op te duistere 'House of the Dragon'

Opvallende kritiek op te duistere 'House of the Dragon'

'House of the Dragon' lijkt in dezelfde valkuil te trappen als 'Game of Thrones'.

Mitchell van Vuren
Naast dezelfde liefde voor geweld, seks en intrige erft House of the Dragon ook iets anders van Game of Thrones: bijzonder donkere sets. Dezelfde kritiek klonk vanuit vele boze fans dat aflevering 7 van de spin-off te slecht belicht was en dat veel van de details erdoor verloren gingen.

In het laatste seizoen van Game of Thrones was deze kritiek ook wijdverspreid te vinden op het internet na de Battle of Winterfell, waar maar bar weinig van te zien was volgens sommige kijkers.

De regisseur, die de beruchte Battle of Winterfell had geschoten, heet Miguel Sapochnik. Deze man is nu tevens verantwoordelijk voor aflevering 7, en vele fans hebben hun kritiek paraat om de schuld bij Sapochnik te leggen.

Een publieke verklaring van HBO
Dit commentaar op sociale media ging zo ver dat HBO zich gedwongen voelde om een van de boze fans van repliek te dienen. Op een boze Tweet antwoordde HBO dat de belichting "een intentionele creatieve beslissing" was.

Cinematograaf Fabian Wagner filmde de aflevering 'The Long Night', waarin de Battle of Winterfell te zien was, en verdedigde al eerder zijn keuze: "Ik wilde het .... het verhaal van de belichting laten evolueren, samen met het verhaal van de personages."

Dat er in de toekomst meer 'lange nachten' op beeld te zien zullen zijn, blijft dus zeer waarschijnlijk (tot de wanhoop van velen).

Aanbevolen artikelen